K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :)))!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 13, 2013 15:50 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Dziękuję Wam ogromnie za pomoc.
Niech się Ala znajdzie...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie paź 13, 2013 20:08 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

:ok: :ok: :ok:
Wracaj Alusiu...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 14, 2013 11:36 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Niech wróci...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 14, 2013 12:49 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Ale pech. Mam nadzieję, że Allegra szybko się odnajdzie. Musi.

Edit: pomyślałam, że można opiekunce Ali podrzucić ten wątek viewtopic.php?f=1&t=104532&start=0 , dużo w nim pożytecznych informacji, jak szukać.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon paź 14, 2013 13:14 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Dzięki Joako.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon paź 14, 2013 13:42 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Szukałam kot co "zwiał" z DS. O tyle paskudnie było,że mała jeszcze nie nawykła do nowej pani. Wiem jaka to trauma. Pewnie wsio już napisano i powiedziano co należy zrobić. Szukałam koty w obcym miejscu dla niej i dla siebie. Pierwsz to rozwiesiłam ogłoszenia w każdym miejscu nawet odległym. Ludzie przemieszczają się i nie wiadomo gdzie kto ogłoszenie przeczyta. A więc wszystkie okoliczne supermarkety, centra handlowe, poradnie, koscioły, przedszkola i szkoły zostały obwieszone. Mniejsze, okoliczne sklepy, kioski, warzywniaki...też obwiesiłam. Parki, cukiernie, piwiarnie, bary... Dworce kolejowe i autobusowe też. O bazarach nie wspomnę bo tam wszędzie wisiało a ludziom na straganach dawałm ulotki. Do wetów w okolicach i nie okolicach wysłałam apel mailowy z prośbą o powieszenie ogłoszenia i zwracanie uwagi. To samo zrobiłam z wiekszymi zakładami pracy w okolicy. Naszykowałam ulotki i zaczepiając spacerowiczów, szczególnie z psami, prosiłam o kontakt w razie choćby zobaczenia śladu kota. Tam też wieszałam plakaty. Odnalazłam karmicielki i dałam im kontakt na siebie i na włąścicielkę. Szukałam blisko i daleko. Rano i w nocy. Chodziłam z kontenerkiem, saszetkami , zagladałąm w dziury, baraki, piwnice...
Mała była blisko. Nie uciekła daleko. I mimo ,że nie raz w tym miejscu nawoływałam nie odezwała się do mnie przez 12 dni. Siedziała w przewodzie kominowym. Nie można odpuszczać sobie miejsc gdzie już była kocia szukana.Ona może tam być choc nie odzywać się. Trzeba mieć latarkę na wszelka wszelkość bo nawet za dnia w ciemnej dziurze kota się nie zobaczy. Niech tylko w cieniu się schowa.
Życzę powodzenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 14, 2013 14:05 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Też myślę, że póki nie ma żadnych jednoznacznych wieści, trzeba mieć nadzieję. Koty czasem znikają na naprawdę długo. Może ktoś ją w piwnicy zamknął przez przypadek...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 14, 2013 17:21 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Na Spółdzielczym, przecież to ode mnie o rzut beretem (po drugiej str. ulicy)!
Kotki nie widziałam, ale będę się rozglądać. Jak potrzebna jest jakaś pomoc przy łapaniu, rozwieszaniu ogłoszeń itd. to służę :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon paź 14, 2013 19:13 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Dziś rozwiesiliśmy ogłoszenia na Kolorowym i części Handlowego, od strony Spółdzielczego. Szkoły, przedszkole, przychodnia NFZ, wiekszość śmietników. Szczęśliwym trafem znaleźliśmy tam też przychodnię wet, której wcześniej nie znalazłam w necie - ogloszenie zawisło i u nich.

Spotkaliśmy katikot, która rozpoznała nas przy wieszaniu ogłoszeń - ona też miała całą garść i szła z intencją wywieszenia gdzieś dalej. To było bardzo miłe spotkanie, choć w takich okolicznościach a jednak dobrze wiedzieć, że ktoś w takiej sytuacji potrafi tak bezinteresownie pomóc i rozumie, co się czuje, kiedy kot znika. Jeszcze raz wielkie dzięki katikot :1luvu:

Właśnie - ona możę być nadal gdzieś blisko... obeszliśmy też najbliższe okolice jej zaginięcia, ten blok, w którym mieszkała i w pobliżu.

kasumi - a gdzie Ty mieszkasz, na Teatralnym? Bo gdybyś mogła na swoim osiedlu rozkleić ogłoszenia, byłoby super! :) Na razie tam wywiesiliśmy tylko przy Tesco. Mogę ci przesłać na mail, jeśli wyrazisz zgodę.

mahob

Post » Pon paź 14, 2013 19:17 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Nie wiem, jak Wam dziękować!
Mahob, katikot, kasumi... dziękuję...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 14, 2013 19:29 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Na Teatralnym. Pewnie że mogę, progressivefreak@gmail.com
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon paź 14, 2013 19:33 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Oj tam, nie ma za co :oops:
Powiesiłam trochę na Kolorowym i Handlowym wzdłuż Jana Pawła i na pl. Centralnym. Czy ktoś już wieszał u weta na Centralnej i II Pułku?

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Pon paź 14, 2013 19:54 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

kasumi pisze:Na Teatralnym. Pewnie że mogę, progressivefreak@gmail.com

Zaraz wysyłam - dzieki wielkie :)

I już poszło!

mahob

Post » Pon paź 14, 2013 19:59 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

katikot pisze:Oj tam, nie ma za co :oops:
Powiesiłam trochę na Kolorowym i Handlowym wzdłuż Jana Pawła i na pl. Centralnym. Czy ktoś już wieszał u weta na Centralnej i II Pułku?

Super, dziękuję bardzo. Do wetów wysłałam mailem ale gdybyś mogła tam kiedyś podejśc i sprawdzić, czy wiszą te ogłoszenia, byłabym ogromnie wdzięczna.

mahob

Post » Pon paź 14, 2013 20:51 Re: K-ów, Nowa Huta, zaginęła szylkretka Ala, pomocy! :(

Ja jestem z Centrum D, to blisko, będę się rozglądać. U nas ogłoszeń nie widziałam, ale jakbyście mi przesłały ze zdjęciem to mogę podrzucić sąsiadkom. Mam tu trzy znajome psiary, w tym dwie na emeryturze, które sporo spacerują. Czasem szybciej mogą coś wypatrzyć albo się dowiedzieć.
W Lewiatanie przy stacji Orlenu na Kolorowym też warto rozwiesić. Tam masę ludzi robi zakupy. I na Spółdzielczym w Adremie. To ostatnie mogę wziąć na siebie. Przejdę się też po Kolorowym, po miejscach gdzie widywałam koty. W niektórych blokach są okienka otwarte, nawet jedno "kocie", nie wiem czy zwróciłyście uwagę (bliżej przychodni).
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

[poprzednia][następna]