Dwie Czarnulki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 18, 2006 9:56

Do leczenia lamblii dostałam Metronidazol, gorzkie to świństwo przeokropnie. Przez tydzień czeka mie walka z 3 futrami aby umieścić tabletkę tam gdzie trzeba. Ponieważ jestem w tej dziedzinie początkująca, to nie zawsze się uda za pierwszym razem, a z boku patrząc to nawet śmiesznie wygląda :oops: , ja tabletkę do pyszczka a futrzak po chwili sruu tabletką na dywan, ale jestem uparta i w końcu mi się udaje :twisted:
U Szkrabki wyciszamy też rujkę, bo trzeba ją wysterylizować w ciągu kilku tygodni. Bez wyciszenia mogłaby w niedługim czasie znowu zacząć rujkować, a ona musi mieć czas na dojście do jakiej takiej formy, musi zacząć znowu porządnie jeść.

Nieśmiało proszę o kciuki za Szkrabcię, żeby wszystkie problemy się jak najszybciej skończyły, by mogła w końcu zacząć cieszyć się kocim życiem

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Pon mar 20, 2006 10:14

My tu ciągle 3mamy kciuki za Szkrabcię i resztę towarzystwa :ok:
Gagatku- a te tabletki próbowałaś otoczyć masełkiem? Albo rozgnieść, rozpuścić w wodzie i- trudno- strzykawką do pysia. Można dla smaku dodać troszkę miodu lub glukozy. Szkrabci to na pewno dobrze zrobi, bo ona silnie wycieńczona.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pon mar 20, 2006 11:45

podawanie tabletek u Szkrabci jest w miarę sprawne, tylko raz mi sie nie udało za pierwszym podejściem :oops:
Ale mam większy problem z rujką, bo mimo podawania Provery przez 4 dni Szkrabci nie przechodzi. Brak mi pomysłu co z tym fantem dalej robić.
Wetka chce ja w takim układzie jak najszybciej sterylizować, a ja się boję o nią :placz:
Jutro miałam zamiar pobierać jej krew na badania, ale nie wiem czy w tym układzie jest to celowe działanie, bo to dodatkowy stres dla czrnulki :(

gagatek

Post » Wto mar 21, 2006 14:04

Groźba ciachnięcia w trakcie rujki oddaliła się :D . Od wczorajszego wieczora rujki niet, bardzo mnie to cieszy, bo teraz może zdążymy popracować nad poprawą kondycji Szkrabki.
Nie będzie to niestety takie proste, ponieważ wciąż leczymy się z lamblii, a od 2 dni wróciła biegunka, mimo trzymanej diety. Według weta Szkrabka ma zaburzenia wchłaniania i musimy powolutku odbudować
florę bakteryjną w jelitkach,zregenerować śluzówkę, dobrać odpowiednie karmy itp.
Tylko prosze niech nikt mi nie pisze, że można ugotować kuraka z ryżem, bo gotowany drób jest dla tego chudzielca niezjadliwy, surowy i owszem :twisted:

gagatek

Post » Wto mar 28, 2006 18:28

Parę nowości dla zainteresowanych losem Szkrabki.
Lamblie wygonoine :twisted: , mam nadzieję, bo badanie kontrolne jeszcze przed nami :roll:
Dietę udało nam się dobrać. Szkrabek wcina Eukanubę Intestinal i cały czas dostaje Lakcid. Dzisiaj jest drugi dzień z normalną kupką :D , że też koci qpalek tak może cieszyć :wink: O dziwo nawet kurczak zrobił się zjadliwy.
Do tego stopnia Szkrabka poczuła się dobrze i pewnie, że zaczęła atakować rezydentki 8O , krew się nie leje, bo Mufka i Krótka uciekają przed małpiszonem. Ataki nie są częste no ale panienki ustalają, która przejmie rządy w tym towarzystwie.
No cóż, okazało się, że Szkrabek nie da sobie w kaszę dmuchać :twisted:

gagatek

Post » Śro mar 29, 2006 7:09

A pewnie, ze sobie nie da nadmuchac! :lol:
W końcu ona de domo Kundelkówna. :lol:

Ciesze sie, ze idzie ku dobremu. :D
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Śro mar 29, 2006 13:15

JAk to dobrze, że nasza kruszynka do Ciebie trafiła :-)
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Śro mar 29, 2006 22:47

Pozdrowienia od cioci Krysi :) dla wszystkich trzech panienek i ich pańci....
Hi hi... jaki ze Szkrabki charakterek....

krysiak

Od: Wto lut 08, 2005 20:15

Post » Czw mar 30, 2006 10:44

Ode mnie tez prosze koteczkę wygłaskać! :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Czw mar 30, 2006 10:52

Serdeczne głaski dla bojowej koteczki! :lol:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Czw mar 30, 2006 19:01

Szkrabka wygłaskana i wymiziana, mało tego nawet dostała oficjalne pozwolenie na gonienie rezydentek :twisted:
Mufka i Krótka wyprowadziły mnie dzisiaj z równowagi :evil: , przychodzę po pracy do domu i co widzę, futrzaki bawiły się w ogrodniczki i dwie wybebeszone doniczki z kwiatkami znalazłam rozbite na kremowej, puchowej wykładzinie. A ponieważ panienki zamiłowanie do ogrodnictwa wykazywały od zawsze, to nie przypuszczam żeby to była robota Szkrabki. Dlatego wcale mi ich nie szkoda, że Szkrabek je gania, małpiszony jedne :twisted:

gagatek

Post » Pt mar 31, 2006 6:57

Tylko, ze małpiszony z zemsty na pańci nie nauczyły nowej sztuki ogrodniczej... :twisted:
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Pt mar 31, 2006 8:36

Głaski dla lobuziaków :ryk: :kotek:

Prosimy o zdjęcia na adres Kundelka- umieścimy ją w galerii szczęśliwców w nowych domach.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pt mar 31, 2006 19:27

agnes_czy pisze:Głaski dla lobuziaków :ryk: :kotek:

Prosimy o zdjęcia na adres Kundelka- umieścimy ją w galerii szczęśliwców w nowych domach.

łobuziaki wygłaskane, zdjęcia i mail do KUNDELKA wysłany, muszę się przyznać, że fotografowanie czarnego kota jest nie lada sztuką.
Szkrabka teraz wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
a tu wszystkie razem:
[URL=http://img477.imageshack.us/my.php?image=10101995jo.jpg]Obrazek
[/URL]
ale nie wymagajcie ode mnie abym powiedziała Wam, która jest która :lol:

gagatek

Post » Pt mar 31, 2006 23:57

Która jest która ;)

krysiak