Hana przejd¼ na royala dle kastratów.....a mo¿e Iams by³by lepszy nie jest taki t³usty......jest jeszcze Eukanuba ale to ju¿ lecznicza dla oty³ych......naprawdê du¿ych.......bu¼ki i g³aski......Ginka te¿ niejadek....
Popieram! Iams się sprawdza. żarłoczny (do niedawna) rudzielec teraz z godnością delektuje się Iams light (troszkę zmieszanym z innymi ulubionymi karmami (żby nie było mu smutno!!). I chudnie! Bez napadów kociej depresji i zbójnickiego plądrowania szafek w poszukiwaniu czegoś na ząb co mu się notorycznie zdarzało przy wcześniejszych próbach odchudzania.
Tak, te drozsze karmy rzeczywiscie sa lepsze. Odkad Gapek jest na diecie leczniczej jako efekt dodatkowy pojawilo sie uregulowanie wagi. I co najwazniejsze, rzeczywiscie bez wielkich napadow glodu, co zdarzalo mu sie wczesniej.
Z tym, ze nie ustalilismy jeszcze, czy Kitka rzeczywiscie za gruba...
Kocim panienkom też zaczęłam dawać Iamsa, zwykłego, nie Light. I jedzą mniej, futerko mają fajne, a Kota (8 letnia zacna dama) ma sylwetkę całkiem sportową!
Moj Jimmy nic nie szminkuje, moze dlatego ze nie kotka, jak sie rozlozy na kanapie, to zajmuje polowe i nie ma mowy o tescie fotelowym, bo sam sie tez nie miesci no moze przesadzam, ale musi sie zwinac w klebek ale i tak dla mnie nie ma juz miejsca
A ja zważyłam wczoraj Marę i w wieku 6 miesięcy ma 2,65 kg i sylwetkę wysportowanej damy... Natomiast znajoma ma kotę 1,5 roku po sterylce, kota wazy 5 kg i jest przecudna. Wiecie co, chyba naprawdę trzeba patrzeć na rasę, a przynajmniej na budowę. Moja koleżanka jest tego samego wzrostu, waży 8 kilo mniej, a wygląda na tęższą ode mnie - i bądź tu człowieku (kocie) mądry!
Oczywi¶ci ¿e na budowê....a tak¿e na p³eæ.....my mamy w odziale exotyka faceta wielko¶ci maine a grubo¶ci dwa razy takiej.......a ojciec jego by³ taki sam.....
No popatrz, Kitka dogoniła Salmę posturą, albo i przegoniła... Gdyby tak postawić taką dużą wagę szalkową, na jednej szalce Salma, na drugiej Kitka, ... I zdjęcie, pstryk!