KOTY ZDROJOWE- Biedna Stara Misia :( (str.33)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2006 10:57

Carmella, bez zdjęcia pewnie się nie obejdzie.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lut 02, 2006 15:18

Praksedo, ale nie mam ich
To kotek - czarny, ma okragła, BRIsiowa głowke.

Wiem, ze zdjecia sa wazne. Musze cos wymyślic....
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie lut 12, 2006 20:16

Wczoraj odwiedziłam Jole i koty zdrojowe. Nie wszystkim udało mi się zrobić zdjęcia, bo niektóre sie sprytnie pochowały ;) inne się ruszyły i nic ze zdjęć nie wyszło.
Na początek GAGATEK, młody kocurek który szuka domu. Został zabrany przez Jole do domu z powodu infekcji - kataru. Kocio szybko się przyzwyczaił do mieszkania, do człowieka - kocio nie może z powrotem trafić do kanału (jak wygląda teraz kanał w dalszej części tego postu)
Obrazek Obrazek
Niestety tylko dwa zdjęcia aksamitnego kotka. Nie dość, że kot sie trochę ruszał to sami wiecie jak ciężko złapać czarnego kota wyraźnie.

Poniżej przedstawiam BAMBOszka, kotka który miał tu na forum dość burzliwy wątek. Kot u Joli wygląda wspaniale, dobrze się tam czuje.

Obrazek Obrazek Obrazek

A to FUNCIO. Kot trafił do Joli ok 2 lata temu. Albo w bójce z innymi kotami, albo w jakimś wypadku miał rany na głowie, postrzępione uszka. Męczył go katar, miał zaropiałe oczka. Do tej pory oczka mu łzawią. Przez to kot nie może już żyć na wolności. Jest chyba najgrubszym kotem Joli, ogromny pieszczoch i szybko pokonuje strach przed obcym (czyli mną). Bardzo zazdrosny kiedy Jola okazuje uczucia innym kotom.
Obrazek Obrazek Obrazek

A to PSOTEK , kotek który wprowadził się na bezczelnego - przez okno. Teoretycznie Psotek mógłby mieszkać w "zdroju", ale nie chce. Oto kot, który wybrał niewolę ;)
Obrazek Obrazek

Poniżej przedstawiam BURUNIĘ. Ona jest w sumie u Joli tylko na czas zimy. Jest troszkę wystraszona, ale nie chowała się w ciemnych kątach, a spała na swojej półeczce. Burunia jest mamą większości kotów zdrojowych, to bardzo mądra kotka i bardzo sprytna. W zeszłym roku została wykastrowana.
Obrazek Obrazek Obrazek

A tu STARA MISIA. Misia jest już leciwą kotką.
[edit: Będzie miała u Joli dożywocie]-> tak zrozumialam na początku, ale Jola tez ja wziela na zimę tylko. Bo nie moze sobie pozwolic na dłuższe trzymanie tylu kotów w domu. Kotka ma do kłopot z nogą, a może ze stawem biodrowym, bo ciaga tylną łapkę za sobą, albo znow kica jak kaczka. Problem tylko czy ona jeszcze długo pożycje na dworze...
Obrazek Obrazek

Na koniec NUTKA, całkowicie prywatna kotka Joli.
Obrazek Prywatny jest jeszcze ŚPIOCH, ale on jest bardzo nieśmiały, bojaźliwy i nie chciałyśmy go niepokoić. To burasek z przepięknymi pregami po bokach - mam nadzieję , że kiedyś uda się go sfotografować.

Jest jeszcze FIGIEL - czarny kocurek, w sumie zdrowy. Został trzecim kotem Joli, wprowadził się, podobnie jak Psotek, na bezczelnego.

To by było na tyle jeżeli chodzi o te koty, które Jola przygarnęła pod swój dach. Poza tym jeszcze są te koty, które mieszkają w kanale. Koty, które sa troche dzikie, a których stan zdrowia pozwala mieszkać na dworze.
Poniżej zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 14, 2006 9:43 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Post » Nie lut 12, 2006 20:54

domek tymczasowy albo odrazu stały, co się będziemy rozdrabniać :wink: dla Gagatka potrzebny

Jak wypuścić oswojonego, domowego kota spowrotem na zimno, na deszcz, na śnieg... tym bardziej że koty w miejscu gdzie Jola sie nimi opiekuje nie jest zbyt przyjazne kotom :(
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lut 13, 2006 8:02

podniose...
Obrazek

carmella

Post » Pon lut 13, 2006 11:58

podniose, bo moze u kogos wala sie niepotrzebna karma na przyklad i chcialby wspomoc jeszcze koty zdrojowe.....
Obrazek

carmella

Post » Wto lut 14, 2006 9:51

up up
Obrazek

carmella

Post » Śro lut 15, 2006 3:09

Do góry :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro lut 15, 2006 10:17

bardzo mi przykro,ze nie mogę pomóc :( ,ale ,,zbankrutowana,, jestem ostatnio bardzo.
Ale bardzo mocno trzymam kciuki za zdrojowe kotki,mam do nich szczególny sentyment :)
Od historii Bamboszka zaczęła się moja fascynacja tym forum i podziw dla sił i dobrego serducha forumowiczów. :1luvu:
Cieszę się, ze u niego wszystko dobrze :D
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Śro lut 15, 2006 11:27

Mała pisze:Od historii Bamboszka zaczęła się moja fascynacja tym forum i podziw dla sił i dobrego serducha forumowiczów. :1luvu:
Cieszę się, ze u niego wszystko dobrze :D

Tak, Bambo wcale nie wyglada na kota, ktory byl kiedys tak poturbowany - ale to tylko i wyłącznie zasługa Joli :1luvu: :king:
Obrazek

carmella

Post » Nie lut 19, 2006 8:53

Gagatek szuka domu.
Mialam dwa zapytania, ale.....
Gagatek ma juz 7-8 miesięcy i jego siki zaczynaja brzydko pachniec. Ludzie zainteresowani pytają o kota wykastrowanego.
Niestety nie ma u nas w BB jeszcze darmowych sterylek i kastracji. Jedyne co mi pozostało to kastracja w ramach Akcji - 25 Marca. Liczę, że uda mi się uprosić którąc z lecznic na zabieg po tej cenie ale juz wczesniej.
Niestety nie mam jak wyłożyć 60 zł :(
Czy ktoś zechciałby dołożyć połowę tej kwoty- 30 zł ? Kastracja Gagatka znacznie ułatwiłaby jego szanse adopcyjne!

Gagatek nie jest tez zaszczepiony, ale chyba kastracja jest wazniejsza...
Obrazek

carmella

Post » Nie lut 19, 2006 9:01

carmella pisze:Gagatek szuka domu.
Mialam dwa zapytania, ale.....
Gagatek ma juz 7-8 miesięcy i jego siki zaczynaja brzydko pachniec. Ludzie zainteresowani pytają o kota wykastrowanego.
Niestety nie ma u nas w BB jeszcze darmowych sterylek i kastracji. Jedyne co mi pozostało to kastracja w ramach Akcji - 25 Marca. Liczę, że uda mi się uprosić którąc z lecznic na zabieg po tej cenie ale juz wczesniej.
Niestety nie mam jak wyłożyć 60 zł :(
Czy ktoś zechciałby dołożyć połowę tej kwoty- 30 zł ? Kastracja Gagatka znacznie ułatwiłaby jego szanse adopcyjne!

niestety weci nie mówili czy mają już te strylki darmowe :(
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lut 20, 2006 9:11

Szkoda Gugulinku, że nikt tu do Ciebie nie zaglada :(
Obrazek

carmella

Post » Pon lut 20, 2006 12:09

no coz, mamy slabe PR :(
nie jestesmy popularni
ale mam nadzieje, ze sobie jakos poradzimy
Obrazek

carmella

Post » Pon lut 20, 2006 12:14

Carmella, daj mi namiary na PW, nie mogę go zaadoptować, to chociaż troszkę pomogę w kwestii ciachnięcia. Przecież to mój imiennik :wink:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

[poprzednia][następna]