Lala(Maja)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2005 19:48

No to Lalunia spędziła z nami już cały tydzień:D w sumie to nie możemy sie zdecydować co do jej imienia więc Maja i Lala stosujemy równie często :wink: koteczka bardzo nas pokochała, nieodstępuje nas na krok:) jest śliczna i słodziutka:) ma dużą rodzinke i wszyscy się nią opiekują! naszczęście nie chorowała i nie ma pchełek:) ma śmieszne nawyki- przed zaśnięciem ssie co popadnie :wink: najchętniej szyje i uszy:) nie pozwalamy jej na to ale slyszelismy ze to z miłości:) wiec chyba jej z nami dobrze :P pozdrawiamy:* Menka z Krzysiem i Lalą:)

Menka&Krzys

Od: Śro lip 13, 2005 20:33

Post » Czw lip 21, 2005 19:54

moja nikitka mimo że jest z nami już 4 lata codziennie wieczorem usypia ssąc szyje, ucho, ramie, co popadnie
Obrazek

kalwa

Od: Pon lip 11, 2005 22:03

Post » Czw lip 21, 2005 22:10

No nareszcie jakieś wieści o Lali, bo już się denerwowałam!!!
Tak się cieszę, że u Was wszystko w porządku:)!
Prosimy o nowe zdjęcia przepieknej panny i o przekazanie mizianek ode mnie i Catriny!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pt lip 22, 2005 22:42

no w koncu jestem... na poczatek sie usprawiedliwie bo nie zrobila tego moja druga polowka :wink: nie bylo nas tak dlugo poniewaz w czwartek zostalismy odcieci od internetu... takze nie bylo jak napisac... on-line jestesmy od wczoraj i od razu napisalismy. Ja dopiero dzis znalazlem czas dlatego pisze z jednodniowym opoznieniem...
z kotkiem oczywiscie wszystko w porzadku. Rozbrykany i spiacy na przemian... i co chwile glodny :wink: no ale karmimy go z umiarem zeby zoladek nie pekl ;) tylko kupki mu sie zdazaja rzadkie... no ale moze to przejdzie... bawi sie czym popadnie lata w te i spowrotem tak dlugo az nie padnie(czasami trawa to nawet do 3h...) po czym pada i spi jakby jakby ja uspili...ostatnio zasnela majac otwarta buzie a w niej maskotke ktora gryzla :lol:
mam jeszcze pytanie co do tego calego "ssania" choc conieco powiedziala mi juz Catrina... mialem male kotki kiedy moja kocica kiedys sie okocila wiec wiem jak zachowuja sie przy piersi z mlekiem... tak samo wlasie zachowuje sie Maja przed pojsciem spac... ruchy lapkami naprzemian jakby wyciskala mleko no i ssanie... jak bylem bez koszulki i chodzila mi po brzuchu to dorwala mi sie do sutka i to samo :lol: nie wiem czy to dobre czy nie... czy mamy ja tego oduczyc a jesli tak to w jaki sposob zeby kotek sie na nas nie obrazil... no i wlasnie odnosnie tego "wychowywania" - jak kotka czego oduczyc i nauczyc? np tego zeby zalatwial sie do kuwety a gdzies po katach bo wlasnie wczoraj jej sie cos pomylilo...i to 2 razy w to samo miejsce :roll:
ok jak na ten raz starczy - na koniec kilka fotek :)
www.krzychoo.ys.pl/kotek/lala4.jpg
www.krzychoo.ys.pl/kotek/lala5.jpg
www.krzychoo.ys.pl/kotek/lala6.jpg
www.krzychoo.ys.pl/kotek/lala7.jpg
www.krzychoo.ys.pl/kotek/lala8.jpg
Krzys :)

Menka&Krzys

Post » Pt lip 22, 2005 22:51

Krzysiu, to udeptywanie się zdarza i dorosłym kotom i niczego złego nie oznacza :-).
Co do robienia po kątach - Lala jest jeszcze malutka, może się zapomnieć albo nie zdążyć. Obserwujcie ją - jak zobaczycie, że robi "dziwną" minkę i sunie gdzieś w kącik, to szybko wstawcie ją do kuwety, pogrzebcie jej łapką w żwirku - jeśli wyjdzie nic nie robiąc, włóżcie ją tam jeszcze raz. Maluchy często "nie mają czasu", żeby iść do kuwety ;-).
Te rzadkie kupki - co mała dostaje do jedzenia?

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pt lip 22, 2005 23:40

Mysia pisze:Co do robienia po kątach - Lala jest jeszcze malutka, może się zapomnieć albo nie zdążyć. Obserwujcie ją - jak zobaczycie, że robi "dziwną" minkę i sunie gdzieś w kącik, to szybko wstawcie ją do kuwety, pogrzebcie jej łapką w żwirku - jeśli wyjdzie nic nie robiąc, włóżcie ją tam jeszcze raz.

wpadlem na to wczesniej i powiem szczerze ze nawet jesli jej sie nie chce to i tak zrobi choc troszke bo wie ze bez tego nie wyjdzie ;)
miejmy nadzieje ze to wystarczy...
Te rzadkie kupki - co mała dostaje do jedzenia?[/quote] :roll:
piersi z kurczaka, sucha karme(jeszcze troche zostalo od Catriny) - to podstawa a oprocz tego np troszke bulki, parowki, ryby... zanim dostalem kotka dziewczyny dokladnie powiedzialy mi co moge a co nie moge dawac kotkowi wiec nie wiem co nie tak... :roll: moze przejdzie ja podrosnie :)

Menka&Krzys

Post » Sob lip 23, 2005 12:47

Lala jest cudna:)!
Co do siusiania po kątach - pilnujcie Lali, a miejsce gdzie jej się zdarzył ten wypadek :roll: spryskajcie czymś mocno pachnącym - koty tego nie lubią!
Tak się cieszę, ze Lala ma swój domek i kochających opiekunów:)!
Pozdrawiam Was serdecznie!
Mizianki dla Laluni - Tika

Tika

Post » Sob lip 23, 2005 13:26

ale bułka czy parówka to ja nie wiem czy takiemu małemu kociakowi można dawać?
moim zdaniem to mięsko jakieś gotowane od czasu do czasu surowego i suche dla dzieci no imleko dla kociat czy wodę
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Od: Czw sie 12, 2004 9:18

Post » Pon lip 25, 2005 18:39

A oto obecane zdjęcia Laluni 8):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niech się malutka zdrowo chowa!

Tika

Post » Pt lip 29, 2005 20:05

Lalunia jest wesoła, lata po całym domu i wygląda na szczęsliwą! jednak od wczoraj robi luźną kupke, myslelismy ze to dlatego ze dorwala sie do (oproznionego) kartonika po mleku, ale dzisiaj zrobila 2 kupki(tez rzadkie) w ktorej byla krew... zaniepokoilismy sie tym i nie wiemy co to moze oznaczac! jaki moze byc powod? i co mamy zrobic? :(

Menka&Krzys

Post » Pt lip 29, 2005 20:32

Krzysiu, może trzeba ją jeszcze raz odrobaczyć?

Mysia

Post » Pt lip 29, 2005 20:37

Lalunia była odrobaczana 3 tygodnie temu- tuz przed tym jak ją przygarnelismy... mysle, ze to nie kwestia robakow:( do weta idziemy w przyszlym tygodniu! ale co zrobic do tego czasu??
Menka

Menka&Krzys

Post » Pt lip 29, 2005 20:45

Menka&Krzys pisze:Lalunia była odrobaczana 3 tygodnie temu- tuz przed tym jak ją przygarnelismy... mysle, ze to nie kwestia robakow:( do weta idziemy w przyszlym tygodniu! ale co zrobic do tego czasu??
Menka

No, ale takie maluchy się odrobacza często, więc kto wie, czy to właśnie nie czas na to.

Mysia

Post » Sob lip 30, 2005 11:29

Krzysiu idżcie z nią do weta! To jest takie maleństwo jeszcze - przy każdym niepokojącym objawie trzeba to skonsultować z wetem, bo to jest jeszcze malutki dzidziuś.
Pisz jak się czuje Lalunia, bo my tu cały czas czekamy na wieści 8)
A już niedługo można ją zaszczepić:)!

Tika

Post » Czw sie 04, 2005 14:43

idziemy jutro - dopiero teraz jest kasa... okaze sie czy to chlopiec czy dziewczynka bo mamy coraz wieksze watpliwosci...
co do kupek z krwia to skonczyly sie w ten sam dzien co sie zaczely... tylk o kotek caly czas ma je rzadkie :? je piersi z kurcza z ryzem, rzadko kaszke i od czasu do czasu jakis kawalek chleba z szynka jesli ktos je i mialczy nad nim... pije tylko wode wiec powinno byc chyba wszystko ok...
no i zaczela sie prawdziwa inwazja kup...gdzie popadenie - zazwyczaj w naroznikach... ja nie wiem czy ona nie trafia czy co...3 razy zrobila przed sama kuweta... no doslownie wszedzie byle nie tam... przez to mama ma powoli dosyc tego kota bo chodzi non-stop i tylko szoruje po nim dywan ;/ nie da sie cos z tym zrobic?

Menka&Krzys

[poprzednia][następna]