Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 08, 2025 16:36 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

A pani wyraziła zgodę na wizytę p.a?

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto lip 08, 2025 16:47 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

Mnie się zdarzało wracać z kotem po kilkaset kilometrów (w sumie), ale też zawsze sama woziłam. Niezależnie od pa. Przynajmniej wiedziałam czy w ogóle jest sens jechać
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto lip 08, 2025 16:56 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

Z jednej strony może chciała Wam ułatwić przyjeżdżając po kota, a z drugiej troszkę tak jakby nie chciała żebyście przyjechali Wy. A tak z rozmowy to coś tam o kotach wie, tzn te mniej fajne rzeczy, że koty mogą siać zniszczenie, miauczeć, drapać meble itd itp

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto lip 08, 2025 17:16 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

asigo pisze:Dzięki mir.ka już namierzyłam czitke i będę do niej pisać...

Jednak to podWrocław czyli Siechnice

znam jedną osobę z Siechnic, mieszka u niej mój jeden tymczasek, ale ona już nie bywa na forum
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 08, 2025 17:32 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

Patmol pisze:trzeba żeby ktoś poszedł z forum/ znajdź sobie kogoś kto ma wpisany Wrocław i napisz do niego pw z prośbą o wizytę pa/ najwyżej cię odesle do kogos innego -bo Wrocław duzy
np tutaj jest osoba z Wrocławia profile.php?u=109961 Senanta/ wypowiada się na wątkach -czyli jest aktywna

wystarczy wejśc na jakiś aktywny wątek i popatrzeć kto ma jakie miasto, ile postów, i czy pisze z sensem 8) i poszukać Wrocławia

ja tak szukałam osoby z Krakowa. Napisałam do jednej/ znalazłam sobie po prostu na forum taką która miała Krakow wpisany i pisała z sensem. a ona mnie odesłała do kogoś innego, kto tez był obeznany w kotach, a mieszkał bliżej nowego domu

dopisz w tytule chociaż dzielnicę Wrocławia -to może szybciej ktoś się odezwie/ ewentualnie dużą ulicę w poblizu

Patmol - to nie jest takie proste. Ja też jestem aktywna na forum, ale nie jestem aktywna fizycznie. Robiłam kiedyś PA w Poznaniu, ale teraz już bym nie zrobiła.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lip 08, 2025 21:52 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

Silverblue pisze:A pani wyraziła zgodę na wizytę p.a?
zapowiedziałam że potrzebuję jej adres żeby wysłać kogoś na rozmowę i ona ten adres podała więc niejako się zgodziła.

Katarzynka01 pisze:Mnie się zdarzało wracać z kotem po kilkaset kilometrów (w sumie), ale też zawsze sama woziłam. Niezależnie od pa. Przynajmniej wiedziałam czy w ogóle jest sens jechać
Też tak wolę.

Silverblue pisze:Z jednej strony może chciała Wam ułatwić przyjeżdżając po kota, a z drugiej troszkę tak jakby nie chciała żebyście przyjechali Wy. A tak z rozmowy to coś tam o kotach wie, tzn te mniej fajne rzeczy, że koty mogą siać zniszczenie, miauczeć, drapać meble itd itp
Muszę ją bardziej przycisnąć bo mi nie odpowiedziała na wszystkie pytania w mailu.

mir.ka pisze:
znam jedną osobę z Siechnic, mieszka u niej mój jeden tymczasek, ale ona już nie bywa na forum
a masz z nią kontakt?

asigo

Od: Wto sty 27, 2015 22:32

Post » Śro lip 09, 2025 12:02 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

Poprosiłabym o fotkę siatek z jakimś charakterystycznym szczegółem (żeby było wiadomo że to faktycznie siatka w tym mieszkaniu) - np. książką o nią opartą, zawieszoną na niej ścierką czy z garnkiem na parapecie. Coś co raczej ciężko byłoby znaleźć w necie i wysłać Ci jako dowód na posiadanie zabezpieczenia. Teraz łatwo dosyć stworzyć realistyczny obrazek przy pomocy sztucznej inteligencji ale nie każdy to potrafi. Będzie pierwsze sito wiarygodności tego co kobieta mówi.

Trochę nieufność budzi znalezienie kota tak daleko (utrudnia to wizytę przedadopcyjną i późniejszy kontakt, wizyty poadopcyjne w razie jakichś wątpliwości) i chęć przyjechania po kota - skoro Ty deklarujesz że chcesz go zawieźć po pozytywnie zaliczonej wizycie.
Oczywiście, nie ma nic złego w zakochaniu się w kocie na drugim końcu Polski, sama tak po dwa nasze jeździłam i kilka swoich do takich domów wyadoptowałam, nie mówiąc o ilości wizyty pa które zrobiłam dla ludzi z całej Polski.
Ale w takiej sytuacji wizyta pa jest szczególnie ważna. Bo oddasz kota zupełnie obcej osobie, która może powiedzieć Ci absolutnie wszystko i nie jesteś w stanie zweryfikować niemal niczego (równie dobrze w mieszkaniu może być gromada ludzi albo ktoś kto na kota się nie zgadza lub jest to zbieraczka zwierząt która w domu ma już stado kotów) i ona odjedzie z nim w siną dal. A Ty tak naprawdę nie możesz być pewna nawet adresu, czy jest prawdziwy.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro lip 09, 2025 12:55 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

izka53 pisze:
Patmol pisze:trzeba żeby ktoś poszedł z forum/ znajdź sobie kogoś kto ma wpisany Wrocław i napisz do niego pw z prośbą o wizytę pa/ najwyżej cię odesle do kogos innego -bo Wrocław duzy
np tutaj jest osoba z Wrocławia profile.php?u=109961 Senanta/ wypowiada się na wątkach -czyli jest aktywna

wystarczy wejśc na jakiś aktywny wątek i popatrzeć kto ma jakie miasto, ile postów, i czy pisze z sensem 8) i poszukać Wrocławia

ja tak szukałam osoby z Krakowa. Napisałam do jednej/ znalazłam sobie po prostu na forum taką która miała Krakow wpisany i pisała z sensem. a ona mnie odesłała do kogoś innego, kto tez był obeznany w kotach, a mieszkał bliżej nowego domu

dopisz w tytule chociaż dzielnicę Wrocławia -to może szybciej ktoś się odezwie/ ewentualnie dużą ulicę w poblizu

Patmol - to nie jest takie proste. Ja też jestem aktywna na forum, ale nie jestem aktywna fizycznie. Robiłam kiedyś PA w Poznaniu, ale teraz już bym nie zrobiła.

co nie jest proste?
znalezienie kogoś na forum kto pójdzie na pa?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lip 09, 2025 13:46 Re: Wrocław! Ktoś do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej

to, ze ktoś jest aktywny na forum, nie oznacza, ze jest zdolny do zrobienia PA

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia]