Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 22:54 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

wczoraj zawiozlam na DT koteczke zlapana 24.11.2012, jesli do konca tego tygodnia mala nie dogada sie z rezydentkami to najprawdopodobniej wroci spowrotem do mnie :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro lis 28, 2012 23:32 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Oj to bardzo szkoda :cry:
Chyba trochę za krótki czas dany małej na dogadanie sie z rezydentami.
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Czw lis 29, 2012 15:27 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

sylwia1982 pisze:wczoraj zawiozlam na DT koteczke zlapana 24.11.2012, jesli do konca tego tygodnia mala nie dogada sie z rezydentkami to najprawdopodobniej wroci spowrotem do mnie :roll:

Ale to z nią coś nie tak, czy rezydenci strzelili focha?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw lis 29, 2012 15:28 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

_ogonek_ pisze:
sylwia1982 pisze:wczoraj zawiozlam na DT koteczke zlapana 24.11.2012, jesli do konca tego tygodnia mala nie dogada sie z rezydentkami to najprawdopodobniej wroci spowrotem do mnie :roll:

całkiem normalnie mogą sie nie dogadać już i teraz.Dlaczego tak mało czasu dają? Cudu im potrzeba :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 29, 2012 16:01 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

_ogonek_ pisze:

rezydentki strzeliły focha, małej nic nie dolega, podobno wszędzie jej pełno, jest jak błyskawica :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw lis 29, 2012 17:57 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

sylwia1982 pisze:
_ogonek_ pisze:

rezydentki strzeliły focha, małej nic nie dolega, podobno wszędzie jej pełno, jest jak błyskawica :mrgreen:

To dobrze że malutka taka fajna :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw lis 29, 2012 18:40 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

_ogonek_ pisze:
sylwia1982 pisze:
_ogonek_ pisze:

To dobrze że malutka taka fajna :1luvu:

I tak biedna,zę rezydenci nie chcą jej zaakceptować.
Myslę,ze potrzeba czasu...normalne ze im coś nie pasuje
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Czw lis 29, 2012 18:43 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Czy ktos moglby zrobic banerek odnosnie pingwinka, ktory jest u _pinokio? Z info ze pingwinek szuka pilnie DT, trzeba pozapraszac wiecej osob na watek,bo strasznie nas tu malo :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 30, 2012 4:32 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

dziewczyny może coś doradzicie odnośnie sterylki kocicy?(matki pingwinka i pręgowanej koteczki), w Bielsku Podl. żadna lecznica nie przetrzyma kilka dni kotki po sterylce, moja znajoma chce mi pomóc w łapaniu kotki na sterylkę i chce ją przetrzymać u siebie 1 dobę po sterylce i to jeszcze w dodatku w pomieszczeniu nieogrzewanym :strach: :strach: , przy obecnych temperaturach to będzie totalny hardcore dla kotki :strach: :strach: , jestem w kropce nie wiem co robić :?: :?: :roll: , o ile w ogóle kocica da się złapać na klatkę-łapkę :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 30, 2012 8:28 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Tydzień na dogadanie sie z rezydentami to stanowczo za mało, bez przesady. Jeśli jest dt, to trzeba kotusię ogłaszać do adopcji
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt lis 30, 2012 10:21 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Znam przypadki, ze kotka byla wypuszczana po kilki nawet godzinach, zaraz po wybudzeniu i nic sie nie stalo. Mysle, ze jak kotka mieszka na dworze, a jedynie ogrzewa sie na silnikach samochodow, to nic jej nie bedzie w nieogrzewanym pomieszczeniu. A znajoma nie moze przetrzymac dwa dni, np.?
Pisalam Ci i mowilam Sylwia, ze przetrzymamkotke w klatce i aucie, a zeby nie zmarzla wstawie grzejnik olejniak. Ile trzeba potrzymam. . . .tydzien, wystarczy?
Sylwia, Ty ja złap, a jak sie uda, to bedziemy dzialac dalej. A jak sie uda, to moze pociachamy tam z kilka kotek?
Nie martw sie, łap ją. Trzymam kciuki.

