KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 06, 2014 17:23 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

nie ładnie z mojej strony... obiecałam post przecież ...
maluszki :) rosną jak na drożdżach- w środę zostały odrobaczone
niestety nie zaczęły jeszcze jeść...
Weterynarz mówiła, ze za 2 tyg. będzie można oddać- mam nadzieje, że do tego czasu już staną się bardziej samodzielne.
Jeszcze ich nie ogłaszałam- ale dla jednej kiciuni jest już domek :) Pani była w Tczewie obejrzeć maluszki- i tak jak wybrała ze zdjęcia, taki wybór został.
Miałam armie przez chwilkę w domu- co by zdjęcia porobić. Mamka świetna- mruczasta i przyjazna- trochę się bała, ale jej zachowanie wskazywało na to, że widok mieszkania nie jest dla niej nic nowym....

Najmniejsze dziecko w grupie
Maleństwo waży 370 g, ale mimo wszystkiego daje sobie rade. Jest to dziewczynka. Lubi sobie popiszczeć ;P Jest delikatna i ostrożna .

Obrazek

Turysta. Największe kocisko w całym miocie... Ma 512 gram i rządzi ;] Jest zadziorne i zwariowane. Uwielbia zaczepiać brata i się z nim wygłupiać. Wszystko go ciekawi i wlezie wszędzie, lubi smakować wszystko co możliwe. Największy i najbystrzejszy , wydawał się kocurkiem... ale Turysta to samiczka - domek czeka

Obrazek

A który to ten silny i za razem upiszczony i przerażony?! McDonald... Samiec, ma 490 gram. Na zdjęciu ukazał się jako- Szara Myszka, ale potrafi łobuzować. Jego przywódczyni to Turysta... z nikim sie tak nie droczy jak z nią a czemu McDonald ? Na zdjęciach nie widać, ale za uszami jego łatka tworzy M.

Obrazek

No i z kim tu największy problem. Czarnuchy . Jeden maluch- 490 gram, drugi 470 . Ona i On ... Tylko ... jest jeden problem... Nie wiem , który to który. Nawet nie mam pojęcia, czy zrobiłam aby dwóm zdjęcia, czy to przypadkiem nie jeden kot. No ale Bliźniaki to są prawie takie same. Charaktery też te same- piszczki, przylepione do mamusi ;]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mamusia

Obrazek

Obrazek

No i znowu dałam plamę co do tej sterylizacji ...
Nie byłam z nimi u "mojego" weta... bo PKDT ma konto u innego i proszono bym poszła na odrobaczenie do tego "ich".
Do mojego nie miałam kiedy zajechać... (szkoła... zakończenie roku, trochę problemów z ocenami... i 2 wyjazdy )
W tym tygodniu mam zamiar się w końcu wybrać... bo przecież trzeba to ustalić... A dzwonić raczej nie chce- bo jak to moja weterynarz powiedziała "przez telefon łatwiej odmówić"... A zależy mi bardzo by było to u mojego, bo mam praktyki i będę mogła popatrzeć :kotek:
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Nie cze 15, 2014 17:22 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

no to muszę napisać jakieś nowości o kociakach i Czarnej.
Wąsikowa, jako pierwsza znalazła dom. Trafiła do domu z kilkoma dziećmi i została zwrócona bo dzieci ją za bardzo męczyły. Ale wszystko się udało - w sobotę 14.06 w ten sam dzień co ją oddali pojechała do nowego domu razem z bratem McDonaldem do Malborka

Turystka, była od początku zarezerwowana i mieszka w Gdańsku.

Czarny smaczyk tez w sobotę 14.06-( to była szczęśliwa sobota) pojechał do swojego domku i tez w Malborku

Została czarna samiczka- dziś ja odbierają. Czeka ją podróż pociągiem do Gdańska.

Teraz zostaje mamusia- Czarna .
Ostatnio miała objawy rui, będę obserwować. Idzie na sterylke- jak na razie z ta cena nie do końca jest ustalone, ale kotka na pewno będzie ciachnięta- szczegóły mam nadzieje jutro.
Po sterylce szukamy jej domu DT/DS
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro cze 25, 2014 17:09 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Coś o kociakach :
3 znalazły domy- mam nadzieje , że na stałe...
2 kociaki wrórciły z adopcji
Czarnulka- wróciła po jednej nocy bo okazało się, że jednak właściciele wynajmowanego mieszkania nie zgadzają się na trzymanie zwierząt przez lokatorów.
McDonlad- poszedł do domku w dwu paku z Wąsikiem (która też wróciła z adopcji, ponieważ za bardzo męczona była przez dzieci), ale został zwrócony ponieważ uznali, że jest agresywny- po powrocie brak objawów agresywności

Kociaki znalazły Dok Tymczasowy w którym maja czas do końca lipca znaleźć dom.

Co do mamusi :
Czarna w piątek ma sterylizacje na 16.30. Będzie przez ten czas w komórce, ponieważ ja jednak nie mogę zabrać kotki do siebie bo mam niespodziewanego tymczasa i mama się nie zgadza na 3 kota. Ale będzie miała kaftanik, powinno być ok.

Potem szukamy domku.

Zbieramy też pieniądze na opłacanie długu za te koty
50zł na odrobaczenie etc.
i 50 zł trzeba dopłacić za sterylke.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie cze 29, 2014 21:18 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Czarna po sterylce !!! :D

Obrazek

Domku szuka jeszcze McDonald i oczywiście Mamusia :kotek:

:201461
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie cze 29, 2014 21:23 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

:ok: :1luvu: Dobrze, ze nie bedzie juz rodzic :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia]