pogrom pp [***], pingwinka w cudownym DS:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2016 10:42 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Ty to umiesz sprawiać niespodzianki 8O
Wspomniałaś coś półsłowem o pingwince. To ta zgarnięta z podwórka?
Może w takim razie niepotrzebnie wywaliłam ogłoszenia dużej tri. Zawsze prosisz, żeby szybko usuwać, a się przydają :P
Wisiały raptem 2 lub 3 dni. Bardzo się cieszę. Wreszcie jakaś dobra wiadomość.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Wto lip 26, 2016 11:20 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Tak,to ta która błąkała się po podwórku sąsiedniego osiedla,na którym dokarmiam bezdomniaki w piwnicy.Nie widziałam jej wcześniej. Aż pewnego dnia usłyszałam walkę kotów.Podniosłam głowę i zobaczyłam pingwina. Myśłałam ,że to znajomy kastrat dzik. Ale obok był drugi . Zdębiałam 8O Dwóch pingwinów tam nie było. Dałam jeść i oddaliłam się.Zjadła łapczywie. Dołozyłam,zakićkałam.Nie uciekała ,dała się pogłaskać 8O Wiedziałam,że wobec tego mam problem. Nie mogę tak zostawić kota.Ewidentnie domowego jak się za chwilę okazało.
Ponoć była tam 2 tygodnie. Biegała i łasiła się do wszystkich,do babć siedzących na ławkach przed blokiem.Do każdego. NIKT jej nie pomógł,nikt nie przygarnął,choćby na czas szukania domu. Ogłoszeń o zaginięciu nie było. Zrobiłam wywiad czy ktoś nie ma takiej kotki wychodzącej.Oczywiście chipa nie miała,wysterylizowana nie była. Pobiegłam po transporter. Weszła prawie sama,chętnie.I po drodze do lecznicy w nim zasnęła spokojnie.Chyba wiedziała,że już jest bezpieczna,że pomoc,o którą prosiła łasząc się do nóg przechodniów w końcu nadeszła.
Obiecywałam przez ten miesiąc więzienia w mojej lazience,okresowo na przedpokoju i balkonie-że w nagrodę ,jeśłi to wszystko jeszcze ciut zniesie- znajde jej cudowny domek.
Mam nadzieję,że taki znalazłam.
I że słowa dotrzymałam.
To taka dobra kotenia.
W tej historii jest coś magicznego.Koteczka pingwinka była wywalona na podwórko na początku czerwca.Wtedy ,gdy Pani z jej przyszłego domku odchodziła jej białaczkowa koteczka. Okazało się,że minie jeszcze miesiąc i Pani ją odnajdzie w ogłoszeniach Arcany o innej kotce. Trochę skomplikowane,ale...
Może były sobie przeznaczone? Wszak nie ma przecież przypadków w życiu :)

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto lip 26, 2016 13:54 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Jak ja lubię poznawać koty, które już mają dom :mrgreen:
Fajna koteczka. Miała szczęście, że Ci weszła w drogę.

A do Moguncji się uśmiecham o fotki do ogłoszeń małej tri i buraski.

Arcana

Post » Czw lip 28, 2016 9:39 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Fotka dzieciaków dużej tri u moguncji. Jeden rudas chyba marmurkowy. Ładne biedulki.

Obrazek

Arcana

Post » Czw lip 28, 2016 10:44 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Nowe fotki od moguncji małej trisi Kalinki. Śliczna dziewczynka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arcana

Post » Czw lip 28, 2016 12:30 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Mała Tri jest zabawowa, miła i obsługiwalna. Z Buraską pięknie się bawią, choć Burcia czasem żałośnie piszczy podczas zapasów, jest jednak dużo mniejsza. Zdaje się, że Tri jest dosyć zrównoważona, już bez głupich pomysłów, Burka przeciwnie - jak tylko otwieram drzwi, ucieka w pędzie do innego pokoju, wpada w jakąś ciasną dziurę i muszę ją wydłubywać parę razy dziennie, na co patrzy się zaciekawione stado rezydentów - dzisiaj o 6 rano przesuwałam komodę (nielekką). Mama Buraski chyba ma jej dosyć, nauczyła się mnie prosić o wpuszczenie do łazienki, gdzie o chlebie i wodzie z przyjemnością poleguje na pralce.

moguncja

Od: Wto lip 01, 2008 10:52

Post » Czw lip 28, 2016 12:42 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Żeby malej burej (w ogłoszeniach Amelka) tak nie zostalo :evil:
Mają ogłoszenia i wspólne, i osobne. We wspólnych uśredniłam wiek na ok. 3 miesięcy i napisałam, że zaszczepione, żeby ciągle nie edytować. A kiedy trisia (Kalinka) ma być szczepiona?
Jak Ci wyjdą nowe ładne fotki, to się polecam.

Arcana

Post » Czw lip 28, 2016 13:12 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

W niedzielę idziemy na szczepienie, a z Burcią na jeszcze jedno odrobaczenie

moguncja

Post » Czw lip 28, 2016 13:17 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

A jak się mają te nowe pięknoty? Nadrabiają głodne czasy?

Arcana

Post » Czw lip 28, 2016 13:54 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Na szczęście powoli wyhamowują. Teraz czas na regulację żołądków. Wyglądają na zdrowe, nawet jednemu z rudasków cofnęła się mała trzecia powieka, ale są jeszcze za krótko by się cieszyć ich kondycją. Nadal kości grzechocą.

moguncja

Post » Pt lip 29, 2016 9:58 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Muszę się pochwalić,bo pękam z zachwytu jak wspaniałe potrafią kotom się domki trafiać 8O :dance: :dance2:
Koteczkę zawiozłam do DS w poniedziałek. Domek posiadał moskitiery w oknach,a zabezpieczenia miał wykonać jak uzbiera pieniążki.Tymczasem już wczoraj (tzn.po 3 dniach od adopcji) przysłał zdjęcia osiatkowanego balkonu!
I szczęśliwej koteczki!

Wspaniała rodzina,doprawdy niesamowita! Na palcach jednej ręki mozna policzyc tak cudowne adopcje! Bądź szczęśliwa kotuniu! Widać jak upaja się metrażem (po mieszkaniu w mojej ciasnej łazience :| ).Warto było "pomęczyć" kotę,żeby teraz napawać się takimi zdjęciami :smokin:

Tu z seniorką yorczką :D
Obrazek

I dostała także do zabawy tor dla kociąt :mrgreen:
Obrazek

na kolankach,wreszcie dłuuugo miziana ,nie tylko przelotem przeze mnie
Obrazek

Sprawdzanko, czy aby dobrze zamontowane :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

tabo10

Post » Pt lip 29, 2016 10:08 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Obrazek

Obrazek

I taki miły mail :)
"Pani X,
Wysyłam nowe zdjęcia kici. Balkon osiatkowany. Dzisiaj przyjechała do mnie córka zapoznać nowego lokatora. Tosia bez pardonu po kilku minutach wtarabaniła się jej na kolana i czarowała podwoziem. Zachwytów, miziania i szaleństw było chyba za dużo bo kot padł i śpi martwym bykiem :-)
Pozdrowienia nieustające. "

Cudowny dom! Jestem oczarowana :smokin: :1luvu:
Pokochał tą koteńkę od pierwszych chwil.I otrzymał ją z dostawą do domu,bez wcześniejszego oglądania. Zamiast zdjęć wysłałam Pani wyniki ujemne testów FIV/FELV ,bo tylko to było decydujące.
Kocham takie domy.No kocham.
I poproszę Opatrzność o jeszczeeee :201494 !

tabo10

Post » Pt lip 29, 2016 11:46 Re: piękne tri i rude -szukają DS,pingwinka w cudownym DS:)

Faktycznie dom - marzenie.
Koteczka miała szczęście i to głównie w momencie, gdy ją zgarnęłaś, nie mając kompletnie miejsca :)

Arcana

Post » Czw sie 04, 2016 18:38 Re: Dwie piękne tri -szukają DS pilnie

Arcana pisze:Fotka dzieciaków dużej tri u moguncji. Jeden rudas chyba marmurkowy. Ładne biedulki.

Obrazek

Wszystkie kocięta odeszły,prawdopodobnie na pp [***].

tabo10

Post » Pt sie 05, 2016 10:53 Re: pogrom pp [***], pingwinka w cudownym DS:)

Okropne :( Takie cuda, malutkie, na pewno szybciutko znalazłyby domki.Teraz dom skażony, wirus pp przenosi się na butach, ubraniu...itd, trzeba bardzo uważać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]