Co zrobić z dzikimi kociętami bez matki w piwnicy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 13, 2014 10:12 Re: Co zrobić z dzikimi kociętami bez matki w piwnicy?

:ok: Super
Pytanie tylko czy mogą tam zostać czy ktoś za jakiś czas znowu nie wpadnie na genialny pomysł by je wywieźć do schroniska. W takim przypadku lepiej je teraz zgarnąć do DT/DS.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob gru 13, 2014 12:14 Re: Co zrobić z dzikimi kociętami bez matki w piwnicy?

Będę kontrolować sytuację, ale gdyby znalazł się tymczas to byłoby fajnie. Ja już mam 5 kotów i to już jest dla mnie za dużo jak się okazuje.
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Od: Czw cze 23, 2011 15:31

Post » Sob gru 13, 2014 12:19 Re: Co zrobić z dzikimi kociętami bez matki w piwnicy?

asia2 pisze:czy one sa oswojone? jeśli nikt ich nie zabierze z tego miejsca , zostana tam i bedą się rozmnażac i chorowac i znowu będzie problem bo koty trzeba zlapac i znowu nie daj Boże do schroniska trafią. Nie ma szans na domek tymczasowy dla nich ? Tak do 4 miesiąca jest możliwość oswojenia kota, potem coraz trudniej a z czasem przestaje byc to możliwe.

Ja uważam, z własnego doświadczenia, że koty do 2-miesięcy najlepiej się oswajają.
Choć to zależy też od charakteru kota i od naszego... czasu.
Jako DT mający sporo kotów nie zaryzykowałabym wzięcie 3-4 miesięcznych dzików na oswojenie. Źle rokują, niestety zajmują miejsce i mają małe prawdopodobieństwo na adopcję. Miziaki domu znaleźć nie mogą a dziki :roll: Mówiąc wprost utkną. Jeśli ma być dobrze, potrzebny mało zakocony dom co im wiele, wiele czasu poświęci. I takiego szukaj. Pisz ogłoszenia, poproś o FB...
Czym dłużej siedzą tym gorzej dla nich.
Malcom w tym wieku pozwalam "dorosnąć" i wieku 5-7 m-cy ciacham i wypuszczam.
Jak już wiem ,że gdzieś kotka się okociła to szukam, zgarniam jak znajdę tylko, wraz z matką. Potem matka na zabieg i wraca na swoje jak dzik a dzieci do adopcji idą.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia]