Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 19, 2013 8:29 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Oplakatowałam solidnie. Były 2 telefony, ale to nie Strzeszynek. Karmicielki wiedzą.
Wolałabym opcję najlepszą, ale on nie pozwoli się złapać, dopóki sił mu starczy.
Najgorsze, że nie wiem gdzie szukać. Zniknął w mgnieniu oka, jakby się zapadł pod ziemię.
Praktycznie szukam już sama, A DZISIAJ MIJA TYDZIEŃ :cry:
Przed chwilą dostałam info ze schroniska, że zamieścili ogłoszenie!
Właśnie uzgadniam druk ulotek z kolportażem...
I ciągle mi się wydaje, że to za mało...
Kiedyś miałam psa i myślałam, że żyję. Później miałam psa i 2 koty.Jeszcze później (całkiem niedawno, ale już tego nie pamiętam) miałam 2 psy i 2 koty. Teraz mam 3 psy i 3 koty i wiem, ze moje życie dopiero się zaczyna...

DonDie

Od: Czw sty 20, 2005 20:45

Post » Czw wrz 19, 2013 9:36 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Przykro, że szukasz go sama. Też tak szukałam mojej kici , ulotki wrzucałam do każdej skrzynki...byłam wykończona. Gdy na jednej z klatek schodowych wieszałam plakat dwóch chłopców sie zainteresowało. Zaproponowali że rozniosą ulotki . Ja w tym czasie dodrukowałam żeby im podrzucić jescze więcej. Dałam im na lody. Powiadomiłam też rodziców ze chłopcy mi pomagają. Może zaproponuj okolicznym dzieciom... "Moi" chłopcy bardzo sie zaangażowali. Byli ze mną w kontakcie telefonicznym. Meldowali co usłyszeli od ludzi na temat kici.
Nie mogę Ci pomóc ale może ten pomysł?......
No i będę tu zaglądać!
Życzę szybkiego powrotu Strzeszynka pod Twoją opiekę. Gdyby wiedział co traci...,

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw wrz 19, 2013 9:41 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Trzymam mocno kciuki, żeby kotek się odnalazł :ok:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw wrz 19, 2013 9:59 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Zapytałabym dyrektora najbliższej podstawówki, czy mogę tam wywiesić ogłoszenie.
Ustanowiłabym nagrodę - choćby symboliczną - dla osoby która wskaże miejsce pobytu kota.
Nie chodzi o złapanie, bo to jednak dzieci, a kot mógłby je podrapać. Poza tym, gdyby nieumiejętnie się do tego zabrały mogłyby zaszkodzić kotu.
Dzieci potrafią się zaangażować ( drobna kasa tym bardziej je zmobilizuje ), a są takie, że wszędzie wejdą i często wypatrzą coś, czego dorosły nie dostrzega.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw wrz 19, 2013 10:46 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Ogłoszenia przy szkołach i przedszkolu są. Wczorajszy telefon był właśnie od dziecka! Powiedziało, że nie oczekuje nagrody... Wzmianka o nagrodzie za wskazanie miejsca pobytu kota jest podana.
Dziękuję wszystkim za wsparcie :oops:
Kiedyś miałam psa i myślałam, że żyję. Później miałam psa i 2 koty.Jeszcze później (całkiem niedawno, ale już tego nie pamiętam) miałam 2 psy i 2 koty. Teraz mam 3 psy i 3 koty i wiem, ze moje życie dopiero się zaczyna...

DonDie

Post » Czw wrz 19, 2013 15:08 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

JEEST :1luvu: CAŁY I ZDROWY! Po tygodniu nieobecności wyskoczył z magazynu sąsiedniego warsztatu samochodowego!
Dziękuję wszystkim za kciuki, pomogły. Myślę, że ta historia doda otuchy innym poszukującym zaginionych koteczków. Warto wierzyć do końca :P Sprawdzajcie transporterki 10 razy!!!

DonDie

Post » Czw wrz 19, 2013 16:36 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

:ok: :ok: :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw wrz 19, 2013 16:46 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

Wspaniale, że się odnalazł !

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw wrz 19, 2013 17:10 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

Bardzo się cieszę :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw wrz 19, 2013 17:35 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

:piwa:
Bardzo się cieszę :D Duże głaski dla Strzesia!
Dzielny chłopiec poradził sobie.

Aha! Jeszcze coś; tyle sie naczytałam na forum o uciekinierach, że jak odwiedzam weta z dzikuskami to zabezpieczam transporter oklejając go szeroką srebrną taśmą samoprzylepną.

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw wrz 19, 2013 21:17 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Bardzo się cieszę :ok:

Jeszcze odpowiem w sprawie transportera:
konefka pisze:
EEE.. Znaczy sie ze moja Kluska, przemieszczajac sie ze mna jest narazona na takie otwarcie transportera???

No bez przesady, mnie się zdarzył jeden taki transporter na wiele różnych modeli, które używamy w fundacji. Teoretycznie miał wytrzymać dużego kota, to był nr 3 tylko firmy nie pamiętam. Niestety własnie przy dużym, ponad 6 kg kocie, tak podle się otwierał :?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw wrz 19, 2013 21:28 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

No to kamień z serca :dance2:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw wrz 19, 2013 23:17 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

:mrgreen:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw wrz 19, 2013 23:42 Re: Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań

Wspaniała wiadomość. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

[poprzednia][następna]