PILNIE potrzebne domki lub lokum!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2004 7:58

Kaziaa pisze:jestem tu nowa wiec nie bardzo czaje co jest grane :oops: ale czy moglabym sie dowiedziec cos wiecej o tych kociakach ? tak sie sklada ze ja poszukuje malego rudzielca, tylko nie wiem jak z transportem - mieszkam kolo Łodzi

i co?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro lip 21, 2004 18:27

:oops: przepraszam ze nie odpisywalam ale nie mam swojego netu i korzystam z niego u kolegi. Co do mnie to poszukuje małego rudzielca. mialam juz jednego wspanialego, najpiekniejszego i najukochanszego kociaka (niedługo pokaże zdjątka) ale nie ma go juz niestety z nami :cry: :cry: :cry:
wczesniej mialam tylko pieski (nadal mam dwa) i mase innych zwierzatek ale kotka nigdy. Doczasu, kiedy dostałam Bubasa(bo tak moja pieknośc miała na imię) w prezencie. Zakochałam sie w tych zwierządkach. Teraz barzdo doskwiera mi jego brak. Jak dla mnie to wziełabym kazdego kotka i to nie jednego. Niestesty mój tata jest uczulony na siersc i ledwo co zdołałam go namówic na nowego kotka. Zgodził sie ale na swoich warunkach: ma byc rudy i chłopczyk( tak jak Bubu). Dlatego teraz jestem tu i szukam jakiegos potrzebujacego domu maleństwa. pozdrawiam

Kaziaa

Od: Pon lip 19, 2004 19:20

Post » Śro lip 21, 2004 21:58

a co sie stalo z poprzednim koteczkiem ? :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw lip 22, 2004 8:48

no i jak będzie domek?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw lip 22, 2004 14:05

co było z poprzednim kotkiem? Bubus byl niesamowicie skocznym kotkiem i właził wszedzie gdzie sie dało i niestety pewnego razu chciał wejśc do domu przez uchylone(pionowo) okno i ... az ciezko to powiedziec :cry: :( :cry: ale zachaczył głowką i ... :cry:

Kaziaa

Post » Czw lip 22, 2004 14:09

jezeli chielibyscie się dowiedziec jakie warunki moge zapewnic kotkowi to moge zapewnic ze bedzie mu dobrze: mieszkam w domku jednorodzinnym koło małego miasta, w domu bardzo często ktos jest poza tym wszyscy kochamy zwierzatka(od zawsze jakies z nami bylo). Pozdrawiam

Kaziaa

Post » Czw lip 22, 2004 14:14

Moglabys napisac kolo jakiego wiekszego mista jest Łask?
Zajzyj na strone www.miau.pl, tam znjadziesz informacje o tym jak zabezpieczyc okna uchylne, aby taka tragedia sie wiecej nie przytrafila :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Czw lip 22, 2004 14:16

pisała, że koło Łodzi

A jak mocna jest alergia taty?? Co będzie jeśli kotek pobędzie u Was kilka tygodni i objawy alergii się nasilą?? Co z nim zrobicie?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lip 22, 2004 14:39

jezeli chodzi o alergie to nie jest taka duza. Jak BUbus z nami byl to objawialo sie to porannym kaszlem reakcjami alergicznymi w miejscu podrapania(zaczerwienienie swedzenie itp.). Bylo duzo rozmow na ten temat i wszyscy doszlismy do wniosku ze tata bedzie brał jakies tam tabletki a my bedziemy go codziennie czesac specjalna szczotka- mam wprawe po dwóch piesiatkach:)

Kaziaa

Post » Czw lip 22, 2004 14:41

nawet jezeli stan taty by sie pogorszył (wątpie bo tamtego kotka mielismy ok pół roku wiec nie powinno byc zmian) to zawsze bedzie dla niego miejsce u mojego kolegi(od którego piszę). Takze z tym nie ma problemu. Jednak naprawde watpie aby do tego doszło...

Kaziaa

Post » Czw lip 22, 2004 14:58

Mysza pisze:pisała, że koło Łodzi

A jak mocna jest alergia taty?? Co będzie jeśli kotek pobędzie u Was kilka tygodni i objawy alergii się nasilą?? Co z nim zrobicie?

nie zauwazylam

Nie wiem co zrobic kaziaa bo kilka dni temu oddawalam kotke do domu z alergia. Twierdzili, ze mieli koty i objawy byly lagodne. Po tygodniu sie nasilily i kota oddali.

Fiorumowicze a co wy sadzicie???
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Czw lip 22, 2004 15:06

jast jeszcze taka sprawa ze mojego taty nie ma w domu od ok 9 do ok 19 a jak wiadomo alergeny czają sie w martwej siersci kotków. W związku z tym jezeli kotek bedzie czesany codziennie i w domu bedzie zachowana czystosc( głównie na dywanie i fotelach) to nie powinno byc wiekszego problemu... Zreszta tak jak mówiłam: zawsze jest dla niego "zapasowy" dom.
Tak na marginesie mam pytanie. Jak przesłac z pliku zdjęcie?

Kaziaa

Post » Czw lip 22, 2004 18:38

lidiya pisze:
Fiorumowicze a co wy sadzicie???

Może Kaziaa podałaby swój telefon i porozmawiałabyś z jej tatą :D
MamaObrazekObrazekObrazekObrazek
Prawdziwa egipska księżniczka z kairskiej ulicy....i książę o migdałowych oczach... rudy łobuz

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Sob lip 24, 2004 23:27

słuchajcie te rude kotki co zostały to jakiej płci sa??? bo znajomy mojej mamy szuka rudego kotka, naprawde bardzo fajny facet, lubi zwierzęta jak cała rodzina jest tylko problem jeden - on mieszka w zawierciu tak jak ja a to jest k/katowic
pozdrawiam Maciek

grygy

Od: Pt lip 23, 2004 22:54

Post » Sob lip 24, 2004 23:39

to jeszcze raz ja gadałem z mamą i ona powiedziała ze facet ten by chciał kota rudego, może z nim pogadać tylko wiecie nio jak wam sie uda go jakoś dotransportować to wtedy pewnie
pozdrawiam Maciek

grygy

Od: Pt lip 23, 2004 22:54

[poprzednia][następna]