Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 09, 2012 11:10 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

dziewczyny,zadzwońcie tam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto paź 09, 2012 11:16 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Zadzwoniłam, kot był w nocy, teraz wsiąkł :( zostawiłam telefon, gdyby się pojawił mają zadzwonić....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto paź 09, 2012 11:18 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

ulvhedinn pisze:Zadzwoniłam, kot był w nocy, teraz wsiąkł :( zostawiłam telefon, gdyby się pojawił mają zadzwonić....

Cholerka.Moze spi gdzieś zakamuflowany.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto paź 09, 2012 11:28 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

bardzo bardzo źle. To jest przy skrzyżowaniu dwóch cholernie ruchliwych ulic, a za stacją benzynową jest Lidl i mnóstwo bardzo niebezpiecznych miejsc gdzie kota mogła się ukryć.
Bardzo głupie było zostawienie jej tam, marne są szanse, że jeszcze się pojawi. Żywa.

StokrotkaWro, bardzo dobrze zrobiłaś, że tutaj o tym kociaku napisałaś. Jestem w stanie zrozumieć, że pierwszy raz znalazłaś się w takiej sytuacji i nie bardzo potrafiłaś się w niej odnaleźć.
Na przyszłość powinnaś jednak pamiętać, że w takich sytuacjach należy działać natychmiast. Akcja - Reakcja, bo nawet po godzinie czy dwóch może nie być już co zbierać.
W takiej sytuacji prosi się w najbliższym sklepie o jakiś kartonik, albo cokolwiek, pakuje się kota/psa do samochodu i do domu dać jeść i pić.
Później na spokojnie można szukać pomocy.
Kiedy zwierzę, zwłaszcza młodziutkie, jest w tak niebezpiecznym miejscu pozostawione samo sobie - ma szanse na przeżycie bliskie zeru.
Widać pracownicy stacji też mają mocne nerwy, że cały dzień obserwowali czy młoda skończy pod kołami czy nie. Świetne zachowanie, pogratulować.
Kiedy to się wreszcie skończy i ludzie zaczną myśleć o czymś poza czubkiem własnego nosa.
A schronisko?
Świetnie, że Schronisko DLA BEZDOMNYCH Zwierząt jest stworzone do celów wyższych niż przyjmowanie bezdomnych zwierząt.
Gratuluję personelowi schroniska poczucia humoru, po raz kolejny.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto paź 09, 2012 11:43 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

może mała siedzi gdzieś przerazona...?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto paź 09, 2012 11:55 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

tylko kurcze nawet jakby tam pojechac to jak ją tam znaleść :| można by pojechać wieczorem tylko to latarki trzeba mieć bo się szybko ciemno robi
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto paź 09, 2012 11:57 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

mnie się wydaje że ona wieczorem wróci na stację skoro tak jeść dostała
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 09, 2012 11:59 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Na pewno siedzi na stacji. Ja bym zadzwonil do pracownikow stacji, zeby zlapali to kocie jak zglodnieje i wyjdzie, i zadzwonili do osoby mogacej odebrac kotka.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Wto paź 09, 2012 12:01 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

tomek_k pisze:Na pewno siedzi na stacji. Ja bym zadzwonil do pracownikow stacji, zeby zlapali to kocie jak zglodnieje i wyjdzie, i zadzwonili do osoby mogacej odebrac kotka.

Magda już dzowniła i mają jej dać znać - wyżej napisała :wink:

Też sobie tak myślałam ze może mała wróci wieczorem znów na jedzenie
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 09, 2012 12:04 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Latarki mam, może faktycznie ona wyjdzie znów wieczorem do jedzenia..?

Mało kto wie, że schron miga się jak może od wyjazdów, trzeba być upartym i kłaść nacisk na bezpośrednie zagrożenie zycia zwierzęcia, albo po porstu zgarniac i zawozić- nie mają prawa nie przyjąć bezdomnego zwierzaka z terenu Wrocławia!!!!!

ulvhedinn

Post » Wto paź 09, 2012 12:07 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

a no nie mają... ale tak robią...
A jak odmawiają przyjazdu to wziąć zwierze i tak jak Ulv napisała samemu zawieźć...
Magda jak coś to piszesz się na wyjazd ze mną? :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 09, 2012 12:09 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

Dziewczyny na pewno wróci wieczorkiem na jedzonko o ile jest cała i zdrowa.
Ciekawe w jakim jest stanie biedactwo..
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 09, 2012 12:12 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

mieszkam w bliskiej okolicy, mogę pojechać i zobaczyć wieczorkiem czy mała się pojawi ,
niestety zabrać nie mogę... :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto paź 09, 2012 12:17 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

To co, łapanka?

ulvhedinn

Post » Wto paź 09, 2012 12:23 Re: Szukam osoby, która pomoże małej koteczce-Wrocław!!

ulvhedinn pisze:To co, łapanka?

no na to wygląda :wink: dam Ci znać jak wrócę od Bierzyńskiego jak będe już gotowa to pojedziemy
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]