Trójmiasto - przepiękna, młodziutka Trikolorka. Padaczka.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 27, 2012 17:47 Re: Trójmiasto - przepiękna, młodziutka Trikolorka. Padaczka

Wydaje mi się, że działanie luminalu można ocenić po ok. 2 tyg.

A czy to, co opisujesz, nie było może małym atakiem padaczkowym?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob paź 27, 2012 18:56 Re: Trójmiasto - przepiękna, młodziutka Trikolorka. Padaczka

Ataki padaczkowe nie muszą mieć konwulsji ! Mogą BYĆ w postaci zawieszenia sie kotka, zastygnięcie, moga wystąpić tiki...

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Sob paź 27, 2012 19:49 Re: Trójmiasto - przepiękna, młodziutka Trikolorka. Padaczka

jaaana pisze:Wydaje mi się, że działanie luminalu można ocenić po ok. 2 tyg.

A czy to, co opisujesz, nie było może małym atakiem padaczkowym?

Mały atak padaczkowy trwający godzinę, dwie? Trochę długo.

Dzisiaj rozmawiałam długo z Panią, na której balkonie kotka mieszkała od 15 sierpnia i kobieta nigdy nie zaobserwowała żadnych niepokojących zachowań, a twierdzi, że kotka wiodła bardzo stacjonarny tryb życie, bo siedziała cały czas na balkonie. Myślę, że zauważyłaby ataki takie, jak opisywała Agnieszka. Zauważyłaby też zachwiania równowagi.
Kotka dopiero po dwóch dniach pobytu u Agnieszki zaczeła się anormalnie zachowywać.

Nic z tego jeszcze nie rozumiem. Wiem natomiast jedno, dzisiaj kotka ma problem tylko z równowagą, bardzo mocno "trzepie" uszami, drapie je. Poza tym jest spokojna, mruczy, kładzie się na kolanach brzuchem do góry i ugniata powietrze łapkami. Żadnych ataków, żadnego ADHD. Z tego wynika, że obecnie problemem nr 1 są uszy. I oby to był jedyny problem tej kotki...
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Nie paź 28, 2012 12:26 Re: Trójmiasto - przepiękna, młodziutka Trikolorka. Padaczka

oby tak było, trzymam kciuki :ok: a 1,5 godz atak padaczki jest możliwy bo moja Basia[*] właśnie miała taki atak- był to jej ostatni atak no i nie trudno go było nie widzieć.

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

[poprzednia]