Nieletni mordercy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 18:11 Re: Nieletni mordercy :(

Od jakiegoś czasu (nie tylko od tej historii, ale i od historii Maciusia, który cudem został odratowany po uwięzieniu go w mrowisku, historii kota nabitego na trzonek od siekierki i spalonego żywcem i jeszcze wielu innych, których winowajcami były dzieci) zastanawiam się czy któraś z organizacji pożytku publicznego zgłosiła/przeprowadziła projekt edukacyjny dotyczący zwierząt, ich pielęgnacji, , zachowaniu, praw z jakimś zabarwieniem moralnym. Czy wiecie cokolwiek na ten temat?

Bo myślę tak intensywnie, że może coś się z tego urodzi...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw sie 09, 2012 18:46 Re: Nieletni mordercy :(

Wolę nie czytać :(

grey

Od: Pon gru 05, 2011 7:14

Post » Czw sie 09, 2012 20:02 Re: Nieletni mordercy :(

Przeczytałam i mnie coś trafiło ! :evil: :evil: :evil: Już słyszę moje koleżaneczki w pracy : To tylko dzieci -one nie rozumieją , że to złe i się tylko bawiły!!! :evil: :evil: :evil: Zaczynam dożywać czasów , gdy będę się bac wyjść z domu w biały dzień i uciekać na drzewo na widok 6-7 letniego dziecka bo wczoraj ono się bawiło kotkiem czy pieskiem a dziś sie pobawi mną nożem albo czym innym a kary na to nie ma :evil: :evil: :evil: :evil:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sie 10, 2012 7:32 Re: Nieletni mordercy :(

Wyga pisze:Zaraz zaczną się analizy psychologiczne, które powodowały tymi gówniarzami.. Dupsko przeanalizoawać i kuratora wlepić!

AMEN !!!!

Z całym szacunkiem - absolutnie nie chcę nikogo urazić - ale jak kiedyś "bahor dostał profilaktycznie z rana na przebudzenie" to głupoty się go nie czepiały. Oczywiście jest to bardzo uproszczona wypowiedź ale prawda jest taka, że kiedyś nauczyciel wzbudzał respekt i szacunek, rodzice i każda inna osoba.
Dzisiaj w modzie są z byle gów....na media, sprawy o molestowanie, za znęcanie się i inne wymysły będące moim zdaniem nieukchronnym efektem ubocznym tzw "bezstresowego" wychowywania.
Świat już dawno przewrócił się na głowie.....

AbraNN

Od: Czw lip 26, 2012 6:21

Post » Pt sie 10, 2012 7:43 Re: Nieletni mordercy :(

AbraNN pisze:Z całym szacunkiem - absolutnie nie chcę nikogo urazić - ale jak kiedyś "bahor dostał profilaktycznie z rana na przebudzenie" to głupoty się go nie czepiały. Oczywiście jest to bardzo uproszczona wypowiedź ale prawda jest taka, że kiedyś nauczyciel wzbudzał respekt i szacunek, rodzice i każda inna osoba.
Dzisiaj w modzie są z byle gów....na media, sprawy o molestowanie, za znęcanie się i inne wymysły będące moim zdaniem nieukchronnym efektem ubocznym tzw "bezstresowego" wychowywania.

Naprawdę sądzisz że znęcanie się nad dziećmi i ich bicie, traktowanie jako "bachory" którym należy przywalić profilaktycznie z rana to sposób na nauczenie ich empatii i wrażliwości na innych?
Te obecne dzieci uczą się tego co robią od rodziców, wiedzę o tym co dobre i złe wynoszą z domów, jeśli są zaniedbane emocjonalnie, czasowo i wychowawczo - to też przez rodziców. A to właśnie ich rodzice byli często tak wychowywani jak to zachwalasz wyżej. Warto brać także to pod uwagę.
Myślisz że kiedyś się nad zwierzętami nie znęcano? Nie traktowano ich jak rzeczy?
Traktowano, tylko że o tym też się nie pisało i nie mówiło.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt sie 10, 2012 8:08 Re: Nieletni mordercy :(

Blue pisze:
AbraNN pisze:Z całym szacunkiem - absolutnie nie chcę nikogo urazić - ale jak kiedyś "bahor dostał profilaktycznie z rana na przebudzenie" to głupoty się go nie czepiały. Oczywiście jest to bardzo uproszczona wypowiedź ale prawda jest taka, że kiedyś nauczyciel wzbudzał respekt i szacunek, rodzice i każda inna osoba.

Naprawdę sądzisz że znęcanie się nad dziećmi i ich bicie, traktowanie jako "bachory" którym należy przywalić profilaktycznie z rana to sposób na nauczenie ich empatii i wrażliwości na innych?
Te obecne dzieci uczą się tego co robią od rodziców, wiedzę o tym co dobre i złe wynoszą z domów, jeśli są zaniedbane emocjonalnie, czasowo i wychowawczo - to też przez rodziców. A to właśnie ich rodzice byli często tak wychowywani jak to zachwalasz wyżej. Warto brać także to pod uwagę.
Myślisz że kiedyś się nad zwierzętami nie znęcano? Nie traktowano ich jak rzeczy?

Nie wiem, czy Ty znasz znaczenie cudzysłowia??? Czy, poza czytaniem "po łebkach" i wybiórczym rozumowaniem, potrafisz zrozumieć cokolwiek z mojej wypowiedzi????
O matko.....

AbraNN

Post » Pt sie 10, 2012 8:12 Re: Nieletni mordercy :(

Blue pisze:Myślisz że kiedyś się nad zwierzętami nie znęcano? Nie traktowano ich jak rzeczy?

