kotka miauczy i chce na dwor

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 23, 2014 23:13 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Autocytat najwyższą formą cytatu:
felin pisze:Mam nieodparte wrażenie, że panna odezwie się znowu jak będzie problem z porodem albo kociętami :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lut 23, 2014 23:14 Re: kotka miauczy i chce na dwor

nelly76 pisze:Drodzy moi zglosilam sie do was o pomoc w trudnych sprawach a wy potraficie tylko krytykowac.
kotka byla u weta jest zupelnie zdrowa.
akurat teraz jest okolo5 tygodni w ciazy. bardzo sie wszyscy w domu cieszymy. juz mamy zapewnione domu dla 3 kociakow a gdy y nie wypalimo to je zostawimy w domu.
BO MY KOCHAMY NASZE ZWIERZETA NAWET JESLI CZASeM PROSIMY O PoMOC.
pozdrawiam

My też.
Tylko my swoje kochamy mądrze.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lut 23, 2014 23:22 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Jeśli dacie dom wszystkim kociakom i pokastrujecie je (i mamę), to w sumie tylko wasza decyzja.

Gorzej jeśli kociaki podrosną i będą rodzić kolejne pokolenia maluchów. Przemyślcie to...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie lut 23, 2014 23:31 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Moja droga poprzedniczko ja za wszystkie twoje oskarzenia nie jeztem odpowiedzialna.
nasza kotka ms bardzo dobrze w domu wy hodzi na dwor i wraca kiedy chce jezt szczepiona ma dobre jedzenie, spi gdzie tylko chce w domu. swiadomue sie na to zdecydowalismy. to nie rozumiem jaka zbrodnie popelniam, bo moim zdaniem zadnej.
pozdrawiam

nelly76

Od: Wto lis 12, 2013 22:35

Post » Nie lut 23, 2014 23:36 Re: kotka miauczy i chce na dwor

nelly76 pisze:Moja droga poprzedniczko ja za wszystkie twoje oskarzenia nie jeztem odpowiedzialna.
nasza kotka ms bardzo dobrze w domu wy hodzi na dwor i wraca kiedy chce jezt szczepiona ma dobre jedzenie, spi gdzie tylko chce w domu. swiadomue sie na to zdecydowalismy. to nie rozumiem jaka zbrodnie popelniam, bo moim zdaniem zadnej.
pozdrawiam
Ty powaznie nie rozumiesz o co tu wszystkim chodzi? Nie jeZtes trollem? 8O

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Nie lut 23, 2014 23:42 Re: kotka miauczy i chce na dwor

nelly76 pisze:Moja droga poprzedniczko ja za wszystkie twoje oskarzenia nie jeztem odpowiedzialna.
pozdrawiam

nelly76 na tym forum pracuje sie nad ograniczeniem bezdomnosci zwierzaków i zmniejszeniem ich liczby poprzez sterylizacje-Ty tego naprawdę nie rozumiesz? Rozmnażasz kotkę,gdy kotów jest za dużo i mnóstwo juz zyjacych czeka na dom 8O :(
Ostatnio edytowano Pon lut 24, 2014 0:01 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lut 23, 2014 23:49 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Miałam kiedyś kochaną, wychuchaną koteczkę, szczepioną, niesterylizowaną bo niewychodzącą, (niemająca nawet możliwości wychodzenia) więc - wiadomo - po co męczyć zwierzę.
...skończyło się koszmarnym ropomaciczem, krojeniem malutkiej niemalże na pół, bardzo ciężką rekonwalescencją i osłabieniem jej do końca jej życia. Nie mówiąc o kosztach... Wet miłosiernie nic mi nie powiedział, a powinien zmieszać z błotem, mimo że najwyższą karą za moją ciemnotę było cierpienie mojej ukochanej koci. Teraz oczywiście już wiem.

To tak gwoli zarzutów założycielki wątku o krytykowanie. Ale chyba mało kto naprawdę korzysta z rad innych - póki się sam nie przekona...
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon lut 24, 2014 0:00 Re: kotka miauczy i chce na dwor

nelly76, tylko może tym razem pomyśl i przynajmniej nie wypuszczaj kotki tuż przed porodem na dwór, bo kolejne kociaki z twojej winy umrą w męczarniach. Swoją drogą nie wiem po co wchodzisz na forum, którego użytkowników uważasz za idiotów - wszelkie nasze rady olewasz, bo uważasz, że ty wiesz najlepiej co dla twojej kotki dobre. Więc po co pytać/prosić o rady, z których i tak nie skorzystasz?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 24, 2014 0:19 Re: kotka miauczy i chce na dwor

nelly76 pisze: swiadomue sie na to zdecydowalismy. to nie rozumiem jaka zbrodnie popelniam, bo moim zdaniem zadnej.

