Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2015 6:50 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Aniu-niech ten wątek będzie szczęśliwy i zdrowy. Pozdrawiam serdecznie,pomiziaj ode mnie zwierzaki.
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Pt gru 11, 2015 7:16 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Anna61 pisze:
Kubuś właśnie przyszedł ze dworu i w najlepsze uwalił mi się na kanapie jakby to było JEGO miejsce do spania a nie moje. :roll:

Jak to każdy kot potrzebuje swojego człowieka i swojej kanapy :D
I jakie kocie szczęście jak to znajdzie :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt gru 11, 2015 9:47 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Witajcie cioteczki wszystkie razem i każda z osobna :1luvu: Obrazek

Baltimoore pisze:
Anna61 pisze:
Kubuś właśnie przyszedł ze dworu i w najlepsze uwalił mi się na kanapie jakby to było JEGO miejsce do spania a nie moje. :roll:

Jak to każdy kot potrzebuje swojego człowieka i swojej kanapy :D
I jakie kocie szczęście jak to znajdzie :201461

Tylko akurat wolałabym aby to była kanapa u kogoś innego. :roll: :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt gru 11, 2015 16:27 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Aniu, mam nadzieję że znajdzie :ok:
Przecież nie każdy potrzebuje nakolankowego kotka.
Koty z charakterem i temperamentem, na dodatek czarne :1luvu: są wspaniałe.
A koty po przejściach- najwspanialsze :1luvu:

Baltimoore

Post » Pt gru 11, 2015 17:00 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:Aniu, mam nadzieję że znajdzie :ok:
Przecież nie każdy potrzebuje nakolankowego kotka.
Koty z charakterem i temperamentem, na dodatek czarne :1luvu: są wspaniałe.
A koty po przejściach- najwspanialsze :1luvu:

Agnieszka, Kubuś jest kochany ale innych kotów żeby nie było tam gdzie on jest.
Dzisiaj musiałam aż wylecieć z mieszkania bo słyszałam jak znowu dopadł do jakiegoś kota i to była Tolusia.
Pognałam go a Tola szybko uciekła do swojego mieszkanka. Inne koty jak wychodzą to bacznie obserwują czy aby terrorysta gdzieś na nie się nie czai.
Teraz królewicz niewiniątko śpi na kanapie.

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Bisia i Tolusia która jak tylko mnie zobaczy to juz mam ją miziać :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

z Kolą niżej
Obrazek

na zdjęciu widać jak ciągnie przez pyszczek powietrze przez zwężoną krtań podczas miziania :( a na drugim jak już odeszłam od niej
Obrazek Obrazek

Braciszek Toli Boluś, też przewlekle chory, ma napady duszącego kaszlu a teraz i chore oczko :(
Obrazek Obrazek

Starsze kotki przy jedzonku u siebie w pokoiku
Obrazek

Kubisia
Obrazek

Sonia też kuśtyka do jedzonka
Obrazek

i Jacperek to przy mnie na parapecie
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt gru 11, 2015 17:57 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Piękności kocie :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt gru 11, 2015 18:52 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Ale fantastycznie urządzony koci pokój :P
Koty piękne- jak zawsze :201461 :201461 :201461

Baltimoore

Post » Pt gru 11, 2015 20:22 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:Ale fantastycznie urządzony koci pokój :P

Dokładnie, tam jest tylko ich pokoik i mogą szaleć do woli. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 12, 2015 9:34 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Kocham czarnych kocich terrorystów :1luvu:
Mam takiego w domu :mrgreen:
Właśnie rano zrzucił nietłukącą się szklankę arcorokową, która rozprysła się na milion malusich kawałeczków.
Chciał zasygnalizować potrzebę wyjścia na dwór :evil:

Baltimoore

Post » Sob gru 12, 2015 10:31 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:Kocham czarnych kocich terrorystów :1luvu:
Mam takiego w domu :mrgreen:
Właśnie rano zrzucił nietłukącą się szklankę arcorokową, która rozprysła się na milion malusich kawałeczków.
Chciał zasygnalizować potrzebę wyjścia na dwór :evil:

Łączę się z Tobą w ''bólu'' bo moje któreś zwaliło ceramicznego zajączka który stał w kuchni na półce.
Ja byłam w tym czasie u starszych kotów w pokoiku a mąż miał pilnować, zapomniał, i poszedł na dwór po pranie które kazałam przynieść aby dosuszyć w mieszkaniu.
Najgorszy w tym towarzystwie jest Dzidek, po prostu szaleje tak go energia roznosi. Jemu to potrzebny jest wychodzący domek aby mógł się wyszaleć.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 12, 2015 11:00 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Aniu :P Szklanka to nawet nie problem, najwyżej mała dziurka w płytkach, ale taki wzór, że nie widać.
Zajączka bardziej szkoda :( U nas największa strata to śliczne porcelanowe pudełeczko, które mama dostała w prezencie 35lat temu i wypożyczyła mi do dekoracji.
Jeszcze zrzucanych kwiatków szkoda, bo w ceramicznych doniczkach.
Baltazar nie zrzuca w zabawie, tylko z premedytacją :evil: A czasem z ciekawości, jak to będzie leciało.
Stąd u nas prawie nic nie stoi, jak przy 2-letnim dziecku w domu :) A gość ma z 10 kocich lat, może więcej :ryk:

Baltimoore

Post » Sob gru 12, 2015 11:29 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:Aniu :P Szklanka to nawet nie problem, najwyżej mała dziurka w płytkach, ale taki wzór, że nie widać.
Zajączka bardziej szkoda :( U nas największa strata to śliczne porcelanowe pudełeczko, które mama dostała w prezencie 35lat temu i wypożyczyła mi do dekoracji.
Jeszcze zrzucanych kwiatków szkoda, bo w ceramicznych doniczkach.
Baltazar nie zrzuca w zabawie, tylko z premedytacją :evil: A czasem z ciekawości, jak to będzie leciało.
Stąd u nas prawie nic nie stoi, jak przy 2-letnim dziecku w domu :) A gość ma z 10 kocich lat, może więcej :ryk:

U mnie też raczej nic nie stoi ale zajączki 3 sztuki ostatnio córka mi dała i tak sobie stały na półce.
Strat było sporo, a największa to nowy plazmowy tv którego zaszczały, drugiego też, ale tamtego nie szkoda bo stary i klocek.
O meblach, firankach, książkach nie wspomnę. Nie tak dawno mały Franuś['] zrzucił mi z półki duży zegar który obił komodę i pamiątka (wątpliwa) będzie
na zawsze. Zatuszowałam brązową kredką i nie rzuca się tak w oczy gdy było jasne. Franuś właśnie lubiał wskakiwać wysoko i jeśli coś stało to zwalał.
Kotki malutkie z jakiegoś marmuru też potłukł choć tu akurat głowy nie daję, czy to zrobił Franuś czy Kubuś który też jest grzęda i śpi na szafkach w kuchni.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 12, 2015 13:49 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Zasikany telewizor, komputer jak i meble korektorowane brązową kredką też znam :roll:
Wszystko to u nas Baltazar.
Cóż, taki jest urok mieszkania z kotami :P
Za to i pomimo tego je kochamy :1luvu:
Za to Logiś zniecierpliwiony, że cały czas próbuję coś pisać prawą ręką, na której on trzyma głowę (lewa ręka się ewidentnie nie nadaje :wink: )
wszedł mi na plecy i próbuje umościć się na głowie :strach: :ryk:

Baltimoore

Post » Sob gru 12, 2015 14:18 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:Cóż, taki jest urok mieszkania z kotami :P
Za to i pomimo tego je kochamy :1luvu:

Otóż to! :201461

Baltimoore pisze:Za to Logiś zniecierpliwiony, że cały czas próbuję coś pisać prawą ręką, na której on trzyma głowę (lewa ręka się ewidentnie nie nadaje :wink: )
wszedł mi na plecy i próbuje umościć się na głowie :strach: :ryk:

Mnie na plecy wskakiwał zawsze mały Franuś['] no nie mogłam się schylić bo ten już był na plecach, szczególnie gdy schylałam się do szafek.
Oczywiście predyspozycje po braciszku do wskakiwania na plecy przejąć Jacperek. :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 12, 2015 16:59 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Franuś [*] :201461 Kochany.
Dla Jacperka też głaski :201461

Baltimoore

[poprzednia][następna]