!!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2016 6:05 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

Trzymam kciuki mocno żeby się kicia odnalazła.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Pon sie 01, 2016 8:52 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

bea3 pisze:Trzymam kciuki mocno żeby się kicia odnalazła.

Dzięki. Nadal jej nie ma. Właścicielka roznosi ulotki i rozkleja plakaty.
W nocy kilka razy jej szukała.
Jeszcze dziś większa ekipa poszukiwawcza będzie przeczesywać krzaki i okolicę.

Czy ktoś ma pomysł jak namierzyć jakichś karmicieli z Wawra?
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pon sie 01, 2016 17:54 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

A próbowałas przez dzielnicowy Wydział Ochrony Środowiska? Maja tylko zarejestrowanych, ale to zawsze coś. Ja często korzystam z takich kontaktów na Bemowie i Bielanach, urzędniczki sa pomocne.
Żeby nie było problemów z przekazywaniem danych osobowych- to urzędniczka powinna wpierw zadzwonić do karmiciela, powiedzieć o co chodzi i zapytać się czy może podać kontakt.
u mnie na Bemowie przed drzwiami i na biurku urzędniczki często leżą ogłoszenia o zaginionych kotach.

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Pon sie 01, 2016 18:33 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

annakk pisze:A próbowałas przez dzielnicowy Wydział Ochrony Środowiska? Maja tylko zarejestrowanych, ale to zawsze coś. Ja często korzystam z takich kontaktów na Bemowie i Bielanach, urzędniczki sa pomocne.
Żeby nie było problemów z przekazywaniem danych osobowych- to urzędniczka powinna wpierw zadzwonić do karmiciela, powiedzieć o co chodzi i zapytać się czy może podać kontakt.
u mnie na Bemowie przed drzwiami i na biurku urzędniczki często leżą ogłoszenia o zaginionych kotach.

Dzięki, spróbujemy :ok:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto sie 02, 2016 15:26 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

druga metoda - namierzenie, gdzie stoją miseczki i pojawienie się w tych miejscach wieczorem. Ew wypytywanie mieszkańców o osoby karmiące koty

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto sie 02, 2016 15:39 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

izka53 pisze:druga metoda - namierzenie, gdzie stoją miseczki i pojawienie się w tych miejscach wieczorem. Ew wypytywanie mieszkańców o osoby karmiące koty

Wystawiamy jej miski w kilku miejscach, przygotowaliśmy też dla niej kryjówki z jej własnymi kocykami. Wszystkie miejsca są sprawdzane po kilka razy dziennie a wieczorem, nocą i nad ranem szukamy i wołamy :( Nadal ani śladu.........
Karmicielka z okolicy też jest poinformowana. Możemy tylko szukać i czekać.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Śro sie 03, 2016 15:37 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

a rozmawialiście z okolicznymi dziećmi ? one są doskonałymi obserwatorami.
dziwne to.....kot o tak nietypowym wyglądzie powinien być zauważony, po tylu dniach powinien wyjść z kryjówki, a nie wtopi się w stado innych kotów jak pospolity czarny czy buras.

izka53

Post » Śro sie 03, 2016 15:41 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

Wszyscy wokół wiedzą, że taki kot zaginął. Jeśli ktoś ją złapał i przetrzymuje, nie mamy jak tego sprawdzić. :(
Liczymy tylko na to, że ktoś przyjdzie po nagrodę.....
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw sie 04, 2016 19:32 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

Jakieś nowe wieści? Wierzę, że się znajdzie.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw sie 04, 2016 19:34 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

bea3 pisze:Jakieś nowe wieści? Wierzę, że się znajdzie.

Nic.... :( ani śladu....
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw sie 04, 2016 22:11 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

to, że wszyscy wiedzą.....rozmawiajcie z dziećmi, one naprawdę dużo widzą i wiedzą. I rzadko bywają dyskretne. Mogą też pomoc w penetracji niedostępnych komórek/szop/garaży.
Rozmawiac z dziećmi trzeba bez obecności dorosłych, obiecać dzieciakom też jakąś nagrodę.

