Szczęśliwe zakończenie! Kotka odnaleziona!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 13:50 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Udostępnione. Kciuki za kicię!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 17, 2013 17:23 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Przeszukaliśmy wszystkie okoliczne chaszcze. Najbardziej prawdopodobnym miejscem wydaje się być domostwo obok. Z drugiej strony podejrzewamy, że jeżeli kotka wybiegłaby na ulicę - sporo osób tam spaceruje. Ktoś mógł ją zabrać. Jeżeli tak, to nawet gdyby ta osoba nie chciała jej nam oddać - nawet informacja o tym, że kotka jest w bezpiecznym domu jest dla nas bardzo ważna.

Gnatozuj

Od: Śro lut 23, 2011 18:58

Post » Śro kwi 17, 2013 19:30 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Czy przeszukaliście dokładnie klatkę schodową? Kiedyś znalazłam po dobie uciekinierkę wciśniętą w szparę pod schodami. A pod zaparkowanymi na dłużej samochodami, zwłaszcza za kołami?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro kwi 17, 2013 19:55 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Udostępniłam wydarzenie i zaprosiłam znajomych-tylko tyle mogę :(
Z drugiego końca Polski przesyłam ciepłe myśli i kciuki, by maleństwo odnalazło się! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 17, 2013 21:19 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Ło matko, zaznaczam. Nie moja okolica ale dam wieści mamie o tej kici. Mama mieszka trochę dalej , ale nigdy nic nie wiadomo.
Może coś usłyszy od kogoś, mnie się wydaje, że duża szansa jest iż ktoś takiego kociaczka przygarnął.
Czasem ludzie się zatrzymują autem i biorą "błąkające się " zwierzę - wiem z autopsji.
Warto ogłoszenia robić w całym Krakowie, gdyby się szybko nie znalazła maleńka.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 17, 2013 22:26 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

KOCIARZE!

Mała się znalazła! Jest z nami i właśnie kombinuje jak się dostać na kolana poprzez komputer. Znowu - tylko na początku zmiana miejsca zrobiła na niej jakiekolwiek wrażenie. Dostała na kolację rybę, zrobiła na nas obrażoną minę po czym zaczęła się bawić butami. Już szukamy jak najlepszego weta w Krakowie (tutaj prośba, jak ktoś zna dobrego, znającego się na rzeczy - proszę dać znać) - chcemy ją zachipować.

Co do jak została znaleziona - jeszcze dzisiaj przeczesywaliśmy teren, kiedy uznaliśmy, że spróbujemy o 3 nad ranem i kładliśmy się do spania... zadzwonił telefon. Mój luby zerwał się biegiem - okazało się, że nasza sąsiadka z góry ją znalazła. Dlatego też nasze wcześniejsze przeczesywanie okolicy nie dawało skutków - kota siedziała już sobie wtedy w ciepełku, z pełną miską u miłośniczki zwierząt. :lol:

W trakcie pisania tego posta Kota wlazła swoim zwyczajem do szafy i ułożyła się do spania. Wygląda na to, że wszystko z nią w porządku, ale wolę, żeby ocenił to weterynarz - nie na co dzień się skacze z ponad 3 metrów. Ponad to powstało zarządzenie zakazu otwierania okien - do póki ich nie zabezpieczymy. :kotek:

Dziękujemy wszystkim za promowanie wydarzenia, rozmieszczanie ogłoszeń oraz za wszelką okazaną pomoc.

Jak ochłoniemy to zrobimy zdjęcia.

Teraz pozostaje tylko opić szczęśliwe zakończenie...
Niekoniecznie samym mlekiem :)

Gnatozuj

Post » Śro kwi 17, 2013 22:39 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Bardzo się cieszę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: Teraz już możemy iść spać :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro kwi 17, 2013 22:40 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

No i tylko na takie wieści liczyłam :ok:

PS Zmieńcie tytuł wątku- dopiszcie , że ZNALAZŁA SIĘ. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro kwi 17, 2013 23:22 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Świetnie :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw kwi 18, 2013 5:34 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Czyli znowu się sprawdziło to, że kto szuka ten znajduje :lol: Cieszę się bardzo.Zdjęcia poprosimy, zmianę tytułu wątku również :lol:
Proponowałabym znalezienie kotce jakiegoś towarzystwa, to maleństwo jeszcze, miałaby się z kim bawić, nie nudziła i nie przychodziłyby jej głupie pomysły do głowy.Piszę poważnie, pomyślcie o tym.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 18, 2013 7:01 Re: KRAKÓW - PŁASZÓW - Zaginęła 9 tygodniowa kotka! PILNE!

Ewar -Jak tylko obadamy co i jak to jedziemy do Krakowskiego schroniska po towarzystwo dla niej. Zdjęcia zrobię jak tylko wrócę z miasta. Lepsze światło będzie (jak widać po poprzednich zdjęciach nie mam talentu do ostrości). Kotka właśnie nam rozwala mieszkanie, o ile już była rozrabiaką to jej się podwoiło. A... no i kotka się nazywa Quota (miało być Sowa, ale i tak wszyscy wołali Kota, to się zmieniło zapis i jest :))

P.S. już zmieniam nazwę wątku ^^ strasznie Wam dziękuje za wsparcie.

Gnatozuj

Post » Czw kwi 18, 2013 7:11 Re: Szczęśliwe zakończenie! Kotka odnaleziona!

To czekamy na nowe zdjęcia Quoty :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw kwi 18, 2013 7:42 Re: Szczęśliwe zakończenie! Kotka odnaleziona!

Gnatozuj pisze:Ewar -Jak tylko obadamy co i jak to jedziemy do Krakowskiego schroniska po towarzystwo dla niej

Miód na mą duszę :lol: Nie dość, że kotka będzie miała towarzystwo to jeszcze schroniskowa bieda zyska dom :dance: :dance2: :dance:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 18, 2013 10:59 Re: Szczęśliwe zakończenie! Kotka odnaleziona!

SUPER :) :)

bardzo się cieszę ze szczęśliwego zakończenia

pamiętajcie proszę o zabezpieczeniu okien

I UWAGA OKNO UCHYLNE TO ŚMIERTELNE niebezpieczeństwo dla kota, tak piszę na wszelki wypadek :)
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw kwi 18, 2013 12:00 Re: Szczęśliwe zakończenie! Kotka odnaleziona!

Gnatozuj możesz też pytać dziewczynę Rustie z tego wątku (założycielka wątku ) :
viewtopic.php?f=1&t=127515&start=135

Ona jest z Krakowa, prowadzi Dom Tymczasowy ( DT ) i może też mieć fajne koty czy też kociaki podrostki pod kuratelą :ok:
Wystarczy zapytać tam na wątku - zna swoje koty jak własną kieszeń, więc doradzi charakter w razie czego. :ok:
No i fajnie, wszystko dobre co się dobrze kończy.

Monika_Krk

[poprzednia][następna]