Myślę, że kiedyś był większy szacunek do życia, do drugiej osoby i do wszystkiego co otaczało ludzi. Bez względu na stopień społeczny oraz bez względu na sposób wychowywania.

AbraNN

Post » Pt sie 10, 2012 8:16 Re: Nieletni mordercy :(

Uważam, że za takie coś gnojkom powinno się tak d... skroić, żeby przez miesiąc nie usiadły. Nasz system prawny, gdzie morderca idzie sobie do więzienia i spędza resztę życia mając 3 posiłki dziennie, siłownie itd uważam za paranoiczny. Popieram karę śmierci. W przypadku tych "dzieci" kara powinna być taka, żeby zapamiętały do końca życia. Nie wierzę w paplaninę, że one nie wiedzą bo ich nikt nie nauczył. Wiedzą doskonale, bo same siebie nie skatują ani nie wsadzą łba do mrowiska. Takie jest moje prywatne zdanie.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pt sie 10, 2012 8:22 Re: Nieletni mordercy :(

Dzieci które tak się zachowują nie są dziećmi tylko "bachorami". Nie tłumaczcie ich postępków brakiem wzorców, bo są z domu dziecka... tzn. wszystkie dzieci z domu dziecka są zdegenerowane ? Nie prawda.
Te akurat rosną już na małych kryminalistów, powinny zostać pod opieką kuratora do 18 roku życia, choć pewnie to i tak nie pomoże. jak ktoś ma od dziecka zryty beret to mu tak zostaje...

Dla mnie nie ma usprawiedliwienia na takie postępowanie.

Żyjemy w takich czasach że rodzice nie mają czasu dla dzieci że względu na pracę, obowiązki domowe i jakoś wyrastają z nich porządni ludzie, ale nie zawsze w każdej regule są wyjątki...
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 10, 2012 8:24 Re: Nieletni mordercy :(

Obecnie, w imię fałszywie pojmowanych praw człowieka postępowanie z przestępcami to jest zwykłe cackanie się. Jakby jeden z drugim bandyta, pełno- czy niepełnoletni po pierwszym przestępstwie dostał taki wpie...l żeby się przez pół roku z tego wylizywał (na własny koszt oczywiście) to następnym razem sto razy się zastanowi zanim podniesie na kogoś rękę. Nie wymyślono jeszcze bardziej sprawiedliwego prawa niż hammurabiowskie "oko za oko".
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt sie 10, 2012 8:29 Re: Nieletni mordercy :(

AbraNN pisze:[
Nie wiem, czy Ty znasz znaczenie cudzysłowia??? Czy, poza czytaniem "po łebkach" i wybiórczym rozumowaniem, potrafisz zrozumieć cokolwiek z mojej wypowiedzi????
O matko.....

To może rozwiń swoją wypowiedź i napisz ją tak by przekazywała to co chcesz powiedzieć.
I dopiero wtedy miej pretensje i wznoś ręce do nieba że ktoś nie zrozumiał co masz na myśli.

Nie uważam by bicie dzieci, nie mówiąc o katowaniu (bo cięzko takie coś: powinno się tak d... skroić, żeby przez miesiąc nie usiadły - inaczej nazwać.) było sposobem na cokolwiek dobrego.
Na pewno wiele złego teraz się dzieje, wiele można i powinno się zmienić, wpajać szacunek dla innych, nie tylko ludzi, karać za karygodne zachowania.
Dzieci zaburzone, o psychopatycznych skłonnościach (nie chcemy o tym mówić, łatwiej czuć czystą złość- ale takich dzieci jest bardzo dużo - przecież dorośli psychopaci to nie są ludzie którzy wyrośli z nie bitych dzieci, to osoby od urodzenia zaburzone) powinny być leczone (o ile to możliwe) i pod szczególną kontrolą.

Bicie sprawi tylko jedno - będą robić swoje tak by ich nikt nie nakrył.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt sie 10, 2012 8:42 Re: Nieletni mordercy :(

Tak tak, katowanie biednych, małych zwyrodnialców. dla ciebie to katowanie, dla mnie zasłużona kara.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pt sie 10, 2012 8:50 Re: Nieletni mordercy :(

Blue pisze:To może rozwiń swoją wypowiedź i napisz ją tak by przekazywała to co chcesz powiedzieć.
I dopiero wtedy miej pretensje i wznoś ręce do nieba że ktoś nie zrozumiał co masz na myśli.

Nie da rady :ryk: Już ponad tydzień jak odstawiłam kawę i widzę, że mój styl i sposób wypowiedzi pozostawia zbyt wiele do życzenia :ryk: :ryk: :ryk:

KAWWWYYYYYY :twisted:

AbraNN

Post » Pt sie 10, 2012 8:53 Re: Nieletni mordercy :(

Blue pisze:Dzieci zaburzone, o psychopatycznych skłonnościach (nie chcemy o tym mówić, łatwiej czuć czystą złość- ale takich dzieci jest bardzo dużo - przecież dorośli psychopaci to nie są ludzie którzy wyrośli z nie bitych dzieci, to osoby od urodzenia zaburzone) powinny być leczone (o ile to możliwe) i pod szczególną kontrolą.

Ahahahahaha...... noooooo tak - I TO ZA NASZE PIENIĄDZE :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

AbraNN

Post » Pt sie 10, 2012 9:04 Re: Nieletni mordercy :(

AbraNN, dwa posty wcześniej postulowałaś szacunek dla drugiej osoby
realizację proponuję zacząć od siebie.

Też jestem wstrząśnięta zdarzeniem, doskonale rozumiem i podzielam wzburzenie, ale jeśli w wątku zaczną dominować wycieczki osobiste pod adresem oponentów, zamknę go po prostu.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

[poprzednia][następna]