A czy nikt z sąsiadów nie ma monitoringu ? Teraz mi to przyszlo do głowy....kilka lat temu moi dalsi sąsiedzi odzyskali swojego yorka w ten sposób. Bo ja widzialam jak dziewczyna idąca przede mną od autobusu zwinęła pieska.Psiak przecisnął się przez ogrodzenie, cieszył się - nie wzbudziło to moich podejrzeń, że dziewczyna go wzięła, zwłaszcza , że trochę z widzenia ją kojarzyłam. Dopiero jak po dwóch dniach przeczytalam ogłoszenie na słupie, zajarzyłam. Ponieważ określiłam dokładnie godzinę, inny sąsiad znalazł sytuację na swoim monitoringu, dziewczyna okazała się daleka krewną właścicieli pieska, a sam psiak był już u jej chłopaka w Swarzędzu i następnego dnia miał trafić na Sielankę. No cóż - do tej wiedzy doszli metodami mocno kolidującymi z obowiązującym prawem, ale psiaka odzyskali.

izka53

Post » Czw sie 04, 2016 23:09 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

izka53 pisze:to, że wszyscy wiedzą.....rozmawiajcie z dziećmi, one naprawdę dużo widzą i wiedzą. I rzadko bywają dyskretne. Mogą też pomoc w penetracji niedostępnych komórek/szop/garaży.
Rozmawiac z dziećmi trzeba bez obecności dorosłych, obiecać dzieciakom też jakąś nagrodę.

A czy nikt z sąsiadów nie ma monitoringu ? Teraz mi to przyszlo do głowy....kilka lat temu moi dalsi sąsiedzi odzyskali swojego yorka w ten sposób. Bo ja widzialam jak dziewczyna idąca przede mną od autobusu zwinęła pieska.Psiak przecisnął się przez ogrodzenie, cieszył się - nie wzbudziło to moich podejrzeń, że dziewczyna go wzięła, zwłaszcza , że trochę z widzenia ją kojarzyłam. Dopiero jak po dwóch dniach przeczytalam ogłoszenie na słupie, zajarzyłam. Ponieważ określiłam dokładnie godzinę, inny sąsiad znalazł sytuację na swoim monitoringu, dziewczyna okazała się daleka krewną właścicieli pieska, a sam psiak był już u jej chłopaka w Swarzędzu i następnego dnia miał trafić na Sielankę. No cóż - do tej wiedzy doszli metodami mocno kolidującymi z obowiązującym prawem, ale psiaka odzyskali.

Dzieci okoliczne wiedzą na pewno. W tym miejscu nie ma zbyt wielu domów, ale jest wiele miejsc, do których nie ma dostępu.
Sąsiedzi zostali poproszeni o przeszukanie swoich posesji, nie mamy gwarancji kto i jak dokładnie to zrobił. Jednak na prawie każdej posesji są psy, więc nie wiemy czy kotka tam by w ogóle poszła. Przeszukujemy też pobliskie złomowisko, ale znowu problem z dostępnością bo jest częściowo zarośnięte tak gęstymi krzakami, że nie ma najmniejszej szansy przedrzeć się przez nie bez sprzętu ciężkiego. Poza tym właściciel złomowiska ledwie nas tam toleruje, na pewno nie zgodzi się na jakieś rewolucje.
Pozwolił nam tylko rozłożyć tam kryjówki z karmą lub kocykami dla kotki, które są co kilka godzi sprawdzane. Na razie nie natrafiliśmy na żadne ślady jej obecności ani tam ani nigdzie indziej.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pt sie 05, 2016 15:44 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

posłuchaj - jeśli stało się coś złego , nie wiem, ktoś kota zwinął,potrącił autem - dzieci mogą to wiedzieć. Ale nie powiedzą przy świadkach.
Zwierzą sie koleżance.....a koleżanka może pęknąć. Przeszukanie tez - dzieciak , czymś zachęcony - przeryje posesję tak, że wyora zakopaną biżuterię po prababci.

To nie wygląda dobrze, no chyba, że kota należy do wojowniczek. Ale wtedy musicie poszerzyć teren poszukiwań.

izka53

Post » Pt sie 05, 2016 18:28 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

izka53 pisze:posłuchaj - jeśli stało się coś złego , nie wiem, ktoś kota zwinął,potrącił autem - dzieci mogą to wiedzieć. Ale nie powiedzą przy świadkach.
Zwierzą sie koleżance.....a koleżanka może pęknąć. Przeszukanie tez - dzieciak , czymś zachęcony - przeryje posesję tak, że wyora zakopaną biżuterię po prababci.

To nie wygląda dobrze, no chyba, że kota należy do wojowniczek. Ale wtedy musicie poszerzyć teren poszukiwań.

ZNALAZŁA SIĘ!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Była jakieś 300 metrów od domu na takiej posesji, do której nie było dostępu ale pewna pani ją zauważyła, a właścicielka natychmiast po telefonie pobiegła ją łapać. Już jest w drodze do weta na szczegółowe badania.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pt sie 05, 2016 18:38 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

Ooo, jak super! :dance:
Bardzo się cieszę, trzymałam kciuki za koteńkę.
Szczęście, że nie powędrowała w siną dal :)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]