A pingwinek, nazywam go Maciuś, jest boski i tyle Wam powiem. I u mnie na koty nie syczy. Na Frytke myslala, ze to jego mama. Zaczal szukac cycunia u niej, ale ona nabila go łapką i uciekla. Za kilka dni zaczne wypuszczac w pokoju, tam gdzie dwa psy tylko.
Nie jest zle.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt lis 30, 2012 20:04 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

dziś już jestem przybita na amen, sama nie pociągnę tematu kotów na osiedlu przy Jagiellońskiej, poprosiłam o wsparcie organizację pro-zwierzęcą i mi odmówili, weźcie mnie dobijcie :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 30, 2012 21:44 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

pinokio_ pisze:Znam przypadki, ze kotka byla wypuszczana po kilki nawet godzinach, zaraz po wybudzeniu i nic sie nie stalo. Mysle, ze jak kotka mieszka na dworze, a jedynie ogrzewa sie na silnikach samochodow, to nic jej nie bedzie w nieogrzewanym pomieszczeniu. A znajoma nie moze przetrzymac dwa dni, np.?
Pisalam Ci i mowilam Sylwia, ze przetrzymamkotke w klatce i aucie, a zeby nie zmarzla wstawie grzejnik olejniak. Ile trzeba potrzymam. . . .tydzien, wystarczy?
Sylwia, Ty ja złap, a jak sie uda, to bedziemy dzialac dalej. A jak sie uda, to moze pociachamy tam z kilka kotek?
Nie martw sie, łap ją. Trzymam kciuki.

A pingwinek, nazywam go Maciuś, jest boski i tyle Wam powiem. I u mnie na koty nie syczy. Na Frytke myslala, ze to jego mama. Zaczal szukac cycunia u niej, ale ona nabila go łapką i uciekla. Za kilka dni zaczne wypuszczac w pokoju, tam gdzie dwa psy tylko.
Nie jest zle.

dogomaniaczka ifka ma ustalić szczegóły z wetem na Jagiellońskiej odnośnie sterylki kotki (matki Maciusia i pręgowanej koteczki,która jest w DT w Białymstoku), ja nie potrafię się dogadać z tym wetem, jak dobrze pójdzie to we wtorek będę łapała kotkę na sterylkę, to ifka ma przetrzymać kotkę u siebie po sterylce (nieogrzewane pomieszczenie), ale jak to wszystko wyjdzie w praktyce zobaczymy, idę na żywioł bo tak naprawdę to nic się nie da zaplanować

czy któraś z Was umie napisać pismo w oparciu o ustawę o ochronie zwierząt do administracji osiedla odnośnie postawienia budek dla kotów?
nie mam pojęcia jak napisać takie pismo :oops: :oops:

ja jak na razie wiem tylko o dwóch kocicach na tym osiedlu (czarna kotka- matka ostatnio łapanych kociaków i jest jeszcze pręgowana kotka matka 5-6 miesięcznych kotów koczujących pod samochodami), są jeszcze dwa kocury ale nie mam pojęcia czy są wykastrowani, no i jest trójka 5-6 miesięcznych burasków, ale nie mam pojęcia czy to kotki czy kocury muszę to sprawdzić

jest jeszcze stado ok. 10 kotów dokarmianych przez pana karmiciela przy sklepie meblowym przy Kazimierzowskiej (to jest chyba już inne osiedle), tam są przynajmniej 3 kocice, które warto by było wysterylizować
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 30, 2012 23:24 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Witam.
Mała koteczka Nika jest u mnie. Nie jest też wcale taka mała. Dziękuję za cenne wskazówki odnośnie dogadywania się z rezydentami, dodam, że cudu nikt się nie spodziewał.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

[poprzednia][następna]