Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ita79 pisze:RODO ? Pytanie dla kogo to ważniejsze niż życie i bezpieczeństwo zwierzęcia. Dla mnie nie i nie czekała bym ani sekundy tylko upubliczniła nagranie. Tak, teoretycznie można ponieść konsekwencje, a mimo to wielu ludzi monitoring udostępnia bo wie , że to jedyne wyjście . Jakby dziecko zostało porwane to też czekali byście na kroki policji, albo cud ? Ja w życiu .. a kot jest dla mnie nie mniej ważny.
Wiele przypadków nawet ostatnio porwanie suczki pokazało ,że odzyskana została wyłącznie dzięki monitoringowi wrzuconemu w sieć i lawinie pomocy ludzi , którzy się włączyli. Mam na myśli ten przypadek https://www.facebook.com/pawelbujak2/po ... 368602055/
ps. czy to nie hipokryzja pisać ,że nie podoba się wypuszczanie kotów, ALE ... ? Dlaczego sądzisz , że mogła byś ocenić czy zatem moje są słusznie wypuszczane? Na ile są bezpieczne, na ile wymuszają wyjście , skąd pochodzą i co przeszły? To raczej odwrotnie- kotów nie powinno się trzymać zamkniętych w domach , ALE.. są przypadki, że trzeba, że powinno się , że się musi.
mimbla64 pisze:ita79 pisze:RODO ? Pytanie dla kogo to ważniejsze niż życie i bezpieczeństwo zwierzęcia. Dla mnie nie i nie czekała bym ani sekundy tylko upubliczniła nagranie. Tak, teoretycznie można ponieść konsekwencje, a mimo to wielu ludzi monitoring udostępnia bo wie , że to jedyne wyjście . Jakby dziecko zostało porwane to też czekali byście na kroki policji, albo cud ? Ja w życiu .. a kot jest dla mnie nie mniej ważny.
Wiele przypadków nawet ostatnio porwanie suczki pokazało ,że odzyskana została wyłącznie dzięki monitoringowi wrzuconemu w sieć i lawinie pomocy ludzi , którzy się włączyli. Mam na myśli ten przypadek https://www.facebook.com/pawelbujak2/po ... 368602055/
ps. czy to nie hipokryzja pisać ,że nie podoba się wypuszczanie kotów, ALE ... ? Dlaczego sądzisz , że mogła byś ocenić czy zatem moje są słusznie wypuszczane? Na ile są bezpieczne, na ile wymuszają wyjście , skąd pochodzą i co przeszły? To raczej odwrotnie- kotów nie powinno się trzymać zamkniętych w domach , ALE.. są przypadki, że trzeba, że powinno się , że się musi.
Powinno się je trzymać zamknięte w domach, wypuszczać tylko na osiatkowane balkony lub woliery, bo są zagrożeniem dla środowiska, dla ptaków przede wszystkim. W Polsce są gatunkiem inwazyjnym.
ewar pisze:Milka wróciła na stare śmieci![]()
Jest cała i zdrowa, szczęśliwa. Prawdopodobnie zwrócono ją nocą.
Wątek do zamknięcia, dziękuję.
ewar pisze:Milka wróciła na stare śmieci![]()
Jest cała i zdrowa, szczęśliwa. Prawdopodobnie zwrócono ją nocą.
Wątek do zamknięcia, dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości