Tosia FeLV+

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 01, 2015 17:38 Re: Lubin - Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOMU

Koteczka jest już po sterylizacji, bardzo dobrze wszystko zniosła.
Od weterynarza odebrana była o godz.12 i już teraz oprócz maleńkiego szwu, prawie nie widać po niej, że miała zabieg.
Potwierdziło się to co było widać na usg, kotka niedawno urodziła. Teraz jej brzuszek wygląda całkiem normalnie.
Wyniki krwi są bardzo dobre.
Zastanawiam się ile zajmie czasu taka psychiczna stabilizacja po stracie kociaków, ponieważ ciągle chce uciekać by ich szukać, jest to bardzo uciążliwe. Cały czas trzymam ją w łazience, bo nie może kontaktować się z moją Lili, no i tylko tam jest spokojna, a jeszcze spokojniejsza jest jak leży na kolanach, co bardzo lubi, straszny z niej pieszczoch :)

Ghiaa

Od: Wto cze 08, 2010 20:02

Post » Pt lip 03, 2015 13:10 Re: Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOMU (Lubin, Legnica

Strasznie to przykre, że kociaki o ile żyły to umarły z głodu i zimna. Szkoda, że lepiej nie szukałaś.
Cieszy natomiast, że kicia bezpieczna.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob lip 04, 2015 22:56 Re: Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOMU (Lubin, Legnica

Ghiaa

Post » Sob lip 04, 2015 23:28 Re: Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOMU (Lubin, Legnica

Śliczna kicia

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Wto lip 14, 2015 13:00 Re: Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOMU (Lubin, Legnica

Kicia jest bardzo grzeczną i miłą koteczką, także myślałam nawet, że u mnie zostanie.
Z tego względu, zrobiłam test PCR mojej Lili, żeby potwierdzić czy na 100% jest nosicielem FeLV. Dzisiaj otrzymałam pozytywny wynik. Kotki oczywiście są cały czas izolowane i nie miały ze sobą bliskiego kontaktu.

-------------------------------------------

Szukam domu dla niedużej rocznej kotki o bardzo łagodnym usposobieniu.
Gdy została znaleziona na ulicy była bardzo przestraszona i zestresowana. Jej adaptacja w nowym miejscu może zająć trochę czasu, dlatego potrzebuje opiekuna cierpliwego, który pomoże odnaleźć się jej na nowo.

Kotka została przebadana oraz poddana zabiegowi sterylizacji, także odpada problem rui i potomstwa.
Jest zdrowa, odrobaczona, a wszystkie potrzeby zostawia w kuwecie. Dużo czasu spędza na pielęgnowaniu futerka, dlatego zawsze jest czyste i miłe w dotyku. Bardzo lubi leżeć na kolanach i jest straszną gadułą.

Kicia szuka domu stałego, niewychodzącego z zabezpieczonym balkonem i oknami ponieważ lubi wylegiwać się na parapecie.
Najlepiej w okolicy Lubina - Dolnośląskie
ghiaa@wp.pl

Obrazek

Obrazek

Ghiaa

Post » Wto lip 14, 2015 21:43 Re: Lubin, Legnica - Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOM

A szczepienie na białaczkę?
Śliczna koteczka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 14, 2015 21:50 Re: Lubin, Legnica - Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOM

Burasia. Niech się dom znajdzie. Nie masz łatwo, Ghiaa. Ale :ok:
może wydarzenie na fb? Ma dużo ogłoszeń w sieci?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lip 15, 2015 0:28 Re: Lubin, Legnica - Kotka porzucona po porodzie SZUKAMY DOM

Co ten kot wciągał?

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pon sie 10, 2015 18:43 Re: Szukamy domu! Szara kotka po sterylce / jaki test na FeL

Tosia właśnie miała trafić do nowego domu z innym kotem, zrobiliśmy taki szybki snap test który wyszedł pozytywny :(
Kotki, moja dodatnia i Tosia są w osobnych pomieszczeniach cały czas, bez żadnego kontaktu, a tu taki wynik.
Z tego co mi wiadomo taki test nie daje jeszcze 100% pewności, dlatego potrzebuję informacji jaki mam jej zrobić test na FeLV który będzie pewny, ze szpiku?

Ghiaa

Post » Pon sie 10, 2015 20:04 Re: Szukamy domu! Szara kotka po sterylce / jaki test na FeL

Według mojej wetki, jeśli był zrobiony test Elisa i jest dodatni, to trzeba zrobić test innego typu, czyli PCR, nie musi być ze szpiku, wystarczy z krwi.
Dodatni wynik oznacza, że kot jest nosicielem.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia]