2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2014 21:22 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Czytałam na innym wątku o tym brzuszku.Wcześniej mnie to zaniepokoiło.
Z 10 lat temu miałam małą kicie karmioną ręcznie.Też jej się robił taki brzuszek jak balonik.Zdawało mi się,ze sika i jest mokra.wykąpałam ją ,wytarłam i zaraz z powrotem była mokra.Woda przesiąkać zaczęła przez skórę.Kicia odeszła.
Nikt z wet nie wiedział o co chodzi.mając internet teraz nie znalazłam informacji na ten temat.Na wątku nerkowym jest coś o przewodnieniu/Pcio.../
ale nie wiem o co chodzi.Może jest coś z nerkami.może trzeba podać leki odwadniające?
Może zadać pytanie na nerkowym?

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Sob kwi 26, 2014 23:27 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

:cry:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob kwi 26, 2014 23:39 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Kicia może mieć wady i matka odrzuciła.
Albo za dużo na raz karmisz,robi się z brzusia balonik , uciska pęcherz i siusia.
Karm małymi porcjami i częściej.
Dobrze by było ,żebyś spytała weta co za leki zaserwował kici.
Na rozkurczenie i od robaków ?

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Nie kwi 27, 2014 4:46 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Nasi dawali No-spę w zastrzykach w przypadku bólu brzuszka.Są leki przeciwbólowe i rozkurczowe ,które można podac malcowi ale to wet musi uzgodnić.Nie powinien jej tak zostawić bo to nie są normalne objawy.
Karm po małych porcjach, w pozycji bardziej pionowej ,może mleko jest za rzadkie i małą ,tak jak ludzkie dzieci, zapowietrza się. Dodawaj do mleka zawsze 2-3 krople espumisanu. Mleko powinno być konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Masuj brzuszek. Malce nosiłam często w kapturze bluzy założonej tył na przód by kot czuł ciepło inne niż butelka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 27, 2014 6:21 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Nie potrafię nic doradzić, ale trzymam kciuki za maleństwo. Wierzę, że będzie dobrze!!!
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Nie kwi 27, 2014 11:13 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

mozliwe ze mleko jest za rzadkie jednak kicia zrobila dzisiaj normalna kupke wiec na razie nie bede zmieniac jej pokarmu dodam ten espumisan do mleczka. robie tak ze przykladam jej do dupki chusteczki i ta woda sobie wsiaka wczoraj zamoczylo sie kolo 10 chusteczek hig dzisiaj nieco mniej... brzuszek na szczescie nie jest twardy tylko wyglada jak balonik zwlaszcza jak sie napije mleka. daje wlasnie niewielkie porcyjki co okolo 1-2 godziny dodatkowo troche napoje masuje brzuszek i znowu poje nawet podczas jednego karmienia zeby nie pekla... kicia dzisiaj sama wyszla z kartonu i chodzila po pokoju z ogromnym wrzaskiem bo nie bylo jedzenia (gotowe mleczko styglo w kubku)
Anka1515 bardzo mnie zasmuciłas swoja historia :( wyczuwam, że u mojej Mrówci jest cos podbnego z tym ze chetnie je chodzi ale czesto jest mokra mimo wycierania i ma brzuszek wzdety :(

Wydaje mi sie ze weterynarze podchodza do Kici tak, ze jest duzo bezpanskich kotów wiec nie ma sie co spejcalnie rozczulać nad takim maluchem... moze to i racja ale jak ja patzre jak mała cierpi to mi sie serce kraje i nie moge tak zostawic...
Kotka- matka urodzila podobno 2 kociaki, jednego wyrzucila i zagniotla, natomiast ta moja sie zajmowala, a potem jej odbilo, 1,5 dnia nie zajrzala do malej a jak juz przyszlo to polizala z 15 minut po czym sama sie myla i szla na dwor rozgladac sie za nowymi kotami...

emcia28

Od: Sob kwi 26, 2014 18:11

Post » Nie kwi 27, 2014 11:48 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

idź do innego.Napisz skad jesteś dziewczyny podpowiedzą gdzie iść.
To nie jest normalne takie wylatywanie wody. Mały kot nawet tak dużo nie siusia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 27, 2014 12:12 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Koniecznie idź do lekarza. Mulesia podesłała mi Twój wątek, bo mój osesek miał podobne problemy i nie robił kupy 9 dni. ALE - u nas był miękki brzuszek, kotek nie płakał, więc daliśmy radę "wykupczyć" go przy pomocy espumisanu i ciekłej parafiny. Musisz znaleźć DOBREGO weta, kóry nie zlekceważy problemu.
Aniada

Post » Nie kwi 27, 2014 14:36 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

jestem z Siedlec,,,, byłam na spacerze i kicia zostala sama w domu spala... przed wyjsciem nakarmilam ja i spala :( wrocilam kicia wylazla z kartonu przerazliwie wrzeszczla:( lezala na podlodze i byla tam kaluza wody :( mam drewniana podloge wiec widac to :(((( weterynarz u ktorego bylam nie odbiera telefonu :(

emcia28

Post » Nie kwi 27, 2014 14:54 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

udalo mi sie skonatktowac z 3 weterynarzem byc moze dzisiaj kolo 19 kicia bedzie miec wizyte ;( pani doktor powiedziala mi ze pewnie Kicia ma biegunke i powinna dostać leki:((
czekam wieczora :(

emcia28

Post » Nie kwi 27, 2014 15:54 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Biedna kicia :cry: Ten nadmiar wydalanej wody?/siku?/biegunka? jest bardzo niepokojący... Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta pomoże i rozjaśni sytuację! Trzymam kciuki za kociątko!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie kwi 27, 2014 16:17 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

widac ze kicia cierpi gdyz bardzo piszczy a wczesniej jak jeszcze miala normalny brzuszek to byla bardzo cichutka spala, tulila sie do nas a teraz tylko piszczy o wtuleniu nawet nie ma mowy bo byloby jeszcze gorzej :(

emcia28

Post » Nie kwi 27, 2014 19:35 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Byłam u weterynarza podobno to jakis wirus. kicia dostala antybiotyk i jutro idziemy na kontrole, na chwile obecna spi. Pani doktor powiedziala ze kicia nie jest w zlym stanie tylko widocznie cos ja boli (co sama wiedzialam) jestem spokojniejsza. bardzo dziekuje Wam za porady. Jeszcze sie odezwe tutaj :)

emcia28

Post » Nie kwi 27, 2014 19:43 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

Co lekarz powiedziała na ten płyn (mocz?) ?
Co to w ogóle jest?
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Nie kwi 27, 2014 19:50 Re: 2 tygodniowy kot ma wzdęty brzuszek i cierpi. Pomocy :(

ze to mocz... tylko ze kicia byla juz suchutka i to wszytsko co w niej bylo sie wylalo i nie zdazylo nagromadzic znowu. ja widzialam jak kotek sika bylo 2 plamki na ubraniu a tutaj z kolei byla orgomna kaluza na podlodze...
ogolnie powiedziala ze to jest jakis wirus

emcia28

[poprzednia][następna]