Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2022 9:36 Re: Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

Szczerze, to jak mi się przypomni :/ ona ogólnie nie wymiotuje kłakami, podaję raczej profilaktycznie wszystkim.
Może faktycznie będę częściej czesać.
Tylko jeśli to po kilku czy kilkunastu nawet dniach nie przynosi pożądanego efektu, to jest szansa, że po miesiącu czy dwóch zadziała?

ettariel1

Od: Pon lip 09, 2018 16:37

Post » Wto mar 15, 2022 19:49 Re: Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

Nie wiem, czy filmik się prawidłowo wgrał - ale chodzi mi właśnie o takie przelewanie, jak na tym filmie. Tylko trzeba poglosnic na maksa: https://files.fm/u/z23nz5aaa

ettariel1

Post » Sob mar 19, 2022 11:48 Re: Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

Halo? Macie jakiś pomysł? Zapisałam się na wizytę do profesora Lechowskiego, ale ta dopiero w maju. Zaczęłam podawać Concept for life hypoallergenic z koniną i po pierwszym dniu praktycznie zero przelewania, natomiast drugiego dnia już standardowo.

ettariel1

Post » Nie mar 20, 2022 19:10 Re: Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

Ja się bujam z moim rzygaczem od 2013, kiedy zaczął mieć "jazdy" w okresie linienia. Słaby przewód pokarmowy miał od kocięctwa, które u mnie rozpoczął w 2008 - katarem, a potem biegunką. Niemniej najbardziej szkodziły mu jego kłaki, jedwabiste, lekko przedłużone, z dużą produkcją podszerstka. Przy zaostrzeniach robił się stan zapalny, łącznie z trzustką. Przyjęłam do wiadomości, że jest wrzodowcem, że dłuższy okres niejedzenia (co się zdarza z kłakiem w jelitach) skutkuje wymiotami i oprócz leków na nadkwasotę co kilka godzin dostaje zmiksowanego kurczaka z ryżem - strzykawką. Wtedy funkcjonuje, kłaki w końcu wydala i jest ok. Karmię stale (poza tym je normalne kocie posiłki),a w czasie linienia to jedyne, co je, zanim się nie wypróżni. Niestety nie mogę dać parafiny czy laktulozy, bo może dostać krwawej biegunki. Poza tym dostaje codziennie laktoferynę.
Każdy kot ma trochę inne potrzeby, ale trzeba się liczyć z tym, że choroba Twojego kota okaże się przewlekła i wymagająca troskliwej i stałej uwagi. Czy przelewa mu się w każdej pozycji, czy tylko w jakiejś konkretnej?
Pomysł wizyty u prof. Lechowskiego znakomity, nawet jeśli musisz poczekać, to warto.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto mar 22, 2022 12:06 Re: Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

U Ciebie jednak jest zupełnie inny problem. Moja kota ogólnie rzadko wymiotuje. Wizyta u profesora Lechowskiego już się odbyła, jestem po, dostałam zalecenie żeby dawać Hills Gastrointenstinal Biome, oczywiście chrupki. Po przeczytaniu składu złapałam się za głowę ...profesor zwrócił uwagę na inny problem, być może neurologiczny, ale na razie mam obserwować. Gorzej, że kotka po wizycie (wszystko, łącznie z jazdą trwało jakieś 2,5 godziny) jest strasznie osowiała, jakby nie była sobą. Co prawda dostała troszeczkę gabapentymy przez podróżą, ale to są znikome ilości, a minęło już półtorej godziny od powrotu i jakieś 5 godzin od podania w ogóle. Więc trochę się martwię.

ettariel1

Post » Wto kwi 05, 2022 14:11 Re: Podejrzenie IBD a nietypowe objawy - brak diagnozy

Polecam dr Karolinę Nowicką z przychodni Wyżyny. Pani doktor specjalizuje się w gastroenterologii. Niestety trafiliśmy do Pani doktor Nowickiej za późno.

Nie polecam dr Olgi Gójskiej-Zygner, gdyż nie zna się ona ani trochę na diagnozowaniu i leczeniu kotów z problemami gastrologicznymi. Może na endokrynoligii się zna skoro robiła z tego doktorat, ale na gastroenterologii nie zna się ani trochę. Na marginesie na leczeniu asmy u kotów także się nie zna. Ale pewnie na czymś się zna.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

[poprzednia]