egwusia pisze:"Świętej cierpliwości i dobrego jadła"
Mówimy o KORPUSACH Z KURCZAKA.
TAK?,
gdzie w nich masz KOŚCI DŁUGIE?
Tak zwane pneumatyczne, rozdzielające się na ostre, kruche kawałki.
SUROWE !
Gotowanie lub pieczenie może zmienić strukturę kości drobiowych, przez co dużo łatwiej łamią się na ostre kawałki.
To nie jest WIEDZA TAJEMNA, poczytaj.
Doris2 pisze:Jakoś mimo wszystko uważam że każde kości mogą utknąć, zaklinować się kotu.
Widziałam czasem w miseczce że zostawiały takie malutkie elementy żeber jeśli niechcący nie zauważyłam przy obieraniu i dałam wraz z mięsem.
Mostek na pewno nie nadaje się do połknięcia poza tą chrząstką na dole.
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić że miałyby połykać te żebra i części kości od mostka albo kręgosłup od szyji. Zaklinowałyby się prędzej czy później.

Nie moj cyrk, i nie moje małpy

EOT.