PROSZĘ O POMOC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2015 7:00 Re: PROSZĘ O POMOC

Wasylissa...doprawdy, dziwię Ci się.
Dziewczyna napisala na forum 3 posty. Słownie, trzy.
Nie wiesz o niej kompletnie nic.
Napisala, że nie może wziąć kociaków.
I tylko to jest istotną informacją.
NIE MOŻE
Mogla podać powód wyssany z palca albo nie podać żadnego albo napisać byle co.
Nie może wziąć kotów i prosi o pomoc...nic więcej w jej postach nie jest ważne i nad niczym więcej forum nie powinno debatować.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw wrz 24, 2015 7:18 Re: PROSZĘ O POMOC

Też mam taki problem. Mam trzy koty. Marzę o psie. A mój TŻ jęcząc zgodził się na koty i marzy, żebyśmy nie mieli psa. "Bo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz". Ludzie różne maja układy w rodzinach i nie ma co ich oceniać, ani porównywać do własnych, jedynie słusznych...

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw wrz 24, 2015 7:21 Re: PROSZĘ O POMOC

Olat pisze:Wasylisa, ten "pan i władca" zgodził się na trzy koty rezydenckie. Uważasz, że to słaby kompromis?
Jeśli koty nie są jego pasją, to poszedł na daleko idące ustępstwo wobec partnerki, bo trzy koty to nie jest mało.
Ma pełne prawo powiedzieć "stop", bo ma prawo czuć się w swoim domu dobrze.
Dał wyraz dobrej woli akceptując trzech podopiecznych swojej TZ, pewnie też nimi się opiekując, współfinansując i godząc się z niedogodnościami, jakie generuje mieszkanie z kilkoma zwierzami. Ma obowiązek godzić się na wszystko?
Załóż, że Twoj TZ jest pasjonatem... bo ja wiem? Pająków? Węży? Mastiffów? Zgadzasz się na każdego kolejnego lokatora? Bez ograniczeń? Bez uzyskania Twojej zgody? Czy byłoby "nie bo nie" pani i władczyni, przeciw czwartemu mastiffowi i setnemu pająkowi?

Dziekuje za ten komentarz i komentarz Kazi :ok:
Mi z kolei nic tak nie podnosi cisnienia, jak komentarze: "Ja mam ....... kotow w kawalerce, wiec ty tez musisz". Jakis nowy imperatyw moralny, czy co?

LidiaP - jesli uda ci sie zrobic ladne zdjecia kociakom i napisac o nich kilka slow, to chetnie wykupie dla nich paket ogloszeniowy u CatAngel lub u innej forumowiczki. Moze w ten sposob uda sie znalezc dla nich opiekunow.
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Czw wrz 24, 2015 8:07 Re: PROSZĘ O POMOC

Dziękuję za zainteresowanie problemem i za podpowiedź dokąd stukać. Pozwólcie że odniosę się do waszej oceny mojej sytuacji. Myślę że te różne spojrzenia wynikają z tego jak postrzegamy co to jest związek małżeński. Dzięki Bogu czas moich rządów się zakończył, już nie narzucam mężowi swojej woli i nie traktuję Go jako dodatek do mnie. Mam wspaniałego męża, i wiem że to -Jego miejsce być głową domu a gdy On ta pozycję godnie sprawuje to ja nie czuję się jak Jego służąca ale jak Jego księżniczka mimo że mam swoje lata :-).Kochani jednak nie o moim mężu czy sąsiadach chcę rozmawiać, pisałam o nich nie po to by nauczyć się jak ich zmienić ale aby nakreślić ogólne warunki, jak wygląda sprawa. Szanuję także tych którzy nie przepadają za zwierzakami a siebie z racji tego że je bardzo kocham nie stawiam wyżej ,pragnę pomóc tym kotom i szukam nadal POMOCY. Bardzo Was serdecznie pozdrawiam i dziękuję za zaangażowanie w pomoc zwierzakom, Niech Was Bóg błogosławi. lidia

LidiaP

Od: Śro wrz 23, 2015 9:00

Post » Czw wrz 24, 2015 9:34 Re: PROSZĘ O POMOC

Wasylisa pisze:Nic mi tak nie podnosi ciśnienia, jak podejście "łaska mężowska się wyczerpała".
Tu na forum ludzie mają i po sześć kotów w dwóch pokojach. Ja mam trzy w kawalerce.

A ja się zgadzam z Wasylia w całej rozciągłości :ok: ,co do obaw przed mężem też. Wszystko pewnie zależy od tego,kto jest bardziej dominujący w związku-ale to już temat nie na to forum.

I owszem nikt nie MUSI mieć mega liczby kotów w domu,nie MUSI pomagać żadnym innym oprócz swoich domowych pupili. Tylko jest jeden problem: jak sprawić,żeby koty chciały,a wobec powyższego MUSIAŁY być uprzejme to zrozumieć wdrożyć w swoje kocie,bezdomne życie?

I życzę powodzenia w pomocy bezdomnej kociej rodzince :ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw wrz 24, 2015 10:56 Re: PROSZĘ O POMOC

Wasylisa pisze:Jakby mi facet wyskakiwał z tekstami w rodzaju "nie pozwalam", pierwszy wyleciałby za drzwi.

:ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw wrz 24, 2015 11:17 Re: PROSZĘ O POMOC

Każde małżeństwo/związek opiera się na kompromisie jeśli go nie ma to predzej czy później jedna strona ma dość . Chyba z braku kompromisów teraz tyle rozwodów :roll:
Jesli chodzi o sąsiadów też się nie dziwię . Ja bardzoo lubie zwierzęta ale kota sąsiadów który szczał mi w róże aż uschly też gonilam ...co prawda zwykłym psiiiikkkk ale goniłam :twisted: i burasia co sypia w mojej wietrzonej pościeli (szczególnie lubi świeżo powleczoną) też gonie . Wiec jak sąsiadce koty robią kuuupe między marchewki to nie ma się co dziwić że je goni

Może na fb spróbuj je ogłaszać jeśli masz konto . Jeśli będą jakieś fotki to ja mogę zrobić im wydarzenie :201461

agga80

Od: Czw mar 12, 2015 13:09

Post » Pt wrz 25, 2015 11:29 Re: PROSZĘ O POMOC

mam zdjęcia kotków ale nie umiem wstawić na stronę, poproszę o instrukcję życzliwych. Wychodzę do pracy teraz ,wracam po 23 zajrzę tu jutro ,pozdrawiam serdecznie .lidia

LidiaP

Od: Śro wrz 23, 2015 9:00

Post » Pt wrz 25, 2015 14:27 Re: PROSZĘ O POMOC

ja wstawiam przez to

http://wstaw.org
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt wrz 25, 2015 15:38 Re: PROSZĘ O POMOC

a ja przez to:

http://pl.tinypic.com/

trzeba wybrać rozmiar: 640x480