Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukamy DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 02, 2012 9:31 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

Kasiaufo pisze:No racja, bo u mnie odzew zerowy, zaraz zaspamuję znajomych. :P Kto się zajmuje stroną na fb tak swoją drogą? Ewelina? Jakby co można event zrobić od nowa, będzie na pewno większy odzew albo sharnąć ten mój.

Trzymam kciuki za chłopaków.

FB zajmuje się kilka osób - sama nie dałabym rady wszystkiego ogarnąć. Niestey ale przez ostatnie dni jeźdźiłam z dase i Zosią po wetach i nie mam na razie głowy do niczego :cry:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sie 02, 2012 9:33 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

Ewelina, a możesz napisać kto się zajmuje FB? Bo ja też piszę do Ciebie albo Karoliny, bo nie wiem kto jeszcze może to robić.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Czw sie 02, 2012 9:37 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

Paula, Gibutkowa, ina pewno ktoś jeszcze tylko nie wiem dokładnie bo Karolina robiła i mianowała administratorów
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sie 02, 2012 10:26 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

Chodzi mi tylko o to, żeby ktoś sharnął ten event z konta wolontariuszy, więcej osób zobaczy. :) No chyba, że już ktoś to zrobił, to przepraszam za zamieszanie, ja nie ogarniam.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Czw sie 02, 2012 16:39 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

W górę kociaki :!: :!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie sie 05, 2012 11:37 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

Administratrem strony wolontariuszy na fb jestem też ja.

Jak się ma sprawa dwupaku? Nadal potrzebna jest akcja ogłoszeniowa?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie sie 05, 2012 14:07 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

Obrazek

Kruszyna, miło był Cię dzisiaj poznać :wink:
akcja ogłoszeniowa jak najbardziej potrzebna :ok:
dwupak "alergenów" nadal czeka na dom :(
Pilne - słabo jedzą !
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sie 05, 2012 18:44 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

No to ja mam dla odmiany DOBRĄ wiadomość :)
Znalazł się dla nich DT, i to dosłownie - bo domek odezwał się sam w postaci sympatycznej koleżanki Kai , która mam nadzieję dołączy do nas na dłużej :ok: Wielkie podziękowania należą się też Renacie, która podała mi do Kai kontakt :piwa:

No i jutro, jeśli tylko jeszcze są - zabieramy już kocurzyska ze schroniska :)
Oczywiście poszukiwania DS trwają nadal, więc akcja ogłoszeniowa też.
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2012 18:46 przez sunicram, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 18:46 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

:piwa: :piwa: super :D
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon sie 06, 2012 10:15 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - szukamy nowego DO

fajnie by było jakby znalazły DS w dwupaku - ale wiadomo lepie dwa super DS niż żaden
Obrazek

JaEwka

Post » Pon sie 06, 2012 16:58 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Chłopaki juz w domu tymcz u koleżanki Kai, która mam nadzieje niedługo sama juz napisze co u nich :)
Obrazek

sunicram

Post » Wto sie 07, 2012 12:08 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Cześć!
Chłopaki od wczoraj poznają nowe mieszkanie i cieszą się powierzchnią większą niż metalowa klatka. Pierwszy spod łóżka wbrew wszelkim oczekiwaniom wypełzł Kitek, ale Leon dołączył do niego niedługo później. Leon jest kotem zdecydowanie śmielszym, a do tego jednym z najinteligentniejszych jakie miałam okazję poznać. Reaguje na to, co się do niego mówi, nieustannie domaga się pieszczot (czasem wydaje mi się, że zamiast kota trafił do mnie mały koziołek tak mocno i często "tryka" łebkiem po łydkach, jeśli zajmuję się czymkolwiek innym poza głaskaniem go i drapaniem za uchem.) Kitek od kontaktu fizycznego woli bezpieczną obserwację na odległość, więc niewiele mogę o nim powiedzieć. Wychodzi już z bezpiecznego kąta pod łóżkiem, ale nadal jest trochę nieufny.
Dzisiaj zabierzemy się chyba do porządków z sierścią Leona, która jest w stanie niegodnym takiego kociego arystokraty.
Jedyne co mnie troche martwi, to to, że koty mimo że przez większość czasu zachowują się dobrze, to dzisiaj kilka razy obudziły mnie w nocy głośne wrzaski Kitka, którego Leon ciągnął po całym pokoju chwytając go zębami za kark. Nie wiem czy to już otwarty atak, czy tylko mała manifestacja wyższości albo kumpelskie zabawy.
Niedługo napiszę o kociastych więcej, mam nadzieję że uda nam się też zrobić trochę zdjęć w warunkach domowych. :)

Kaja.

himonday

Od: Wto sie 07, 2012 8:13

Post » Wto sie 07, 2012 12:51 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

witamy na forum :D

A tymi zabawami ich się nie martw może próbują ustalić hierarchię w nowym miejscu. (pamiętaj jak krew się nie leje nie nalezy interweniować - przynjamniej nie za bardzo :wink: )
Super że dałach kotuchom szanse na życie :1luvu: gdyby trafiły na wybiegi mogły by się pochorować jak reszte i być może umrzeć :(
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sie 07, 2012 14:45 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Wiedziałem, że Leon taki będzie, było widać już w schronisku w klatce :) A Kitek widać potrzebuje więcej czasu.
Co do nocnych zajść to może faktycznie ustalają hierarchię w nowym miejscu albo tak się bawią, bo przecież mieszkały razem i nie sądzę, żeby miały z tym jakikolwiek problem. W klatce w każdym razie siedziały razem grzecznie na niecałym m2 przez ponad tydzień ;)

Jakbyś miała problemy z rozczesaniem tych długich włosów Leona, to daj znać, dziewczyny na pewno coś podpowiedzą. I w ogóle jakbyś czegoś potrzebowała (porady albo czegoś dla kotów) to pisz śmiało. A jeśli będzie można, to ja za tydzień bym je chętnie odwiedził :)

No i będziemy szukać im domu. One mają ogłoszenia, ktoś wie? Bo ostatnio tyle się działo, że ja nie pamiętam ni w ząb.
Obrazek

sunicram

Post » Wto sie 07, 2012 17:32 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Zabawami się nie przejmuj, miałam takich dwóch kocich kumpli u siebie i jeden od czasu do czasu dość dwuznacznie "dominował" drugiego, ale przyjaciele z nich byli nie do rozłączenia. ;)

Na pewno będzie im u Ciebie fajnie, wrzuć jakieś zdjęcia, jak będziesz mieć chwilę. :ok:

Ogłoszeń chyba nie mają, mają to moje wydarzenie na fb, ale może ktoś zrobić nowe z konta wolontariuszy.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

[poprzednia][następna]