Okaz zdrowia i urody do kochania.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 27, 2014 20:55 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

cudny.niestety zakocenie...

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw lut 27, 2014 21:20 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Jak ewar napisze tekst ja mam pakiet u Sylwii1982 25 ogłoszeń wykupiony. Odstąpię.Dajcie tylko znać kiedy, jak i co.
Przyłączę się do prośby o DT. Ogłoszenia na pewno będą czas tylko potrzebny.

Piękny jest. U nas zakocenie, choroby... :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 27, 2014 21:23 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Napiszę z chęcią.Czy są jeszcze jakieś inne informacje o kocie, czy tyle co w pierwszym poście?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 28, 2014 7:28 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Pisać?

ewar

Post » Pt lut 28, 2014 7:42 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

ewar pisze:Pisać?

Poczekamy co Prakseda powie. Nie ma netu. Jeśli wyrazi zgodę to już my sie dogadamy :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 28, 2014 7:46 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

:ok: Przydałaby się informacja o wieku kotka, prawda?

ewar

Post » Pt lut 28, 2014 9:05 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Dziewczyny, dzięki za chęć pomocy. :1luvu:
Odpowiem tak, normalnie mam swój "serwis zdjęciowo-ogłoszeniowy" w liczbie osób trzech, dzięki którym wyadoptowuję swoje koty. Ale aktualnie: małżeński zespół Leszek i Grażynka wyjechali, a trzecia osoba jest chora. Więc chętnie skorzystam z pomocy w ogłoszeniach.

Jednak poczekajmy do wtorku (w poniedziałek mam szkolnie, nie będzie mnie w necie), bo w weekend kot ma być zaprezentowany pewnym Paniom (matka i córka). Miały już kota, który dożył u nich szczęśliwie kilkunastu lat lat. Warunki b. dobre. Dom z ogrodem. Mam wielką nadzieję, że Boluś je zauroczy.
Gdyby tak jednak się nie stało, poproszę Was o puszczenie info w eter.

Z dodatkowych wieści o kocie:
Wiek trudno określić, raczej młody albo średniak.
Ponieważ ostatnio stracił apetyt, p. Sylwia zaniosła go do weta. Okazało się, że ma zapalenie dziąseł. Dostaje antybiotyk. Miał pobraną krew. Wyników jeszcze nie znam.
Wet jeszcze przed pobraniem krwi, na podstawie rutynowych oględzin określił kondycję Bolusia jako bardzo dobrą (no oczywiście poza tymi dziąsłami - oby nie był to wtórny objaw choroby nerek).
Ostatnio był odrobaczony i odpchlony.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro mar 05, 2014 14:53 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Ma dom?

ewar

Post » Śro mar 05, 2014 15:19 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Do spotkania z potencjalnym domem nie doszło z przyczyn logistycznych. Paniom zmienił się termin wyjazdu na urlop i już nie zdążyły przyjść. Wizyta odbędzie się po powrocie.
Ale Pani Sylwia prosiła, aby niezależnie od tego, ogłaszać go dalej.
Tak więc bardzo proszę o pomoc. Kto może gdzieś go wrzucić na strony ogłoszeniowe. Ja ostatnio mam ograniczone możliwości surfowania po necie.
Telefon kontaktowy w sprawie kota (do p. Sylwii) podam na pw. Chociaż skoro będzie w ogłoszeniu to nie ma tajemnicy. Pani Sylwia dała zgodę na upublicznienie jej numeru.
Mam jeszcze w telefonie kilka jego zdjęć ale z odległości. Nie miał wtedy ochoty pozować. Najlepsze jest to na rekach opiekunki.
Odnośnie jego zdrowia. Antybiotyk zadziałał na dziąsła, kocio odzyskał dawny apetyt. Wyniki krwi są ok.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro mar 05, 2014 15:30 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

mogę zasponsorować pakiet u CatAngel ale prosiłabym o przesłanie danych do niej
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro mar 05, 2014 15:51 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

To ja wieczorem napiszę tekst do ogłoszeń.Wkleję go na wątku, tak będzie najprościej.

ewar

Post » Śro mar 05, 2014 15:58 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

mamaGiny pisze:mogę zasponsorować pakiet u CatAngel ale prosiłabym o przesłanie danych do niej

Dziękuję bardzo :1luvu:
Chodzi o dane do przelewu?

Prakseda

Post » Śro mar 05, 2014 15:59 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

ewar pisze:To ja wieczorem napiszę tekst do ogłoszeń.Wkleję go na wątku, tak będzie najprościej.

Dzięki.

Jutro się odezwę, dziś już znikam.
Buziaczki.

Prakseda

Post » Śro mar 05, 2014 17:23 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Napisałam, proszę zmienić, co uważacie za stosowne

Boluś, koci miziak szuka domu.
Boluś, bo takie cieplutkie imię dostał przemiły kocurek szuka domu..Pojawił się nagle w miejscu, gdzie dokarmiane są bezdomne koty.Biedak prawdopodobnie szukał jedzenia, schronienia i kontaktu z człowiekiem.Bezdomność to zupełna nowość dla Bolusia i nie umie się w niej odnaleźć.Miał swój dom,a sądząc po gabarytach pełne miseczki, został też wykastrowany.Trudno powiedzieć ile ma lat, nie jest kociakiem, ale i nie kocim staruszkiem, jest okazem zdrowia.Odwiedził gabinet weterynaryjny, gdzie go zbadano dokładnie, odpchlono i odrobaczono.Boluś nie jest już głodny, dostaje jeść, ma też swoją budkę, ale to mu nie wystarcza.Jest spokojnym, miziastym kocurkiem, który nie schodziłby z rąk, a teraz musi walczyć z kotami broniącymi swojego terytorium.Boluś nie umie jednak walczyć, nie ma w sobie agresji.Najchętniej leżałby na swoim posłanku, a jeszcze lepiej na kolanach swojego Opiekuna i słodko mruczał.To taki kotek do przytulania, do głaskania jego puszystego futerka.Na pewno miał też zabawki, jakąś piłeczkę czy myszkę, było mu tak dobrze.Nie wszystko chyba jeszcze stracone.Być może jest ktoś, kto zechce go pokochać, dać mu dom, taki już na zawsze? Boluś na pewno tę miłość odwzajemni, wystarczy spojrzeć na niego, na słodki pyszczek i ogromne, zielone oczy.
Kotek przebywa w Warszawie, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Szuka domku ( nie wychodzącego ?) .Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Kontakt....

ewar

Post » Pt mar 07, 2014 13:36 Re: Okaz zdrowia i urody do kochania.

Ewar, dzięki za tekst. :1luvu: Przekazałam go CatAngel.
MamaGiny napisałam pw i dziękuję bardzo. :1luvu:
W weekend nie będzie mnie w necie. Mój telefon podałam w wp.

Sytuacja Bolusia bez zmian.

Dziękuję Wam. Pozdrawiam

Prakseda

[poprzednia][następna]