MAM Go !!!!!! Filmik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 31, 2022 17:04 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Też trzymam kciuki, by bezpiecznie przeżył tę noc :ok: :ok: :ok:

Eliszka

Od: Pt gru 30, 2022 0:26

Post » Nie sty 01, 2023 15:31 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Trzeba go wrzucić na grupę, bo go tam nie znalazłam
https://www.facebook.com/groups/kotywarszawa

Nie traćcie nadziei
Ogrynia 5 miesięcy wędrowała z al. Niepodległości za plac Narutowicza, gdzie była złapana
A Gabrynia jeszcze dłużej
viewtopic.php?f=13&t=212377&hilit=Ogrynia&start=1245#p12591698
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie sty 01, 2023 20:38 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Mocne kciuki. Codziennie zaglądam z nadzieją, że go chociaż zlokalizujecie...
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 01, 2023 21:06 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Jesteśmy codziennie ,dziś też ,ale słuch po nim zaginął :(
Iza próbuje dostać kontakty do karmicielek ,niestety nie chcą udostępnić .
Cały czas rozwieszamy też ogłoszenia ,zaczepiamy ludzi .
Wiemy że czytają, bo prawie każdy wie o jakiego kota pytamy.
Dziś brakło nam ogłoszeń ,te które były za pieniądze to porażka ,zdjęcie kota zamazane .Dobrze że treść czytelną .Przydało by się więcej rąk,ale damy radę .
Byle tylko się znalazł .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sty 01, 2023 22:38 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

To dopiero 5 dni (jesli dobrze liczę) i w dodatku dni pełnych nocnego huku. Niech się trochę uspokoi, a kotek zglodnieje na tyle, że potrzeba jedzenia stanie się silniejsza od strachu. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 02, 2023 12:43 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Też na to liczę .
Obrazek

dorcia44

Post » Pon sty 02, 2023 13:52 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Za odnalezienie :ok:
Współczuję nerwów:(

Ps.co za idiota wydaje do adopcji kota do domu bez zabezpieczeń ?!!! ostatnio to jakaś plaga! większość moich tymczasów z ostatnich kilku lat zgarniętych z ulicy to właśnie takie "dobre" adopcje!
Ps2. Mogę wydrukować ogłoszenia za darmo, jak podeślesz tekst i odbierzesz wydruk.
Ps3. Koty potrafią też wracać na stare miejsce bytowania. Słyszałam o 2 takich przypadkach. Kiedyś w miejscu pracy mojej Mamy dyr zażądał usunięcia dokarmianych kotów z terenu zakładu. Wywieziono je b.daleko-po 3mcach jeden z nich wrócił,podbiegł jak zwykle do karmicielki-mamy koleżanki z pracy,która jak zwykle szła do pracy rano. To był na pewno jeden z wywiezionych kotów, szokowi nie było końca. O drugim przypadku opowiadała mi rok temu Prakseda: wyadoptowano kotkę do domu bez osiatkowanego balkonu i "mądra" nowa opiekunka postanowiła ją zabrać do weta,ale kot w mieszkaniu nie dał się dotknąć,więc wpadła na pomysł,by go zapakować do transportera na małej powierzchni- wybrała,o zgrozo!, balkon(!),kotka uciekła górą i ...wróciła do siebie. Cała i zdrowa. Z Bemowa na Mokotów po 10dniach przyszła.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon sty 02, 2023 17:17 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Uwierz mi Małgosiu że ten idiota przez sekundę nie pomyślała że osoba która adoptowała (zresztą dobra znajoma) nie dostosuje się ..czyli nie otwieramy okien mimo że są moskitiery,bo te moskitiery to był badziew .
A jednak jak widać nikomu nie można ufać ,zapomniała się ,na chwilę .
Kot to szybko wykorzystał .
Iza już ledwo chodzi ,codziennie objeżdża Urzędy ,lecznice ,karmicieli .
Puka do wszystkich drzwi ,wygląda tak że serce pęka.
Nie ustaje w poszukiwaniach ,biczujemy się obie .
Kiedy ja zarabiam na żwirek ,Ona przemierza Warszawę .
Po pracy już razem ,nocą i za dnia .
Chodzimy i jedno tylko w głowie Ogonek daj się znaleźć .
To jest ból .
Już nie liczę kasy na ogłoszenia ,na benzynę ,na karmę którą rozkładamy .
Nogi wchodzą w dupę ,pijusy się czepiają,ale to wszystko nic .
Ta jedna myśl ..może za tamtym rogiem będzie On.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto sty 03, 2023 11:04 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Naprawdę współczuję Waszej rozpaczy,nerwów,przemierzonych km,poczucia beznadziei. Samobiczowanie też nic nie da. To prawdziwy koszmar. Dla Was,a przede wszystkim dla kociny:( To jeszcze jedna nauczka dla wyadoptowywujących. Nieważne,że znajomi,trzeba sprawdzać i wymagać. Nigdy nie idę na gadkę ,że ktoś nie będzie otwierał okien. Nie ma takiej opcji. Bo będzie. Prędzej czy później. Dom to nie psychiatryk, gdzie okna bez klamek. A skoro były kiepskie moskitiery,to należało wymusić wymianę. Nie ma innych metod. Tak wiem,mleko rozlało się. Tylko cholera mnie bierze,że takie podstawowe błędy popełniaja fundacje,doświadczeni kociarze.To co wymagać od przeciętnego Kowalskiego,który pojęcia o kotach nie ma? Dzwoni do mnie taki i mówi,że ma okna zabezpieczone...klamkami,albo że ma płotek taki mały drewniany w doniczkach na parapecie,albo zasadzone tuje na balkonie i to wszystko wg niego ma zabezpieczyć kota przed wypadnięciem.Szlag!

