Koty wolnożyjące ciach + tymczasy wszystkie w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 19, 2012 14:20 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Dużo ich i jak widać hodowla mocno spokrewniona :roll: Za chwile będzie ich jeszcze więcej, a kociaki w miejscu III rodzą się chore - jak Frodo i Bunia. Bunia już tak ładnie wyglądała i już znów chora :( Kombinujemy pożyczyć klatkę do łapania kotów, ale największym problemem jest jak zwykle brak kasy na zabiegi :roll:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Nie sie 19, 2012 20:41 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Ostatnio edytowano Pon wrz 10, 2012 21:40 przez zerduszko, łącznie edytowano 1 raz

zerduszko

Post » Wto sie 21, 2012 22:40 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Udało nam się pożyczyć klatkę łapkę - mam nadzieję, że odłowimy jakąś koteczkę w czwartek. Zaczynamy w miejscu II.

Bardzo prosimy o grosiki na sterylki :kotek:

zerduszko

Post » Nie sie 26, 2012 9:34 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

W czwartek była pierwsza próba łapania kotów z miejsca II. Niestety nie udało się złapać żadnej kotki i co gorsza widziałam więcej kotów niż ostatnio :?

Następnym razem było polowanie na kotkę ciężarną [10]. Nie było jej, ale złapała się inna kotka [19]. Okazało się, że kotka ma ropomacicze, więc zabieg był konieczny. Niestety wkrótce po zabiegu kotka umarła ['] Strasznie to przykre, to kotki są tam w ciężkim stanie, chude, chore :(

Obrazek

Udało się też złapać inna kotkę, mamę Froda [9]. Kotka nie nadaje się się jeszcze do zabiegu, jest leczona. Potrzebne są fundusze na jej zabieg, nie możemy jej tak wypuścić, bo się już nie złapie :(

Obrazek

Kotka z miejsca IV ma szanse na dom :ok: Jeden z jej kociaków ma dom :ok: Zostały dwa u mnie i jeden u drugim DT.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 10, 2012 21:40 przez zerduszko, łącznie edytowano 1 raz

zerduszko

Post » Pon sie 27, 2012 17:40 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

zerduszko

Post » Pt sie 31, 2012 21:57 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Dziś mamusia Froda [9] wyglądała już bardzo dobrze :ok: Została obejrzana i niestety było podejrzenie ciąży. Kotka została bezzwłocznie wysterylizowana, miałaby 3 maluchy. Tak jak ostatnio :(

Obawiam się, że niestety większość kotek jest w ciąży. Ta w wysokiej [10] gdzieś się straciła. Może szuka miejsca do rodzenia? Kiepsko to wygląda :(

Jutro pierwsza łapanka kotów z miejsca III. Oby owocna!

I z gorszych wieści - Iga wraca z adopcji :evil:

zerduszko

Post » Nie wrz 02, 2012 22:15 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Udało się złapać kotkę nr 16 :ok: i jednego z kociaków. Kotka jutro jedzie na zabieg.

Dziś do nowego domku pojechał Illan, a jutro mają przyjechać państwo po moją Fruzię :ok: Wakacje się skończyły telefon się rozdzwonił :roll:

zerduszko

Post » Pt wrz 07, 2012 18:27 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Fruzia ma domek :ok:

Pojawiła się tez kotka ciężarna po kilku dniach nieobecności. Przydałoby się ją złapać jak najszybciej, ale musielibyśmy kupić klatkę-łapkę :roll: Może ktoś zechce dołożyć? :kitty:

Dziś zostały złapane dwie kotki z miejsca I - Urwisek [1] i Perełka [4] Kotki są już po zabiegu :ok:

zerduszko

Post » Sob wrz 08, 2012 21:38 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Czyta ktoś moje wypocinki? :P

Panowie remontujący wymalowali nam rury w przechowalni kociej i kotki są awaryjnie w łazience :roll: Na szczęście to nie dzikusy jak Mama Froda ;) Urwisek jest u mnie i jest bardzo grzeczna, ale zestresowana :(

Obrazek

Mam info o kolejnej ciężarnej kotce :crying: :crying: :crying: Co tu z nimi robić?

