Antos chore nerki-jest nijak i dobrze i zle:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2004 14:27

Daga pisze:Arko, czyli zdecydowanie karma dla nerkowcow. Ona podnosi poziom potasu bardzo ladnie. Z powodu obnizonego potasu moga byc tez problemy z cisnienieniem i serduchem, wiec tym bardziej warto zbadac.
Czy wet rozwazal podawanie Fortekoru? To taki lek nasercowy, ktory dobrze sie tez sprawdza przy nerkach rowniez.

Daga-nic jeszcze nie rozwazali jesli chodzi o leki bo chca zrobic wszystkie niezbedne badania aby wrazie cos dobrac odpowiednie wlasnie leki. Bede pamietala o tym leku co napisalas-wielkie dzieki.

A Antos niegrzeczny przy kroplowkach -wyraznie- nie pasuje mu to-jak wy sobie radzicie aby kot nie byl taki niezadowolny :(

Jedynie co pocieszjace to tylko to, ze ciagle stoi nad miska-nie dostaje swojej ukochanej wolowinki a kurczak widocznie przelatuje przez niego. :roll: Jak ten tygrys sobie poradzi z takim 'marnym' jedzeniem :wink:
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Sob gru 11, 2004 22:18

:D Dzieki Zosi sie uspokoilam. Zosia mnie spytala w jakich jednostkach ten potas a ja wyniki spisalm bez jednostek. Zadzwonilam do kliniki i okazuje sie ze ANTOS ma potas w NORMIE!!! :D
Tylko wapn jest zle-procent wapnia do fosrou dwarazy zamaly twiec polowicznie sie ciesze :D

Bo juz sama tak myslalam ze jak Sara mial niedobor potasu to nia 'trzeslo' a Antos nic-ale pomyslam Antos to i tak cud natury wiec wszystko mozliwe :) a tu jego 'madra' opiekunka w panice i tak wlasnie spisuje pol na pol-uf, odetchnelam z ulga-dzieki Zosiu-oszczedzilas mi nerwy do poniedzialku. W poniedzialek byloby wszystko jasne-wyniki :wink:

ARKA

Post » Sob gru 11, 2004 23:04

ARKO :D
No widzisz, tak to jest martwić się na zapas :D (oj, znam to, znam z autopsji :roll: )

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob gru 11, 2004 23:37

Anka pisze:ARKO :D
No widzisz, tak to jest martwić się na zapas :D (oj, znam to, znam z autopsji :roll: )

:D Anka- to znaczy, ze my mamy ta sama "jednostke chorobowa' napewno :D

ARKA

Post » Nie gru 12, 2004 20:31

Antosiu!
Bardzo Cię prosimy lecz się szybciutko i nie martw Pani swojej oraz Nas!
Florcia trzyma za Ciebie kciuki! :ok: :ok:
Zdrowiej szybciorkiem.
My, Cykota, Kara, Perełka i zapłakana Florcia.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pon gru 13, 2004 20:01

Antos strzep kota po dzisiejszym dniu. Od rana w klinice byl.Udalo sie pobrac mocz zpecherza igla-zawiozlam do lab-wyniki za trzy dni.PIerwsza czesci dzsija bedzie wieczorem badana moczu. Usg zrobione echo serca bedzie w piatek.

Z usg wynika ze jedna nerka powiekszona i jakies zatarcia struktury-i tak sie nie znam na tym. Wiem tez tyle o samy moczu bo to sami na miejscu liczyli, ciezar, ze nerki nie zageszczaja moczu.

Wstepnie diagnozuja cos tam-jestem skolowana nie pamietam :( -ze Antos ma byc na diecie nerkowej i raz lub dwa razy w tygodniu kroplowka-mala, 1/4 l. Za te pare dni bede wiedziala o jego chorobie wiecej niz mniej :?

Od rana w klinice bo nam sie nie opalcalo jezdzic i wracac na usg-takze Antos w klace w szpitaliku byl-tez mial przezycia bo tu kotka syjamka placze tu egoztyk placze tu pies piszczy a Antek muczy na nich :wink:
No ale 3/4 badan za nami,uf.

ARKA

Post » Pon gru 13, 2004 20:09

Dzielny Antos - no to sie rzeczywiscie biedaczek dzis nacierpial.
Za szybka diagnoze trzymam!!!
I powrot do zdrowka :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon gru 13, 2004 20:23

No, to wyniki wcale nie sa takie zle! U nas kreatynina 2.5 utrzymywala sie bardzo dlugo, tyle ze mocznik byl w normie- i Lunio sobie zyl a bywalo, ze czul sie lepiej niz teraz, gdy kreatynina 2...
Potas macie super,dobrze jak jest cos kolo 4.5, zwykle ciezko uzyskac taki wynik u nerkowca- a tu prosze, calkiem dobrze :)
W USG pewnie stwierdzono zatarcie struktury tzn. warstwy korowo- rdzeniowej, powinna byc wyrazna a u nerkowcow bywa zatarta zwyrodnieniowo zapalnie. Wiec- na pewno plyny i dietka, ale jeszcze sie wszystko ladnie ustabilizuje i bedzie dobrze- na pewno :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Śro gru 15, 2004 11:02

I jak Antos?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Śro gru 15, 2004 11:59

:D Antos 'na oko' dobrze. Wczoraj byl zmeczony-caly prawie dzien spal-te przezycia poniedzialkowe prawdopodobnie odeagowywal. Jeszcze w piatek jedziemy na echo serca mysle,ze narazie to bedzie koniec badan.
Badanie moczu ogolne ok oprocz ciezaru wlasciwegi oczywiscie :( Czekamy na wynik posiewu moczu, kolo piatku powinien byc. Przestawiamy sie na karme lecznicza hillsa. Puszki hm, nie bardzo mu ida sucha w ogole :( Podrzucam mu pare ziarenek do ulubionego jedzonka moze smak zalapie :? On to chyba przez te kilka dni rozuscil sie z jedzeniem woli kawal miecha-chociazby bialego ale miecho.

Mala kroplowke bedzie mial zrobiona w sobote. I mysle, ze wyniki juz beda w komplecie.

Pomyslam ze pozna wiosna, jak bedzie cieplo to z Antosiem pojde do jakiegos kompleksu handlowego i bede go nosila na ramieniu. Antos wzudzil wielkie zainteresowanie w klinice-kazdy podziwial jego urode i charakter-spokoj pelen :D Jakas pani zapytala a co to za rasa-a ja ze paluchowa :D
Takze bedziemy latem reklamowac schroniskowe koty :D Nie bedzie sie stresowal bo jesli ja jestem z nim to pelny luzzzzz :D Te dwie godzinki-godzina to mysle ze bedzie ok :)

ARKA

Post » Śro gru 15, 2004 12:10

No pomysł masz świetny z tym reklamowaniem schroniskowych kociaków!

trzymam za dobre zdrowie Antosia :ok:

de_b

Od: Pt paź 29, 2004 19:42

Post » Pt gru 17, 2004 22:45

Bylismy dzisiaj na badaniu echa serca i mierzylismy cisnienie-wszystko ok :D
No ciagle nie mam wyniku posiewu moczu.
No nie wiadomo tez jak u Antosia z poziomem hormonow, moze tu cos siedzi-on byl przeciez kastrowany jak mial 8lat :? . Ale to niech sie weci martwia ja sie narazie ciesze ze wyniki wychodza dobrze. :)

ARKA

Post » Pt gru 17, 2004 22:54

Antosiu!
Cieszymy się,że się lepiej czujesz! :D
Za dobre badania krwi! :ok: :ok:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt gru 17, 2004 23:02

Czuc to on sie czuje dobrze namuczal na pania wetke ale go slownie doprowadzialam do grzecznosci :roll: Przeciez te badania to juz 'bulka z maslem' ale wiedzial gdzie jest i z kontenerka nie chical wyjsc madrala :D

ARKA

Post » Sob gru 18, 2004 15:35

Posiew ujemny-czyli nic w nim nie ma :)
Czyli generalnie Antos zdrowy ale nie do konca-skad ten mocznik i kreatynina wysokie? :( Moze ktoras z nerek nie pracuje w ogole :( Jak to zbadac? Czekam co weci dalej na to wszystko mi powiedza....dzisiaj kroplowa...mala 200g, na szczescie.

ARKA

[poprzednia][następna]