dorcia44 pisze:za Tulinka

czytam wpisy i wiem że będzie dobrze ,że tak określę damy radę

dorciu44, masz stuprocentowa rację, bo normalnie jakiś paroch mam w oku czy cóś, bo mi łezka zleciała, jak czytam te wpisy -Dziewczyny, wielkie dzięki

Nie spodziewałam się,że Tulinek znajdzie tylu cudownych przyjaciół

Niestety, nie udało mi sie dostać do prof. Kiełbowicza na dzisiaj, dopiero na środę jesteśmy umówieni , bo w poniedziałek muszę być w Katowicach-
AgaPap daj znać, jak coś trzeba w te lub wewte
Jeśli do tego czasu nie otrzymam odpowiedzi od dr Wrzoska, będę rozmawiać z prof. Kiełbowiczem, zatem najpóźniej w czwartek będę miała kwotę i ruszymy z fb.
A z Tulinkiem różnie jest: wczoraj np. nie widział znów-zatem musiał być ucisk na nerw wzrokowy, jak podejrzewam, ale wieczorem mnie zaskoczył, bo starał się pobawić piłeczką, podbiec, choć łapki przednie bardzo mu sie "rozjedżają". Ale to potwierdza także decyzję lekarzy, aby nie dawać środków przeciwbólowych, gdyż mógłby zrobić sobie krzywdę, a tak jednak ból ogranicza pewne zachowania, tym bardziej,że jest młodym kotkiem, niewykastrowanym i bardzo energetycznym z charakteru, słowem chłopak ma fajny charakter, przykład: badaniach u dr Wrzoska musiałby boleć, nie ma dwóch zdań, mimo bólu Tulinek znosił dzielnie wszelkie zabiegi, płakał cichutko, ale w pewnym momencie odwrócilismy go tak,że widział doktora-na bank wówczas widział, bo spojrzał i tak ochikał pięknie,że wywołał tym wielki uśmiech u badającego, a we mnie przekonanie o jego mądrości-wie do kogo z jakimi pretensjami się zwracać
Ogólnie jest kochanym kotkiem do transportu i czekaniu w kolejkach do weta, po do badania budziliśmy go -taki chłopak wyluzowany był

Jest odważnym kotkiem i bardzo czystym-stara się jak może ze sprawami toaletowymi, choć przy gorszym samopoczuciu nie może wciągnąć tej biednej tylnej nóżki i siuu leci po niej, uważam jednak,że jak na ten stan radzi sobie doskonale z tymi sprawami.
Mam pytanie:" czy ktoś orientuje się i może wyjaśnić co to jest WBC w wynikach, za co "odpowiada", bo bardzo od normy odstające jest: WBC na poziomie 2,95 G/l przy skali 6,00-11,0, jak również wskaźnik NEU% 26,5 przy skali 60,0-78,0, z kolei LUM% za wysoki 62,1 przy skali: 15,0-38,0