Myocholine odkupię [nieaktualne]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 01, 2024 10:16 Re: Myocholine odkupię [nieaktualne]

Alyss pisze:Początkowo było lepiej, coś tam sikał sam, ale nadal nie opróżniał pęcherza w całości, plus lek powodował u Lila skutki uboczne, bóle brzucha, ślinitok, zaparcia na zmianę z biegunkami (że to skutki uboczne przekonałam się przy odstawieniu leku). Finalnie nauczyłam się go odsikiwać ręcznie, jak przy niepełnosprawnym kocie, weci mieli nadzieję, że z czasem ten antoniczny pęcherz zaskoczy, nie zaskoczył do dzisiaj, ale w końcu skończyły się infekcje pęcherza.

Edit: Bardzo współczuję sytuacji, wiem jakie to okropne uczucie, przez dwa miesiące bujalismy się z cewnikami, operacją, codziennymi wizytami u weta, konsultacjami. Mam nadzieję, że uda się pomóc Tulisiowi. Cieszę się że macie lek.

A jeszcze się dopytam. Po jakim czasie od podania leku była reakcja? Bo niestety u nas zalecono, by najpierw ściągnąć cewnik, a dopiero potem podać lek i nie wiem ile czasu dać mojemu Tulisiowi :/

mapo

Od: Pt lut 04, 2022 7:21

Post » Wto paź 01, 2024 11:24 Re: Myocholine odkupię [nieaktualne]

Raczej od razu z tego co pamietam, działało to tak że zazwyczaj próby sikania nastepowały po godzinie od podania leku, podawaliśmy dwa razy dziennie. Cewnik też u nas został ściagniety, przed wdrożeniem leczenia.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Nie paź 06, 2024 15:43 Re: Myocholine odkupię [nieaktualne]

Alyss pisze:Kupowałam w Onkovecie w Gliwicach. Mam w domu listek niestety po terminie, był do marca tego roku, nie mam pojęcia czy jeszcze można by użyć.

Jeżeli to aktualne, to chętnie przygarnę. Tuliś w końcu zaczął sikać. Co prawda pojawiły się też skutki uboczne, ale najważniejsze jest to, że zaczął oddawać mocz samodzielnie.

mapo

Od: Pt lut 04, 2022 7:21

Post » Nie paź 06, 2024 19:33 Re: Myocholine odkupię [nieaktualne]

Dziewczyny proszę podpowiedzcie w wątku
Bo ja nie jestem w temacie
Wątek kota po amputacji ogona
Spróbuje podlinkować

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Nie paź 06, 2024 19:38 Re: Myocholine odkupię [nieaktualne]

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05