Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 30, 2013 13:42 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?

Anna61 pisze:
Chiara pisze:Serce pęka... :cry: A ten rudy kłapouszek jest taki słodki, cudny! :1luvu: :cry:

wiem, dlatego chcę pomóc choć w domku mam 7 tymczasów + 5 swoich, bo boli mnie krzywda jeszcze innych kotów i nie odwracam oczu od problemu.

Tak nawiasem mówiąc, to jedzenie by mi w gardle stanęło, gdybym ja się nażarła a one tam głodowały, rodziły 2 razy w roku....
Ale cóż, chcących pomóc jest tak mało, więc smacznego życzę gdy zasiądziecie do stołu.

Dzwoniła dr, z lecznicy i muszę dowieźć kaftanik lub kapturek bo do jutra tam kotka zostaje.
Burasia była w bardzo zaawansowanej ciąży :( o czym zresztą ja wiedziałam, dlatego tak szybko odbyła się sterylka aborcyjna. :(

Szczęście w nieszczęściu, że buraska trafiła na Ciebie w ostatniej chwili :cry: Mam nadzieję, że trafi się cudem tymczas dla niej... :ok:

Następna w kolejce czarnulka została właśnie objęta wsparciem finansowym Operacji Zabieg, ale też będzie przecież potrzebować kącika :ok:

Mam nadzieję, że uda nam się wykastrować wspólnie resztę stadka, ale te dwie kotki to absolutny priorytet. Mam też nadzieję, że ludzie wesprą Cię w pomocy dla tych kotów...

Jeśli wiesz jak ważna jest sterylizacjia zapraszam do wątku Operacji Zabieg. Zbieram tam na te i inne zabiegi oraz opowiadam o akcji, która chyba warta jest uwagi.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt sie 30, 2013 17:03 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?

Byłam u koteczki w lecznicy i założyliśmy kaftanik.
Kicia była już wybudzona i strasznie grzeczna, można było z nią wszystko zrobić.

Czy domek dla niej to moje tylko marzenie?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 30, 2013 19:51 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Aniu jesteś niesamowita w swoich działaniach :1luvu: :1luvu: .
Koteczka po sterylce :ok: :1luvu:
Ania bardzo mocno trzymam kciuki, zeby ktoś przygarnął koteczkę .
Tak zastanawiam się na wydarzeniem na fb o kotkach?.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt sie 30, 2013 21:48 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

niesamowite Aniu,jaki błysk,dopiero co przeczytaliśmy o bidach a kicia już po sterylce 8O
Szacun .....
Pisiokotku,a kiedy pi razy drzwi byście z budkami jechali ? to moze ja jakieś stare ciuchy poszukam,jakieś najlepiej swetry ,żeby do tych budek były ?
Teraz dopiero wtorek mam wolny więc bym przy okazji maly remanent zrobiła w chacjendzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tylko tyle moge pomóc,przy wydarzeniu na fb itp,a jak się odkuję,jakiś grosik zapodać,jakby ktoś bazarek robił poszukam jakieś fanty,bo DT niestety nie mogę być :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt sie 30, 2013 22:13 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Myszolandia pisze:niesamowite Aniu,jaki błysk,dopiero co przeczytaliśmy o bidach a kicia już po sterylce 8O
Szacun .....

Sylwia, czekać nie można było, bo jutro, pojutrze, sporo by było powiększone stadko bezdomnych kotków. :(

Zdjęcia złapanej koteczki już w lecznicy
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob sie 31, 2013 12:11 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Zaczęłam zbiórkę na fejsie na kastrację stadka i zaznaczyłam, że kicia szuka domu. Niestety nie liczę, że się uda...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob sie 31, 2013 16:31 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Chiara pisze:Zaczęłam zbiórkę na fejsie na kastrację stadka i zaznaczyłam, że kicia szuka domu. Niestety nie liczę, że się uda...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Dobrze, dziękuję.

Koteńkę już musiałam odebrać z lecznicy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sie 31, 2013 18:52 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob sie 31, 2013 18:58 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

za domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sie 31, 2013 20:39 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Myszolandia pisze:za domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie wrz 01, 2013 9:21 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Jakby ktoś umiał jakiś dobry tekst napisać to może warto spróbować zrobić ogłoszenia burasi, bo kotka strasznie grzeczna i miziasta, i szkoda aby była skazana na wieczną poniewierkę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie wrz 01, 2013 9:56 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

A gdzie jest teraz burasia?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie wrz 01, 2013 10:49 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Wyślę cosik na kotki . Serce się kroi :cry: Bardzo mi przykro że nie mogę wziąć na tymczas chociaż tych młodych kociaczków , ale to bez sensu raczej abym na 2 tygodnie je wzięła , zwłaszcza teraz gdy muszę biegać na zastrzyki z moim Filem bo w badaniach wymazu z uszu wyszedł gronkowiec .Mam nadzieję że za pośrednictwem FB znajdą się jakieś DT chociaż dla paru kotków :kitty: :(
Kiedy się skończy ta kocia bieda :cry:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Nie wrz 01, 2013 12:37 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

Ania, jakieś zdjęcia kotki a ja spróbuję poprosić ewan o tekst (Ona bardzo ładnie pisze), może ogłoszenia zrobi CatAngel (ja zapłacę) ale muszą być jakieś zdjęcia :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie wrz 01, 2013 12:49 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszę o pomo

wanilia03 pisze:Wyślę cosik na kotki . Serce się kroi :cry: Bardzo mi przykro że nie mogę wziąć na tymczas chociaż tych młodych kociaczków , ale to bez sensu raczej abym na 2 tygodnie je wzięła , zwłaszcza teraz gdy muszę biegać na zastrzyki z moim Filem bo w badaniach wymazu z uszu wyszedł gronkowiec .Mam nadzieję że za pośrednictwem FB znajdą się jakieś DT chociaż dla paru kotków :kitty: :(
Kiedy się skończy ta kocia bieda :cry:
Dobrze, dziękuję.
Teraz mam trochę karmy i żwirku po Czarusiu to na początek jest co dać jej jeść i ma gdzie się załatwić.

kasia1568 pisze:Ania, jakieś zdjęcia kotki a ja spróbuję poprosić ewan o tekst (Ona bardzo ładnie pisze), może ogłoszenia zrobi CatAngel (ja zapłacę) ale muszą być jakieś zdjęcia :1luvu: :1luvu:

Ona teraz jest w kaftaniku i musi być, także tylko takie zdjęcia mogą być.

zuzia96 pisze:A gdzie jest teraz burasia?

Było do przewidzenia, że nikt się nie pochyli nad losem kotki, i musiałam zabrać ją na działkę, a że miejsce po Czarusiu się zwolniło to było miejsce, choć to dla mnie ogromny kłopot.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]