» Śro mar 06, 2013 7:53
Re: Brutalnie kopnięty, ZŁAMANY KRĘGOSŁUP!!! Poznań
Pytaliśmy o możliwość operacji, weterynarze powiedzieli, że nie a to sensu, bo de facto operacja może pogorszyć jego stan, a na razie jest szansa, że jak się zrośnie samo, to czucie zostanie.
A Wy co myślicie o tym? Bo pierwszy raz mamy kota z takim urazem, może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii... Z tego, co wiem, wiele osób usypia zwierzęta ze złamaniami kręgosłupa, ale my chcieliśmy próbować.
W piątek jedziemy na kontrolę z Wacikiem - pewnie wtedy będę miała dla Was jakieś nowe informacje.
Na fb na zdjęciach w wydarzeniu jest karta kota, tam są leki podane w karcie.
Odnośnie hotelu: to zaufany, bardzo fajny hotel, gdzie przebywają zarówno koty i psy z naszej Sekcji, jeśli nie mają domów tymczasowych. Jeśli chodzi o Wacika, to zajmuje on piękną klatkę w kociarni, ma jedzenie wliczone w cenę i podawane do oporu, opiekunka zmienia mu kilka razy dziennie podkłady, myje go z siuśków i kupki, sprząta... Za 7zł dziennie. 5zł jest na wyżywienie. Łącznie - 12zł na dobę.
Wiem - wiele osób tutaj robi to za darmo.
Ale pani Monika hotelem zarabia na życie, więc nie fair byłoby wymagać od niej pracowania dla nas za darmo. I tak nam tnie ceny o połowę za każde zwierzątko.
Nie znalazł się żaden dom tymczasowy dla Wacika w okolicy (chcę żeby był pod stałą kontrolą tych samych weterynarzy), a do pani Moniki mam zaufanie, już w wielu przypadkach cudnie opiekowała się naszymi chorymi zwierzakami.