Felek poszedł do adopcji, czterogodzinnej. Już wrócił :roll:

zerduszko

Post » Nie wrz 09, 2012 21:10 Re: !!! Koty się mnożą !!! DT i sterylki pilnie!

Perełka

Obrazek

zerduszko

Post » Śro wrz 12, 2012 21:10 Re: !!! Koty się mnożą !!! Pomoc w łapaniu potrzebna - Rybni

Udało nam się złapać i wysterylizować kolejną kotkę, tym razem z działek (miejsce VI) :ok:

Koszty zabiegów Perełki, Urwisa i kotki z działek obiecała pokryć Fundacja "Ostatnia Szansa" :dance: Dziękujemy :1luvu:

Koszt zabiegu Mamuśki Froda pokryła Fundacja "Przyjaciele Czterech Łap" :dance: Dziękujemy :1luvu:

Wczoraj odebrałam z lecznicy i wypuściłam kotkę oraz tegorocznego kocurka. Koty (miejsce III) zostały wykastrowane z funduszy miejskich :dance:

Obrazek

Jutro próba łapania kotki Komi (miejsce IV). Niestety jej maluchów nie udało się wyłapać i chyba nie wszystkie jeszcze żyją :(

zerduszko

Post » Czw wrz 13, 2012 8:05 Re: !!! Koty się mnożą !!! Pomoc w łapaniu potrzebna - Rybni

ja ostatnio sterylizowałem 2 kotki z naszego osiedla (Katowice) i sterylizacja była całkowicie darmowa (finansowana przez miasto).

reval

Od: Śro kwi 18, 2012 8:14

Post » Czw wrz 13, 2012 11:27 Re: !!! Koty się mnożą !!! Pomoc w łapaniu potrzebna - Rybni

Oczywiście w tym roku również w Rybniku został uruchomiony program sterylizacji kotów wolnożyjącech i my również z niego korzystamy. Jednak koty nie są 2 czy 10, ale w sumie ponad 30 gotowych do zabiegu, a ciągle dowiaduję się o nowych. Dwa, to finansowanie zabiegów to jeden problem, ale kota najpierw trzeba złapać i dowieźć do lecznicy, co stanowi dla nas największy problem.

Dziś miała być łapana kotka i jutro miała mieć zabieg. Niestety nie było jej - leje. Złapany został jej kociak za mały na zabieg. Postaramy się coś na jutro złapać - ręcznie.

Może chociaż ktoś banerek zrobi?

zerduszko

Post » Czw wrz 13, 2012 23:42 Re: !!! Koty się mnożą !!! Pomoc w łapaniu potrzebna - Rybni

Kociak u mnie, zostały tam 3 i matka, bo jeden nie żyje. Niestety resztę pewnie też czeka ten los :roll: Nie żyje tez kociak nr 11.

Obrazek

zerduszko

Post » Pt wrz 14, 2012 21:25 Re: !!! Koty się mnożą !!! Pomoc w łapaniu potrzebna - Rybni

Dziś był zbyt udany dzień, bo się nam 3 kocury złapały :roll: Łapanka w miejscu I. Adolf, Maciek i Murzyn - 6,7 i 8. I już chciałam napisać, że został jeden kocur i jedna kotka na tabletka w miejscu I, ale okazuje się, ze murzynów jest 2! i 2 w II miejscu. Murzyny się rozmnożyły :roll: i pewnie kotów jest znacznie więcej niż myślę ;( Same murzyny i łaciatki :roll:

Przyszła klatka łapka, jakością nie powala, ale może z niewielką pomocą uda nam się koty na nią połapać. Moje koty oczywiście weszły, zjadły i wyszły nie uruchamiając zapadki :? W niedzielę łapiemy - przede wszystkim maluchy i ich mamę z miejsca IV i ten temat będzie zamknięty. U mnie już wszystko gotowe dla nich, choć nie ukrywam, że druga klatka by się przydała. Ich jest w sumie 4 a jeszcze inne kociaki czekają i dziczeją :roll: Ale niestety nie mogę sobie pozwolić na dużą gromadę.

zerduszko

[poprzednia][następna]