Trikolorka[Wrocław]-juz u BARBS !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2004 20:32

Kulka !!!
Ty czytasz te forum czasami :)
Pytalam: Jak tam kicia???
"Czy zastrzyki pomagaja, trzyma sie jakos???"
Pisalas, ze bylas na pierwszym zastrzyku z kicia, bo zaczela chorowac, wiec pytam jeszcze raz jak kicia sie czuje teraz, byl dalszy ciag zastrzykow czy tylko jednorazowo?

Barbs

Od: Pon lis 24, 2003 22:41

Post » Pt paź 08, 2004 20:42

Barbs - chyba nie jest za dobrze: :cry:

kulka pisze:Pochorowała się :(

Nie ma dla niej miejsca w izolatce i siedzi w baraku z innymi kotami, z tego powodu ma duże szanse na uśpienie :(

Patrzy błagalnie w oczy i robi ciuchuteńkie, załosne "miau" ...

Kaja

Od: Nie maja 30, 2004 22:35

Post » Pt paź 08, 2004 20:58

Barbs pisze:Ty czytasz te forum czasami :)

Barbs!
Wychodzę do pracy o 7:30 i zdarza się, że wracam do domu po 22:00.
I taki miałam cały ten tydzień. W pracy nie mam dostępu do netu wiec nie mam możliwości śledzenia na bieżąco kazdej zmiany......

Barbs pisze:Pytalam: Jak tam kicia???

" Pochorowała sie. Nie ma dla niej miejsca w izolatce i siedzi w baraku z innymi kotami, z tego powodu ma duże szanse na uśpienie

Patrzy błagalnie w oczy i robi ciuchuteńkie, załosne "miau" ..."

Pozdrawiam
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Sob paź 09, 2004 13:36

kulka pisze:
Barbs pisze:Ty czytasz te forum czasami :)

Barbs!
Wychodzę do pracy o 7:30 i zdarza się, że wracam do domu po 22:00.
I taki miałam cały ten tydzień. W pracy nie mam dostępu do netu wiec nie mam możliwości śledzenia na bieżąco kazdej zmiany......

Barbs pisze:Pytalam: Jak tam kicia???

" Pochorowała sie. Nie ma dla niej miejsca w izolatce i siedzi w baraku z innymi kotami, z tego powodu ma duże szanse na uśpienie

Patrzy błagalnie w oczy i robi ciuchuteńkie, załosne "miau" ..."

Pozdrawiam

Boszeeeeeee :cry:
Kulka czy to koci katar???
Ta kicia sni mi sie po nocach odkad zobaczylam jej fotke w tej klatce :(
Sluchaj, czy jest mozliwosc zeby ktos zabral ja do domu i zaopiekowal sie nia ??? Pokryje koszty leczenia, jedzonka i niezbednych badan, w tym testu na bialaczke, czy ona jest wysterylizowana?
Nie moge pozwolic, zeby ta kicia tam zostala! Jak wiesz mam dwa kociambry wiec kicia musi byc zdrowa!!! Wzeme ja do siebie, jesli bedzie wszystko ok - jesli nie bede szukac dla niej domu, gdzie nie ma innych kociambrów. Czy ona jest przyjaznie nastawiona do innych zwierzakow, bo moja Kajka pod tym wzgledem to istna terrorystka, przynajmniej w stosunku do Bubusia, ten na szczescie jest szansa, ze zaakceptuje druga kociczke. Sytuacja nie ukrywam skomplikowana u mnie pod tym wzgledem, no ale czuje, ze musze cos zrobic, trzeba sprobowac.
Prosze o info :!:

Barbs

Post » Sob paź 09, 2004 15:48

Up! dla Kulki

Barbs

Post » Sob paź 09, 2004 18:44

Barbs jutro jadę do schroniska to Ci powiem co i jak. Jedno jest pewne - nie ma tymczasowego domu :( a w schornisku źle się dzieje, wszystkie koty zaczynają chorować :( myślę, że to koci katar moze chlamydia, koteczka ma katar, jest osowiała, nie wiem czy dostała jakieś leki w końcu ale jutro się dopytam
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Sob paź 09, 2004 19:21

UP!
Ostatnio edytowano Nie paź 10, 2004 8:19 przez Barbs, łącznie edytowano 1 raz

Barbs

Post » Sob paź 09, 2004 19:26

Chcialabym cos konkretnego sie dowiedziec :(

Barbs

Post » Sob paź 09, 2004 19:44

Przepraszam Miki - wiem, ze starasz sie pomoc, jednak prosze o kontakt z Kulka,zalezy mi na tym zeby kicie jak najszybciej wyciagnac ze schroniska :!: No chyba, ze Ty i Kulka obie mozecie to zrobic!