Nie postępujesz świadomie i może zbrodni nie popełniasz, ale głupotę na pewno. :(
Przyczyniasz się do wzrostu populacji kotów, która i tak jest za duża.
Oznacza to, że wiele oswojonych, proludzkich kotów nie ma swojego domu.
Mnóstwo domowych kotów ginie marnie w schroniskach lub na tzw. "wolności".
Świadomie opiekować się swoim kotem w takiej sytuacji, to nie dopuścić do jego rozmnożenia.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lut 24, 2014 0:56 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Moja droga
Czy ja jestem odpowiedzialna za wszystkie umierajace koty w Polsce? No chyba nie!
Ja o swoje dbam.
moze zacznijcie pimagac ludziom w wychowaniu zwierzat a nnie tylko je krytykujecie.
kochamy nasza kotke i chcemy miec jej poto
ka w dommu, potem ja wysterylizujemy bo nie stac nas na kotki co kulka miesiecy to zrozumiale.
to forum powinno sluzyc pomocy a nie tylko pzypisywaniu ogolnokrajowych zarzutow jednejosobie.
pozdr.

nelly76

Post » Pon lut 24, 2014 1:01 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Alienor pisze:nelly76, tylko może tym razem pomyśl i przynajmniej nie wypuszczaj kotki tuż przed porodem na dwór, bo kolejne kociaki z twojej winy umrą w męczarniach. Swoją drogą nie wiem po co wchodzisz na forum, którego użytkowników uważasz za idiotów - wszelkie nasze rady olewasz, bo uważasz, że ty wiesz najlepiej co dla twojej kotki dobre. Więc po co pytać/prosić o rady, z których i tak nie skorzystasz?

Bardzo szanuje wasze zdanie. gdyby nie wasze opinie nie wiedzialabym ze kota trzeba szczepic. wiem juz ze kotki w ciazy nie moge wypusxczac na dwor. caly czas sie od was ucze.
i za te wsxystkue rady i porady serdecznie dziekuje bo moja kotka ma przez to lepsze zycie.
pozdr.

nelly76

Post » Pon lut 24, 2014 1:01 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Skoro was nie stac na utrzymanie tylu kotow to po co rozmnazacie? Po co pytasz o rade - skoro i tak robisz jak sama uwazasz :roll: Czasem warto posluchac madrzejszych i bardziej doswiadczonych :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lut 24, 2014 1:04 Re: kotka miauczy i chce na dwor

nelly76 pisze:Moja droga
Czy ja jestem odpowiedzialna za wszystkie umierajace koty w Polsce? No chyba nie!
Ja o swoje dbam.
moze zacznijcie pimagac ludziom w wychowaniu zwierzat a nnie tylko je krytykujecie.
kochamy nasza kotke i chcemy miec jej poto
ka w dommu, potem ja wysterylizujemy bo nie stac nas na kotki co kulka miesiecy to zrozumiale.
to forum powinno sluzyc pomocy a nie tylko pzypisywaniu ogolnokrajowych zarzutow jednejosobie.
pozdr.

Jeśli dbasz o swoje koty, to odpowiedz mi, co się stało z pierwszym miotem Twojej kotki?

Prezentujesz taką postawę: nie obchodzi mnie nic poza czubkiem mojego nosa.
Muszę mieć potomstwo od swojej kotki i koniec.
Za to co się dzieje w Polsce ze zwierzętami jesteśmy odpowiedzialni my Polacy, no bo kto miałby być?
I ciekawe jest, co piszesz o celu tego forum, nic najwyraźniej o tym, nie wiedząc.
Poczytaj sobie motto forum miau.
Taki punkt czwarty: Jesteśmy za sterylizacją i przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lut 24, 2014 19:12 Re: kotka miauczy i chce na dwor

Druga moja historia:
Koteczka wzięta z dt, który był przekonany, że jest sterylizowana, bo nigdy u nich nie miała rujki. Może z tęsknoty za tamtym kocim towarzystwem dostała u mnie... Po dwóch miesiącach nieprzespanych nocy pierwszego dnia gdy wreszcie na chwilę umilkła wykończeni zawieźliśmy kota wykończonego chucią do weta. Oczywiście ropomacicze, zmiany na macicy i już nie pomnę co... i na koniec jeszcze kotuni nerki wysiadły.

Tak że bardzo się cieszę, że perspektywiczne kociaki już mają obiecane domki. I że koteczka jest silna i zdrowa, i mieszka w miejscu bezpiecznym gdy ją natura wygania szukać kawalera. Ja bym NA PEWNO wolała wysterylizować.
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon lut 24, 2014 20:16 Re: kotka miauczy i chce na dwor

zaznaczę...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]