Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:Wiem, że tri wypatrzona na jokotowym FB już w nowym domu
kaja555 pisze:Mamy info, że Wojtek L. nadal szuka kotów. Podaje, że ktoś z rodziny kotka odbierze w jego imeniu. Może wykorzystywać do tego osoby trzecie. Jest prośba, zeby jak najwięcej osób popisało na tablicy do ludzi ze swoich miast ostrzeżenia, szczególnie do karmicieli oraz do osób, które nie wymagają wizyty oraz umowy adopcyjnej. Może dałoby się admina tablicy jakos zaangażować, że np. każdy wystawiający koty dostałby z automatu ostrzeżenie, ale nie wiem czy taki pomysł jest realny.
.Mia. pisze:migota, przesłałam ci dzisiaj fypryst na odpchlenie i dwie tabletki na odrobaczenie (w sumie na 20 kg kota).
fypryst jest w dużej, 'psiej' dawce. nie mam przy sobie takiej tubki a nie pamiętam ile dokładnie ml ew niej jest (w takiej, którą ci przesłałam), o ile mnie pamięć nie myli, powinno być 1,34 ml (bo razem w całym opakowaniu jest 4,02 ml a tubek było (chyba) 3). w każdym razie najważniejsze jest to, że na kota należy wziąć 0,5 ml. więc powinnaś mieć 2 x po 0,5 ml i zostaje jeszcze 0,34 ml.
tabletki na odrobaczenie to aniprazol oraz quanifen. obie są dobrze podzielne, każda z nich na 10 kg mc. obie zwalczają różne pasożyty.
daj proszę znać, jak dojdzie.
Szalony Kot pisze:U takich malców testy nie dadzą wiarygodnego wyniku, z tego co wiem, koty muszą być chyba trochę podrośnięte już..?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 90 gości