OCZYWISCIE BEDE WDZIECZNA JESLI MOLABYS SIE CZEGOS BLIZEJ DOWIEDZIEC W SCHRONISKU :oops:

Barbs

Post » Nie paź 10, 2004 8:25

miki pisze:Barbs jutro jadę do schroniska to Ci powiem co i jak. Jedno jest pewne - nie ma tymczasowego domu :( a w schornisku źle się dzieje, wszystkie koty zaczynają chorować :( myślę, że to koci katar moze chlamydia, koteczka ma katar, jest osowiała, nie wiem czy dostała jakieś leki w końcu ale jutro się dopytam

Nie ma nikogo chetnego kto by przygarnal kicie tymczasowo na okres leczenia? :(

Barbs

Post » Nie paź 10, 2004 10:47

Barbs!

Tymczasowego domku nie ma :( Z reguły w domkach są już inne kociambry więc boją się o swoje koty.

Ponoć dużo kociaków uśpili w schronisku. Powiedziałam tam, ze mamy dla niej dom i jej się udało. Leczą ją (niby) teraz....
Obrazek

kulka

Post » Nie paź 10, 2004 11:04

kulka pisze:Barbs!

Tymczasowego domku nie ma :( Z reguły w domkach są już inne kociambry więc boją się o swoje koty.

Ponoć dużo kociaków uśpili w schronisku. Powiedziałam tam, ze mamy dla niej dom i jej się udało. Leczą ją (niby) teraz....

Kulka, ja rozumiem, ze gdyby byl domek tymczasowy do momentu wyleczenia kociczki to moglabys ja zabrac ze schroniska?
Ten tymczasowy domek to wlasnie pewnie najgorszy problem, bo tu kazdy na forum z checia by pewnie przygarnal, ale wszyscy zakoceni tak jak i ja :(
Nawet myslalam, zeby wziasc do siebie i odizolowac, ale nie mam jak, bo mam cholercia tak mieszkanie zrobione, ze zadnych drzwi nie ma, oprocz tych do lazienki :?
Juz wszystkich znajomych obdzwonilam i nic, nikt nie moze, gdyby kociamber byl zdrowy to i owszem pare dni by przetrzymali, ale niestety wszyscy pracujacy, wiec nie moga sie zobowiazac do intensywnej opieki w tym czasie :(
No i kolko sie zamyka :cry:

Barbs

Post » Nie paź 10, 2004 12:04

Barbs pisze:Kulka, ja rozumiem, ze gdyby byl domek tymczasowy do momentu wyleczenia kociczki to moglabys ja zabrac ze schroniska?

No pewnie, ze tak. Ale z tym jest włąśnie problem jezeli chodzi o kota na leczeniu - bo albo ryzyko dla juz posiadanych kotów, albo trzeba wozić do weta na leczenie. Nie jest to taka prosta sprawa...

Takze teraz tylko liczyc na to, że ja tam wyleczą..
Na nią jednak siedzenie w klatce wyjątkowo źle działa. Jak ja niesłam na rekach z powrotem do klatki to wczepiła sie we mnie pazurami mocno i warczała jak psiak. A potem patrzyła na mnie błagalnym wzrokiem i to jej bezgłośne "miau"... Dzisiaj miki będzie w schronisku - zda relacje jak wróci.

Barbs pisze:No i kolko sie zamyka :cry:

No dokładnie. Kiedyś też już była taka sytuacja - pamiętacie? Siostry egzotyczne oddane przez kobiete w ciaży. Zrobiło się szum, powiedziałyśmy, ze ma dom, pokazałam artykuł w gazecie - i drugą kicie prawie, ze z tamtego świata za uszy wyciągnęli.

Tylko, ze ta klatka, to wcale nie jest dla niej dobre miejsce na rekonwalescensje :(
Obrazek

kulka

Post » Nie paź 10, 2004 12:09

Barbs, a gdyby tak klatka wystawowa w lazience? Na czas kwarantanny?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie paź 10, 2004 12:21

zuza pisze:Barbs, a gdyby tak klatka wystawowa w lazience? Na czas kwarantanny?

A myslalam juz i o tym Zuza, tylko co z tego ze ja ja tam zamkne jak mnie prawie caly dzien w domu nie ma :( - ona potrzebuje intensywnej opieki do momentu wyzdrowienia, a ja w ten sposob jej tego nie zapewnie :(

Barbs

[poprzednia][następna]