Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Yossariana pisze:Justyna może dasz mu 1/4 nospy, rozkurczowo, i koniecznie musi pić, dasz radę mu rozrobić jakieś musa z wodą , lub poić strzykawką, niestety istnieje niebezpieczeństwo, ze się zatka
Yossariana pisze:Justyna , nie wiem jak zachęcić go do picia, u mnie koty chętnie piją z naprawdę dużej miski, leję im przegotowaną wodę, może trochę rybki, słoność wzmaga pragnienie, mam nadzieję, że wet coś konkretnego doradzi. Mimo wszystko skoro jest taki chory może warto go izolować, może trochę cofnie się w socjalizacji, ale przynajmniej by się uspokoił
Kinnia pisze:lek używany w leczeniu autyzmu a raczej ze spektrum autyzmu
dlaczego pytasz?
Kinnia pisze:prawda, poprawia przewodność w pewnych rejonach, wymaga jednak wcześniejszego ok. 2 miesięcznego wysycania wit. A pochodzącą z czystego (to ważne) czystego bez dodatków tranu
w niektórych przypadkach jest bardzo efektywny
chcesz info. mogę powiedzieć co ja by robiła w takiej sytuacji
- kocurek napewno byłby przepajany/dopajany/ nawadniany - każdy sposób jest dobry aby płukać chłopaka, dzikiego dzika Jasia W. kułam podskórnie i podawałam ringera (inna sprawa, że dla mnie nie istnieją koty nieobsługiwalne, w ogóle nie ma takich futer)
- dowiedziałabym się jakiego rodzaju sa to kryształy - tutaj nieoceniony jest żwir do łapania moczu i czas dowozu do labu nie do weta - 4 godziny od czasu wysiusiania to max aby wyniki były wiarygodne
- siuski na badanie ogólne moczu i na posiew - leczyłabym pęcherz kuracja celowaną a nie na oslep nie wiedząc jaka bakteria ta
m siedzi (zważywszy na stan kota, można podejrzewać escherichie coli - ale to sa tylko przypuszczenia, i dodatkowo trzebaby się dowiedzieć co na nia działa)
- kota ustawiłabym na tylko mokrej karmie typu - mięcho i b. dobre puchy, z naciskiem na mięcho
- z leków oprócz przeciwbólowych- rozkurczowych typu no-spa gdy widac, że boli, podawałabym zakwaszacz moczu np. urinomet cat - to w zaleznosci od ph, plus oczywiście antybiotyk wynikajacy z posiewu
- protokół podawania myocholiny nie jest skomplikowany, ale ścisły i wymaga przygotowania wcześniejszego co najmniej 2 miesięcznego, bez tego antagonistyczne działanie nie wystąpi - lek nie ma szans zadziałać, dlatego na teraz pozostałabym przy j.n.
- na obnizona przewodność nerwową nivalin i wit. B comlex
sporo tutaj pracy i spokojnego, racjonalnego myslenia potrzeba, ale z doświadcznia wiem, że jest to wykonalne - ostatnio 2 koty z pęcherzem miałam, obydwa były z róznymi innymi dolegliwościami łącznie z krwotocznym zapaleniem jelit, jeden dziki dzik zupełnie o wadze 8kg
i aby nie było - jestem zupełnie normalna, taka sama jak inni,
działam jednak na zasadzie - jest potzreba, znajdę sposób
dasz radę![]()
z tego co piszesz kot jest zestresowany - zostaw go w pokoju, nie wypuszczaj - pozłości się i przestanie, zastosuj feliwey,
zwykle takie nerwusy dobrze reaguja na zakrycie kocykiem czy ręcznikiem gdy masz cos przy nich zrobic, dobrze też działa budka z możliwością otwierania od góry gdzie przykrywasz kota w niej siedzącego i robisz co trzeba
dasz radę![]()
wiesz co z kociczką?
żyje jeszcze?
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, Google Adsense [Bot] i 34 gości