POZNAŃ-Mała Czarna ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 30, 2013 20:37 Re: WOLSZTYN mała czarna w potrzebie. POROSZĘ O POMOC!

agaga21 ,kocina miała niebywałe szczęście że trafiła na ciebie :ok: :D
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 03, 2013 14:52 Re: WOLSZTYN mała czarna w potrzebie. POROSZĘ O POMOC!

hej! Kocinka jest podobna do mojej obecnej tymczasowiczki, nawet wiek podobny. Tylko biały krawacik je różni, no i nie wiem czy nie ma innych białych plamek :wink: Super, że mała już po sterylce i pojechała do dt, ekspresowa akcja! :ok: Wg mnie 200 zł to dużo, u nas w Opolu u drogiego weta tyle kosztuje. A u takiego mniej sławnego, że się tak wyrażę można za 130 ze wszystkim koteczkę ciachnąć. Co nie zmienia faktu, że i tak wielu ludziom to za drogo....
Trzymam kciuki za małą :ok: :1luvu:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Śro kwi 03, 2013 15:08 Re: WOLSZTYN mała czarna w potrzebie. POROSZĘ O POMOC!

malutka dziś przeprowadza się do ds.
tak zawojowała serce opiekunki w dt, jak żaden inny zwierzak do tej pory (mówiłam, że mała jest wyjątkowa!). asi bardzo ciężko się z nią rozstać i gdyby nie asi wielki kot-agresor, to pewnie by została w dt na zawsze. asia bardzo przeżywa, mam nadzieję, że da radę, bo decyzję, którą musiała podjąć, była podyktowana rozsądkiem, wbrew temu, co mówiło serce :(
tak czy inaczej na malutką czeka kochająca rodzinka. z wiejskiego, biednego kociaka stanie się poznanianką pełną gębą ;)

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Czw kwi 04, 2013 7:01 Re: WOLSZTYN mała czarna w potrzebie. POROSZĘ O POMOC!

Kurcze, Dziewczyny, bardzo się cieszę, że tak fajnie się cała akcja zakończyła :ok:
I dziękuję Wam za pomoc koteczce :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw kwi 04, 2013 13:37 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

Kicia w nowym Domu nie wystraszyła się psa. Podeszła do niego. Dopiero jak sunia zbyt natarczywie ją obwąchiwała zaczęła syczeć.
Mruczy " na okrągło". Apetyt jej dopisuje. dzieci i państwo zachwyceni. :). Oby tak dalej.:)

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Czw kwi 04, 2013 13:47 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Czw kwi 04, 2013 20:54 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

Kicia nazywa się Inka :) jest kochana przytulaśna :) mój mąż od razu sie zakochał bo koty uwielbia :) moje dzieci też :) mnie zachwyciła bardzo choć nigdy koty nie były moją miłością ale ta jest bardzo wyjatkowa ale moja miłością jest pies schroniskowa przylepa hehehe ona psa jeszcze nie dopuszcza do siebie, jest ciekawska ale jak sie zbytnio zblizy to syczy i chowa się. Dzisiaj przyszedł drapak ale cos woli moje łóżko drapać, troche mnie to niepokoi bo łóżko dużo droższe :) rana ładnie się goi, dzisiaj byłam podpytać weterynarza o odrobaczanie, szczepienia i zrobie jej badanie kupki :)

tisaya

Od: Czw kwi 04, 2013 20:38

Post » Czw kwi 04, 2013 21:12 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

Cześć tisaya. Fajnie że się zalogowałaś.:). Czekamy na informacje i oczywiście fotki . Kociakowi musisz pokazać do czego jest drapak i że na nim musi ostrzyć pazurki. Może to zająć trochę czasu i wymagać cierpliwości. trzymamy kciuki .:)

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Pt kwi 05, 2013 7:34 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

Witaj tisaya :)
Myślę, że Inka przyzwyczai się do pieska, troszkę czasu potrzeba :ok:
Ja może jeszcze podpowiem, że można zachęcić kota do korzystania z drapaka psikając go np. kocimiętką w sprayu. Nie wiem jak Inka, czy ją kocimiętka zaciekawi bo nie wszystkie koty na nią reagują, ale spróbować warto :) .
Obrazek

nelka83

Post » Pt kwi 05, 2013 8:52 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

nelka83 pisze:Witaj tisaya :)
Ja może jeszcze podpowiem, że można zachęcić kota do korzystania z drapaka psikając go np. kocimiętką w sprayu. Nie wiem jak Inka, czy ją kocimiętka zaciekawi bo nie wszystkie koty na nią reagują, ale spróbować warto :) .

ja moje kociska przystawiałam do drapaka i ich łapkami delikatnie pocierałam o słupki do drapania. szybko załapały. jak tylko widziałam, że gdzieś drapią, to szybko przenosiłam je na drapak i tam im pokazywałam, by drapały.

agaga21

Post » Pt kwi 05, 2013 9:58 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

agaga21 pisze:
nelka83 pisze:Witaj tisaya :)

ja moje kociska przystawiałam do drapaka i ich łapkami delikatnie pocierałam o słupki do drapania. szybko załapały. jak tylko widziałam, że gdzieś drapią, to szybko przenosiłam je na drapak i tam im pokazywałam, by drapały.

Każdy sposób jest wart spróbowania :ok:
Mam niestety krnąbrną rezydentkę, która nijak dała sobie pokazać do czego służy drapak :roll: więc musiałam ją przechytrzyć kocimiętką :wink: Owszem wyżywa się na drapaku, ale kanapa i fotel też jej zdaniem do drapania nie są złe :evil:
Obrazek

nelka83

Post » Pt kwi 05, 2013 22:25 Re: WOLSZTYN Mała Czarna zamieszkała w Poznaniu :)

no to już po happy endzie....mała wróciła do dt :evil:
całe szczęście, że miała gdzie wrócić. szukamy ds.

agaga21

Post » Pt kwi 05, 2013 23:28 Re: POZNAŃ-Mała Czarna znów w DT. szukamy DS!

Co się stało? Dlaczego? :?
Obrazek

nelka83

Post » Pt kwi 05, 2013 23:45 Re: POZNAŃ-Mała Czarna znów w DT. szukamy DS!

tisaya pisze:nigdy koty nie były moją miłością

tisaya pisze:os woli moje łóżko drapać, troche mnie to niepokoi bo łóżko dużo droższe :)

Czyżby dlatego :?: :?: :?:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]