Jaka to rasa kota

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 03, 2012 22:30 Re: Jaka to rasa kota

mapi ja też zamknęłam wątek bo od psychicznych i innych takich miałam dość słuchania.Ciągle było że kotu wymyślam choroby :evil: Trzy dni temu wyszło że moja kotka ma gronkowca złocistego w gardle , żaden wet, ani tu na miau,nikt na to nie wpadł by zrobić wymaz z gardła.Kota chrapie to była "diagnoza" jednej pani,której na szczęście nie widuję tu już.
Sorki już nie zaśmiecam to nie ten temat :oops:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lis 03, 2012 22:51 Re: Jaka to rasa kota

a swoją drogą cóż jest złego w zauroczeniu sylwetką i kolorem kota?
to już nikomu nie może się podobać kot bo jest po prostu ładny? lub nietypowy?
dla jednego najpiękniejsze jest czarne, dla kogoś innego bure, a dla kolejnych długo lub krótkowłose
to jakiś grzech śmiertelny jest?

ktoś zobaczył i postanowił sprawdzić co to za rasa, bo zwyczajnie nie wiedział
na studiowanie charakteru, temperamentu i niuansów miał czas,po uzyskaniu informacji co to za kot
i nieszczęśliwie w oczy zakuło że śliczny? bo śliczny niewątpliwie jest - gdyby nie temperament totalnie niekompatybilny z moim na pewno chciałabym przytulać takie cudo

fajnie by było gdybyśmy się wzajemnie szanowali i szanowali swoją "inność" i różnorodność
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob lis 03, 2012 22:55 Re: Jaka to rasa kota

Bardzo ładnie dalia to ujęłaś :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lis 03, 2012 23:04 Re: Jaka to rasa kota

Witam serdecznie wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Mam takie pytanko jaka to rasa kocura?

Kod: Zaznacz cały
http://ultrashare.net/hosting/fl/740fdac95a/CatsA8_Gadget

Egzemo

Od: Sob lis 03, 2012 20:44

Post » Nie lis 04, 2012 10:40 Re: Jaka to rasa kota

Egzemo, przykro mi, ale ja tu nie widzę żadnego kocura :roll:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Nie lis 04, 2012 13:45 Re: Jaka to rasa kota

Bo trzeba ściągnąć plik :wink:
A kocio wygląda tak:
Obrazek

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lis 04, 2012 14:58 Re: Jaka to rasa kota

Może to być kot rosyjski niebieski, bo budowa pyszczka na to wskazuje, ale kolor oczu - pomarańczowy - nie powinien występować u tej rasy.

Może to być kot kartuzki, ale ma zbyt delikatnie zbudowany pyszczek jaka na kocura tej rasy.

Może to być korat. Musiałby być młody, bo tylko młode koty tej rasy maja bursztynowe oczy, potem powinny zmienić kolor na zielony.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lis 04, 2012 22:52 Re: Jaka to rasa kota

Możliwe jest aby ktoś "majstrował" przy kolorze oczu tego kota? Bo według opisów wszelkich znawców kotów to najbardziej pasuje do Korata, ale nie pasuje kompletnie kolor oczu.

Może to być kot rosyjski niebieski, bo budowa pyszczka na to wskazuje, ale kolor oczu - pomarańczowy - nie powinien występować u tej rasy.

Co oznacza że nie powinien występować u tej rasy? Jest to możliwe żeby w ogole kot rosyjski miał pomarańczowe oczy?

Egzemo

Od: Sob lis 03, 2012 20:44

Post » Pon lis 05, 2012 8:54 Re: Jaka to rasa kota

Egzemo pisze:Co oznacza że nie powinien występować u tej rasy?

Dokładnie to co napisałam. Koty rosyjskie niebieskie maja mieć - zgodnie ze stadardem tej rasy - zielone oczy. Oczy innego koloru sa wadą u tej rasy i takie koty nie powinny być rozmnażane w hodowlach.
Egzemo pisze:Jest to możliwe żeby w ogole kot rosyjski miał pomarańczowe oczy?

Możliwe. Źle wybarwione oczy - jak pisałam powyżej - są wadą, ale jeżeli kot ma prawdziwy rodowód z uznanej organziacji felinologicznej to jest nadal rosyjskim niebieskim. :)
Jeżeli jego przodkowie nie sa znani i udokumentowani w rodowodzie, to jest to po prostu kot podobny do rosyjskiego niebieskiego. Jego rodzicami mogą być koty nie przypominające rosyjskiego.
Egzemo pisze:Możliwe jest aby ktoś "majstrował" przy kolorze oczu tego kota? Bo według opisów wszelkich znawców kotów to najbardziej pasuje do Korata, ale nie pasuje kompletnie kolor oczu.

Nie wiem po co ktoś to miałby robić. I ocena do jakiej rasy kot jest podoby jedynie po zdjęciu ze skrawkiem pyszczka jest mocno niepewna. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia]