URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DRUGIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 24, 2013 21:09 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Malutka szaleje i ma apetyt. Nadal szukamy kogoś, kto zabierze Klarcię do Krakowa na wizytę...

jesis

Od: Śro wrz 08, 2010 20:16

Post » Pon lis 25, 2013 0:00 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

:ok: :ok: :ok: :ok:

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Pon lis 25, 2013 0:08 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

szkoda, że jestem tak daleko, za daleko, żeby pomóc przy wizycie :(

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Wto lis 26, 2013 16:00 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

lista beneficjentów listopadowa

1. koty z chorymi oczkami z tego wątku :
viewtopic.php?f=1&t=158402
koordynator akcji: martka
ObrazekObrazekObrazek
-leczenie

martko, napisz ile jest tych kotków z chorymi oczkami, czy były u weta, ewentualnie jaka forma pomocy jest wygodniejsza dla Ciebie: faktura z lecznicy czy zamówienie z zooplusa?

edit: kotków z oczkami do leczenia jest 5
forma: faktura z lecznicy za leczenie oczek

2. koteczkę, której chłop polski nie zdążył ubić :evil:
Klara Obrazek -kontakt jesis
wątek: viewtopic.php?f=1&t=158470&p=10263924#p10263924
-leczenie/zabieg

wsparcie zawieszone
AD. decyzją Klubu Ślepaczków zawieszamy wsparcie dla tej biednej koteczki z wielkim żalem- jako podstawę mając poniższe, dla nas niezrozumiałe postepowanie :
- przez tydzień czasu żadna z zaangażowanych osób, będących najbliżej koteczki nie umówiła się nawet na wizytę u okulisty, w tym miejscu, aby zapobiec powtórce tłumaczenia poprzedniego nadmieniam,że wszystkie osoby, które zajmują sie pomocą kotów czy innych zwierząt, mają pracą, pozostałe zajęcia,rodziny, często brak zdrowia, ratują i są zaangażowane w sprawy zwierząt w różnej formie, zatem tzw.brak czasu przy tak poważnej sprawie jak widzenie czy ślepota kota, jest dla nas niezrozumiałe i odbierane negatywnie ;
- przez ten czas także nie mamy informacji,że drugie oczko jest w jakiś sposób ratowane- w jaki , kto diagnozował, skoro nie była u okulisty, czym jest leczona i na co?

Osobiście dodam,iż jest to w ciągu 5 lat naszej działalności jedyny taki przypadek , nad czym ubolewamy zważywszy,że kotka wiele złego już doświadczyła

3.mały bursztynek dt lidka02 Obrazek
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155036&start=975
-zabieg/leczenie

forma: karma (kotek po zabiegu już )
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto lis 26, 2013 19:43 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Jeżeli doktor przyjmuje w sobotę i umówicie wizytę, żeby na bank nas przyjął, to ja pojadę z małą do Krakowa.
Muszę tylko mieć na paliwo - finansów nie przeskoczę :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lis 27, 2013 18:05 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Zosik pisze:Jeżeli doktor przyjmuje w sobotę i umówicie wizytę, żeby na bank nas przyjął, to ja pojadę z małą do Krakowa.
Muszę tylko mieć na paliwo - finansów nie przeskoczę :(

Witam,

bardzo dziękuję za pomoc. Zaraz skontaktuję się z miejscem gdzie Klara przebywa i wszystko przekażę a następnie skontaktuję sie z Panią.

jesis

Post » Śro lis 27, 2013 20:44 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Witam, piszę w imieniu osoby, u której jest teraz Klara. Dr Stefanowicz przyjmuje w soboty, ale dopiero jutro będziemy mogli umówić wizytę. Czy mogłabym dostać do Pani numer telefonu. Skontaktuję Panią z opiekunką Klary- Panią Beatą Żółkiewska i omówicie szczegóły. Bardzo Pani dziękuję za chęć pomocy.

Pozdrawiam

ps. napisałam na PW, ale wiadomość nadal jest w katalogu Do Wysłania.

jesis

Post » Śro lis 27, 2013 20:56 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Klub Ślepaczkowy pisze:lista beneficjentów listopadowa

