Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 12:22 Re: Niebieskooki rudy Olek - wyrzucony, chory. Prosi o pomoc

Ja dlatego o moich tymczasach i ich chorobach nawet nie wspominam, bo wiem, że to całkowicie bez sensu... Trudno, wzięłam to na siebie, to jakoś muszę sobie poradzić, nikt mi kotów na siłę nie wciskał i OK. Mój problem. Szkoda tylko, że już coraz trudniej pomagać tym kolejnym w potrzebie. W moim przypadku jest to już niemożliwe.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Pon cze 04, 2012 14:48 Re: Niebieskooki rudy Olek - wyrzucony, chory. Prosi o pomoc

Dostałam info od Fundacji Felineus że na Olusia wpłynęło 95 zł, do zapłaty jest 170 zł na 6. czerwca i w sobote czekają go kolejne badania krwi. Interferon dostał od fundacji i juz mu Bogusia podaje.
Dorotko, powinnaś dostać potwierdzenie mejlem od fundacji.

W imieniu Felineusa i Olusia serdecznie dziękuje :)
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto cze 05, 2012 7:45 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Niestety smutna prawda jest taka, że Bogusia dziś o 6 rano zadzwoniła, że mamy natychmiast zabrać kota, bo ona już nie będzie się nim opiekować. Kot jej ponoć zasikał łóżko. Ja nie mam możliwości kota wziąć do siebie - na 30 metrach kwadratowych mam 6 kotów i niepełnosprawną sukę, w dodatku zaczęli mnie prześladować sąsiedzi.
Jedyną osobą zainteresowaną kotem jest niezrównoważona kobieta, która utrzymuje, że to jej kot - ale przyłapałam ją na rozbieżnościach, z których wynika, że Olek nie może w żaden sposób być "jej".
Jeśli Felineus go jej odda - oczywiście pozbędzie się kłopotu, ale kota czeka los gorszy od śmierci
Ja się poddaję. Zamykam wątek

Lisabeth

Post » Wto cze 05, 2012 7:48 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Jeszcze podniosę...może ktoś sie zlituje :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto cze 05, 2012 7:51 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Napisałam już do moderatora o zamknięcie wątku. Olek musi dostawać interferon, być leczony ze świerzbu, otrzymywać pastę na podrażnione jelita i mieć spokój - absolutnie nie może wychodzić i musi być pod opieką odpowiedzialnej osoby. To niestety, jak na nasze realia zbyt wielkie wymagania. Nie ma dla niego ratunku. Uśpienie to akt miłosierdzia w tej sytuacji. Bogusia radzi nam by Olka oddać do schroniska...
Ewentualnie może go jeszcze wziąć i zamęczyć osoba niezrównoważona

Lisabeth

Post » Wto cze 05, 2012 8:06 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Koszmar :cry:

Trzymala kota w klatce na lozku?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto cze 05, 2012 8:12 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Nie zamykaj wątku, bo może ktoś się znajdzie z tymczasem :(
Biedny kić - spróbujmy mu pomóc!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 05, 2012 8:17 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Sprawa jest na cito! Ja nie jestem w stanie nic zrobić, jeśli ktoś może dać DT i opiekę Olkowi - niech dzwoni do Felineusa, numer na stronie internetowej.

Lisabeth

Post » Wto cze 05, 2012 8:20 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Dorota pisze:Koszmar :cry:

Trzymala kota w klatce na lozku?

Nie, nasikał inny kot. Przepraszam za niespójną wypowiedź, jestem roztrzęsiona i załamana. Nie takiej pomocy się spodziewałam.
Jeszcze mam problem z sąsiadami, sprawę zgłosiłam na policję, a dodatkowo martwię się o Kapuczinkę, kotkę po zmarłej pani Stasi, boję się że jej siostra nie opiekuje się kicią jak należy. Kotka jest sama w pustym mieszkaniu i ponoć siostra bywa tam rzadko, może być następna tragedia, nawet zagłodzenie kota.
Nie mam już siły na to wszystko.

Lisabeth

Post » Wto cze 05, 2012 8:39 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Lisabeth pisze:Sprawa jest na cito! Ja nie jestem w stanie nic zrobić, jeśli ktoś może dać DT i opiekę Olkowi - niech dzwoni do Felineusa, numer na stronie internetowej.

Rozumiem i współczuję tej niemocy :(
A możesz zmienić tytuł - coś w stylu, że dom potrzebny na cito!

Erin

Post » Wto cze 05, 2012 8:42 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Nie wierzę, że się znajdzie :-(
Zresztą pewnie i tak zaraz zamkną wątek..

Lisabeth

Post » Wto cze 05, 2012 8:43 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

To poproś, żeby nie zamykali. I popraw tytuł.
Zawsze to jakaś dodatkowa szansa.

Erin

Post » Wto cze 05, 2012 8:44 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT i możliwości pomocy

Przed chwilą rozmawiałam z Bogusią, Olek musi siedzieć cały czas w klatce, Bogusia ma malutkie 2 pokojowe mieszkanie i swoje koty, psy i na tymczasie Olka i dwie suczki.
Zwierząt jest za dużo i się zaczeły buntować, w nocy faktycznie pościel została zasikana, ale to zrobiła Chanellka, kotka rezydentka i to nie pierwszy raz.
Bardzo prosze o nie zamykanie wątku, dzięki darczyńcom, jest juz 145 zł na leczenie, część to kasa od forumowiczów - ogromne podziękowania :1luvu: od Felineusa i Olusia.
Szukamy domu tymczasowego dla Olka, bo naprawde u Bogusi sytuacja jest bardzo ciężka.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto cze 05, 2012 8:46 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Błagamy o tymczas :!:
Ten cudny kot tyle już przeszedł, nie zasługuje na powrót do "właścicielki" :(

Erin

Post » Wto cze 05, 2012 9:02 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

To nie jest właścicielka, bo nie jest w stanie podać istotnych szczegółów dotyczących Olka. Plącze się i zmyśla. Poprzedniego kota wypuszczała na ulicę, do czego się przyznała - zaginął jej ponad rok temu. Z pewnością nie żyje. Teraz marzy jej się następny rudzielec do wykończenia.

Lisabeth

[poprzednia][następna]