a kot (kastrat) ma 8 mcy i waży też 4 kg.
O dziwo kot wyglada na zachudzonego a kotka na przypakowaną.. ale nie grubą

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
livy pisze:Moja Fiona ma ok. 10 miesięcy, jest po sterylizacji i waży (wg łazienkowej wagi) 4 kg. Wydaje mi się, że to jest za dużo, zaczęłam ją karmić Biomillem Light, oprócz tego zjada 1 saszetkę 100g na dzień (Miamor, Animondy, Schumsky, itp.). Czy powinnam poważnie zabrać się już za odchudzanie Fiony? Jaka jest prawidłowa waga kota?
kropka75 pisze:livy pisze:Moja Fiona ma ok. 10 miesięcy, jest po sterylizacji i waży (wg łazienkowej wagi) 4 kg. Wydaje mi się, że to jest za dużo, zaczęłam ją karmić Biomillem Light, oprócz tego zjada 1 saszetkę 100g na dzień (Miamor, Animondy, Schumsky, itp.). Czy powinnam poważnie zabrać się już za odchudzanie Fiony? Jaka jest prawidłowa waga kota?
Mowa o kocie na zdjęciu? Jeśli tak to nie rozumiem co chcesz odchudzać i dlaczego młody kociak je lighta...![]()
Po 1 Twoja waga łazienkowa może być ten teges. Po 2 nie patrz na wagę, tylko na budowę kota (fałdy na brzuchu, gruszkowata budowa). Po 3 lighty nie są dla młodych kotów.
A na figurkę polecam ruch i zabawy z kotuchem. Wagę proponuję zachować dla siebie.
Asia_K pisze:No to my też się przyznamy. Wszyscy są ciachnięci.
Gizmo (4 lata) - 4,5 kg niezmiennie od lat
Diuna (3 lata) - 8 kgops:
Blues (2 lata) - 2,5 kg - niewydolność trzustki
Furia (2 lata) - 3,5 kg - kocia miniatura
livy pisze:Fotki zrobie i wstawię wieczorem.
Kotka dostaje świeżą śmietankę 12% i wodę, suchy biomill (ma przez cały czas dostęp do karmy), mokrą karmę 100g dzielę na 2 porcje. Czasami zjada twarożek, gotowanego kurczaka i surowego mięsa nie lubi. Daję jej też 1 w tygodniu pastę witaminową gimpert i odkłaczającą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 87 gości