2. koteczkę, której chłop polski nie zdążył ubić :evil:
Klara Obrazek -kontakt jesis
wątek: viewtopic.php?f=1&t=158470&p=10263924#p10263924
-leczenie/zabieg

wsparcie zawieszone
AD. decyzją Klubu Ślepaczków zawieszamy wsparcie dla tej biednej koteczki z wielkim żalem- jako podstawę mając poniższe, dla nas niezrozumiałe postepowanie :
- przez tydzień czasu żadna z zaangażowanych osób, będących najbliżej koteczki nie umówiła się nawet na wizytę u okulisty, w tym miejscu, aby zapobiec powtórce tłumaczenia poprzedniego nadmieniam,że wszystkie osoby, które zajmują sie pomocą kotów czy innych zwierząt, mają pracą, pozostałe zajęcia,rodziny, często brak zdrowia, ratują i są zaangażowane w sprawy zwierząt w różnej formie, zatem tzw.brak czasu przy tak poważnej sprawie jak widzenie czy ślepota kota, jest dla nas niezrozumiałe i odbierane negatywnie ;
- przez ten czas także nie mamy informacji,że drugie oczko jest w jakiś sposób ratowane- w jaki , kto diagnozował, skoro nie była u okulisty, czym jest leczona i na co?

Osobiście dodam,iż jest to w ciągu 5 lat naszej działalności jedyny taki przypadek , nad czym ubolewamy zważywszy,że kotka wiele złego już doświadczyła

Nie rozumiem oburzenia:

-po pierwsze: jak mogę umawiać wizytę i blokować kolejkę dla inego kota skoro nie mam transportu; kompletna głupota by to była. W Lublińcu nie ma specjalisty;
- po drugie: macie Państwo prawo odbierać to jak chcecie; dla nas nie ma to znaczenia. Zwyczajnie szukamy kogoś kto ma czas, by zabrać Klarę do okulisty. Nic więcej.
- już 22 listopada pisałam, że Klara ma podawany antybiotyk do oczu- liczba mnoga, zatem wiadomo, że zarówo jedno jak i drugie oko jest bez przerwy leczone...

Ja również ubolewam nad tym, że mając tylko dwie ręce i kilkadziesiąt istnień do uratowania muszę codziennie dokonywać trudnych wyborów. Zazdroszczę,że nie jest to Waszym doświadczeniem.

Nie pozdrawiam.

jesis

Post » Śro lis 27, 2013 21:53 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

jesis pisze:Witam, piszę w imieniu osoby, u której jest teraz Klara. Dr Stefanowicz przyjmuje w soboty, ale dopiero jutro będziemy mogli umówić wizytę. Czy mogłabym dostać do Pani numer telefonu. Skontaktuję Panią z opiekunką Klary- Panią Beatą Żółkiewska i omówicie szczegóły. Bardzo Pani dziękuję za chęć pomocy.

Pozdrawiam

ps. napisałam na PW, ale wiadomość nadal jest w katalogu Do Wysłania.

Przeczytałam, odpisałam :)
Wiadomość była "do wysłania", bo dopiero teraz ją odebrałam.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 27, 2013 22:35 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Rozumiem:-) Odezwe się jutro zaraz po umowieniu wizyty. Pozdrawiam:-)

jesis

Post » Śro lis 27, 2013 22:44 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Tylko błagam - umówcie tę wizytę jak najpóźniej. Ja mam do Lublińca 25km (w zupełnie odwrotną stronę, niż Kraków!), a stamtąd do Krakowa ponad 150km!
Więc jakbyście umówiły wizytę na 9 rano, to musiałabym wstać o 5, żeby obrobić futra i najpóźniej o 6 wyjechać z domu!
Pamiętajcie, żeby mieć litości nieco nade mną... ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw lis 28, 2013 13:43 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

jesis, zrobiłam dla Klary bazarek viewtopic.php?f=20&t=158686, mam nadzieję że się nie obrazisz. Na razie tylko tak mogę pomóc.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw lis 28, 2013 16:06 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Koki-99 :) wow, przekazuję ogromne podziękowania od Beaty, u której jest Klara i od samej Klaruni oczywiście:) Ja jestem niezmienie wdzięczna za pamięć i poświęcenie:)

Co do wizyty, to jedyny wolny termin to czwartek. Niestety dr Stefanowicz nie przyjmuje w soboty. Obecnie szukamu kogoś kto zawiezie Klarę w czwartek do Krakowa:(

jesis

Post » Czw lis 28, 2013 21:46 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

To mamy tydzień czasu na szukanie transportu. Może wpisz ją też na wątek transportowy. Ma jechać do Krakowa, a skąd, z Lublińca?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt lis 29, 2013 15:08 Re: URATOWANA SPOD ŁOPATY KLARA-WYPŁYNĘŁO OCZKO, RATUJEMY DR

Koki-99 pisze:To mamy tydzień czasu na szukanie transportu. Może wpisz ją też na wątek transportowy. Ma jechać do Krakowa, a skąd, z Lublińca?

Ok, dzięki. Juz szukam tego wątku. Trasa Lubliniec-Kraków-Lubliniec. W Krakowie na 18:00 na ul. Rolnej.

jesis

[poprzednia][następna]