Coco i Chanel w nowym domu :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 21:56 Re: Coco i Chanel w nowym domu :-)

skoro założyliście wątek tu staliście się wy i koty publiczne, wiele osób kibicowało i wam i kotom, i wydaje mi się, że wyjaśnienia nie należą się tylko osobom zainteresowanym, ale również i nam, podczytującym historię burasków, być może wtedy nikt nie robił by nadinterpretacji tego co się wydarzyło, bo fajnie jest pisać o fajnych rzeczach i cieszyć się jak inni odpisują i też się cieszą, ale jak już coś się dzieje, to najlepiej bez słowa ( poza "zainteresowanymi " ) napisać jedno zdanie

bardzo mi przykro, ale ja tego ( pewnie jest nas więcej ) po prostu nie rozumiem

ps. w pomoc w wyadoptowaniu kotów bierze wiele osób, wiele osób czytało i czyta wątek od początku i uważacie, że to jest uczciwe w stosunku do tych setek osób, które do burasów zaglądają ?
pochwalić się jak się wzięło to był czas i sposobność, ale napisać od razu dlaczego nie podołaliście to już ciężko było, nie dziw się zatem, że wiele osób ma bardzo podobne zdanie do mojego ( wiem, wiem, nie obchodzi Was to )
jo.anna

Post » Nie kwi 14, 2013 22:09 Re: Coco i Chanel w nowym domu :-)

Okeanos, rodzynko - skoro z jakiegoś powodu przerosła was opieka nad Coco i Chanel - czy moglibyście (a w zasadzie rodzynka) przekazać jego prowadzenie Ewie, u której teraz są? Dzięki temu będzie ona mogła nie tylko pisać o nich, co pomaga przy znajdowaniu domku, ale także zmieniać odpowiednio tytuł, przenosić go etc. Wystarczy poprosić moderatora.
Wpis rodzynki o problemach z bezpieczeństwem zabrzmiał tak enigmatycznie i tajemniczo, że chyba wszyscy, którzy tu zajrzeli są ciekawi "co poeta chciał powiedzieć" - no, ale pewnie będziemy się musieli dalej domyślać lub pytać Ewy lub Kinnia.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 14, 2013 22:21 Re: Coco i Chanel w nowym domu :-)

A ja myślę, ze nie wszystkie brudy należy prac publicznie i Okeanos napisał dyplomatycznie bo nie chciał nikogo urazić, a nawet jak nie chce wszystkiego powiedzieć to też ma do tego prawo.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie kwi 14, 2013 22:34 Re: Coco i Chanel w nowym domu :-)

Witam,
Rodzynka raczej nie napisze - powodem jest "stres".
Ale ja napisze na tyle na ile jest to możliwe.

1). Nikogo nie mamy w czterech literach i obchodzi nas los akurat tych dwóch kociąt.
2). Wybaczcie, ale nie będę pisał kolaborantów na temat - dlaczego. Na forum publicznym musi wystarczyć stwierdzenie "stres związany z bezpieczeństwem kociąt" - proszę czytać dalej i się nie unosić po tym tekście
3). Koty nam się bardzo podobały i zostały wybrane przez Rodzynkę i córkę. Mnie się mniej podobały, nie jestem ulubieńcem kotów, ale te dwie "zołzy" bardzo dużo zyskały w moich oczach - może nawet za dużo.
4). Jak pisałem osoby zainteresowane zostały poinformowane o powodach.

Koty przekazałem p. Ewie z Ożarowa. Spędziłem u niej prawie 2 godziny na rozmowie - dlaczego taka a nie inna decyzja, co się stało i co było powodem, opisując dokładnie zaistniałe zdarzenia i podając fakty. Tłumacząc i wyjaśniając na tyle na ile mogłem, nie owijając w bawełnę - czyli waląc prosto z mostu. Dlatego w dniu jutrzejszym zrobię fajne fotki i prześlę do p. Ewy - tak jak obiecałem.
Z Kinią - rozmawiała Rodzynka - nie wiem ile czasu, bo mnie nie było, ja również rozmawiałem coś koło 30 minut, też wyjaśniając powód oddania kotów.

Mam tylko nadzieję, że zaistniała sytuacja bardziej pomoże w znalezieniu nowego - jeszcze lepszego, superowego domu dla Chanell i Coco, i że taki dom teraz znajdzie się szybciej niż ostatnio - a może nawet i dla innych "dachowców" - przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać - to dla mnie bardziej pieszczotliwe nić burasy - jeszcze z dawnych młodzieńczych lat.

Pozdrawiam

Okeanos

Od: Czw lut 28, 2013 13:05

Post » Pon kwi 15, 2013 12:14 Re: Coco i Chanel w nowym domu :-)

Napisałam do administratora, żeby przekazał ten wątek p. Ewie.

rodzynka

Od: Pon mar 18, 2013 21:33

[poprzednia]