Wrzuć jeszcze ogłoszenie na olx zaginione znalezione:
https://www.olx.pl/d/zwierzeta/zaginione-i-znalezione/

Ponawiam: mogę wydrukować Wam ogł.ze zdjęciem- za darmo.
Jak gmina nie chce udostępnić kontaktów do karmicieli,to może zostawcie w gminie swój nr tel.,może ktoś z karmicieli sam zadzwoni jak wypatrzy w swoim stadzie Ogonka,kot bez ogona każdemu rzuci się w oczy. Albo poprosić urzędnika,by sam zadzwonił do karmicieli z okolicy ul.Niskiej i poprosił o czujność,bo kot bez ogonka poszukiwany oraz podał Wasz nr tel. Pewnie wielu tych karmicieli nie ma,tylko czy urzędas znajdzie czas i ochotę na telefon...:( Albo niech wskaże miejsca dokarmiania (np.budki wolnostojące) i tam,pod miską, zostawić karmicielom ulotkę z tel.i prośbą o rozglądanie się.
Ps.przejrzalam teraz ogł na Paluchu -nie ma go:(

tabo10

Post » Wto sty 03, 2023 11:19 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Trzymam kciuki. Mojej kuzynki kotka znalazła się po 2,5 miesiąca na gigancie.
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Wto sty 03, 2023 11:23 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Większość zaginionych kotów odnajduje się przez ogłoszenia. Pamiętam, jak sporo ludzi szukało Tosi na Służewcu, czy Ogryni, ale szanse spotkania kota, który umie poruszać się w terenie, są znikome. Jedynie ogłoszenia i to w jak najszerszym promieniu. Przystanki (Anielewicza, Okopowa, Powązkowska (z bramami cmentarza) itd., lecznice, centra handlowe, sklepy spożywcze, miejsca uczęszczane. To jest kluczowa sprawa, żeby jak najwięcej osób je widziało i skojarzyło na widok kota. Oprócz karmicieli jest cała armia spacerujących z psami, zazwyczaj przychylnych kotom, toteż na drzewach też warto wieszać. Wtedy jest szansa na cud i info, gdzie jest zguba.
Warto zrobić akcję na forum, by osoby z Woli zaangażowały się w druk i rozwieszanie ogłoszeń.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto sty 03, 2023 15:18 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Kot zaginiony w Falenicy znalazł się w Otwocku. Panie wzięły go do auta (z szemranej fundacji) nie zabezpieczyły i uciekł. Dzięki ogłoszeniom pod pizzeriami jeden pan skojarzył sobie kota. Trzeba wieszać w większych centrach handlowych. Ludzie przemieszczają się. Jeżdżą na zakupy. Nie ma złych miejsc na wywieszenie ich.
Ja chodziłam i rozdawałam ludziom ulotki. Głownie właśnie psiarzom, spacerującym rodzicom, rozmawiałam na placu zabaw.... Zostawiałam w sklepikach najbliższych miejscu zaginięcia. Za zgodą kierownictwa.
Współczuję bardzo. Wiem jaki to olbrzymi stres. Dobrze ,że nie jest zimno.
Uda się. Musi :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto sty 03, 2023 18:36 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Mamy dużo ogłoszeń ,już powieszonych jest 150 ,mamy jeszcze 100 czarno białych i ponad 100 kolorowych.
LimLim dziękuję :1luvu:
Tak naprawdę potrzebna pomoc w rozwieszaniu .
Gdyby ktoś miał czas i chęci było by cudownie .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sty 04, 2023 7:18 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Pomóc fizycznie rozwieszając ogł. już dziś nie dam rady- jeszcze 2lata temu pomagałam szukać forumowego kota, obecnie to niemożliwe.
Ale może zmień/dopisz w tytule wątku,że pomoc w rozwieszaniu ogł.potrzebna na Woli/Muranowie. Może jest na forum ktoś stamtąd i wywiesi ogłoszenia chociażby w swojej najbliższej okolicy. A może ktoś jeszcze pochodzi i porozwiesza...

Pomoc potrzebna :!:

edit: nie wiem dlaczego nadal nie wrzucasz tutaj ogłoszenia, olx naprawdę ma spory zasięg- wiele osób zaraz po FB szuka właśnie tu
https://www.olx.pl/d/zwierzeta/zaginion ... B0%5D=lost

tabo10

Post » Śro sty 04, 2023 9:57 Re: Warszawa ,Muranów ,Wola okolice zaginął kot bez ogona .

Warto skorzystać z każdej możliwości. Dać na portalach ogłoszeniowych, stronie Palucha (dzwonić tam też warto) , pisałam do azyli , lecznic całodobowych , stronach fb lokalnych, dzwoniłam do eko straży lub miejskich strażników. Co tam jest w danej gminie.
Trzymam mocno kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

[poprzednia][następna]