Ciagla biegunka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2022 22:05 Re: Ciagla biegunka

Moja propozycja , popros weta o wydruk z leczenia kota, co było robione, jakie leki zastosowane. Bo Ty nie wiesz nic. Dlaczego nie bierzesz historii choroby od weta, masz do tego prawo. W razie zmiany weta, to co powiesz nowemu, dostał jeden lek, drugi, ale nie wiem jak sie nazywaja.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Śro lip 13, 2022 7:26 Re: Ciagla biegunka

Fakt, z lekow niewiele powiem, planowo teraz zobaczymy jak pojdzie po dluzszym podawaniu, poki co podejzewa najbardziej zapalenie po pierwszej lambii, bo po odtatnich p zapalnych teraz ma mniej spuchniete te jelita, dalej bedziemy dzialac z dieta plus inne badania jesli nic nie odniesie rezultatow

Na obecny moment robila tylko wode, packe bym pobrala ta lyzeczka, ale woda to zaraz wsiaka w zwirek, bez zwirku do pustej sie nie zalatwia, pokopie i wychodzi i robi gdzie znajdzie miejsce w mieszkaniu, wole nie ryzykowac… do tego zwirku specjalnego do pobierania to bardziej mocz… do jakichkolwiek badan musimy teraz zagescic, zeby dalo sie pobrac wlasnie…

Akala92

Od: Pon lip 11, 2022 11:58

Post » Śro lip 13, 2022 7:27 Re: Ciagla biegunka

Tak na nastepnej wizycie poprosze o ta historie

Akala92

Od: Pon lip 11, 2022 11:58

Post » Śro lip 13, 2022 10:23 Re: Ciagla biegunka

viewtopic.php?f=1&t=187986&start=705

To jest wątek Toli, kociaka z przewlekłą biegunką, ledwie uratowanego.
Na podlinkowanej stronie już zaczyna się się właściwe leczenie na rzęsistka.
Warto przeczytać kilka stron wstecz, no i oczywiście dalszy ciąg.
No i początek watku jako wprowadzenie.
Poza tym, watek w ogóle czyta się świetnie, jest masę rzeczowych informacji, szczególnie wpisy Blue, Jaspis, Gusiek1.
Jest podany czas leczenia. Dawka dla innej wagi, ale to łatwo przeliczyć, zresztą wet na pewno bez trudu dawkę ustali.
Zwróć uwagę, że Tola miała badania kału, niejeden raz, i rzęsistka nie wykazały. Dopiero wysłanie próbki do konkretnego laboratodium, i zbadanie konkretnie tego, pozwoliło znaleźć przyczynę choroby.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

[poprzednia]