Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 25, 2012 9:16 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

GRAFIK NA PRZYSZŁY TYDZ.

GRAFIK 28.05-03.06

PKP
pn. - merka (stały dyżur)
wt. - Ola G
śr. - kasia_5000
czw. - paula_kropcia
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. - kasia_5000
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. -
sob. -
ndz. -

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt maja 25, 2012 9:36 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

kasia_5000 pisze:Przy budkach leżały resztki gołębia :(

To ich naturalne zachowanie, niestety tego nigdy nie unikniemy. Na łączce często są też zjedzone gołębie.
A i wczoraj był jeż ... żywy, wyjadał kotom jedzenie, więc poustawiałam im miski na budkach.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt maja 25, 2012 9:57 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

U mnie kiedyś jeż był pod blokiem. Było zimno i wydawał się głodny, więc wyniosłam Mu trochę Animondy Carny, bo nie miałam żadnego "jeżowego" pokarmu :(
Jeże są pod ścisłą ochroną, a to chyba oznacza, że każdy ma obowiązek pomóc Im, gdy są w potrzebie...

kasia_5000

Post » Pt maja 25, 2012 10:19 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

No one sobie suche chrupki jedzą od naszych kotów. Raz na składowej przy misce naliczyłam 5. Ich pożywieniem są larwy i ślimaki więc tam mają co znaleźć do jedzenia.
Obrazek

itaka

Post » Pt maja 25, 2012 10:38 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

W ogródku też mam jednego jeża, który dożywia się tym czego nie zjedzą moje bezdomniaczki :) jeż ma wręcz posłuch u kotów, bo jak któryś przyjdzie i akurat jeż je to kulturalnie pozwolą mu się najeść, nie odganiają go :D, chłopina (czy też dziewczyna xD ) ustawiła sobie moje bezdomniaczki jak chciała :D.
Jeżyk dużo im nie zje :> sypnijcie czasem parę pojedynczych chrupek dla niego na dół :) kociaki nie zbiednieją, a jeżyk będzie miał coś na smakę.

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Nie maja 27, 2012 20:42 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

W sobotę rano razem z merką złapałyśmy na Składowej tego biało-rudego kocurka.
Nazwałyśmy Go Julian. Jest bardzo ładny.
We wtorek planujemy wizytę u weta. Jeśli wszystko będzie ok, ciachamy i szukamy domu.

Podczas łapanki jakaś kobieta z kamienicy na przeciwko wykrzykiwała, że kot jest sąsiadki, ale jak poprosiłam, żeby w takim razie zawołała tę sąsiadkę, to powiedziała, że nie pójdzie do Niej - sąsiadka mieszka w suterenie, okna z powybijanymi szybami...
W piątek merka widziała Juliana w parku przy Alei Niepodległości - przybiegł do Niej z podniesionym ogonem. Jest oswojony, ale nie lubi innych kotów.
Na Składowej widziałam, że syczał na inne koty, a One na Niego.
Pan Parkingowy mówił, że był przeganiany.
Za każdym razem, jak ja karmiłam, przychodził i był bardzo głodny.
Chyba jednak nie był traktowany jak kot domowy...

kasia_5000

Post » Nie maja 27, 2012 20:44 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

I jeszcze prośba o nowy DT dla Loli i Bolka:

http://www.facebook.com/events/315991771814054/

Niestety PikPok też pilnie szuka nowego DT :(

kasia_5000

Post » Nie maja 27, 2012 21:03 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Na Skladowej jest tez czarny kocur pelnojajeczny - zabijaka. W ubiegly weekend walczyl z krowkami. Wczoraj mnie wystraszyl bo nagle zjawil sie w krzakach przy tej drugiej budce. Podszedl po cichu, usiadl i obserwowal jak nakladam papu z odleglosci nie wiekszej niz pol metra !
Dzisiaj tez byl. I byla ta krowka, ktora sie go wyraznie boi a on ja przegania. Ta krowka ma cos miedzy paluchami przedniej prawej lapy i troche na nia utyka.

Na PKP wczoraj w graciarni pustki a dzisiaj mloda i starsza krowka przyszly jak juz wyszlam :)

Na laczce wczoraj 4 czarnuszki, i bialo bury. Dzisiaj ten sam sklad + biala koteczka. Jezyczka byla i wczoraj i dzisiaj - pieknie jadla. Czarnuszki sa w wielkiej przyjazni, ocieraja sie o siebie slodko :)

GRAFIK 28.05-03.06

PKP
wt. - Ola G
śr. - kasia_5000
czw. - paula_kropcia
sob. - lunaklara
ndz. -

Składowa
śr. - kasia_5000
pt. -
sob. - lunaklara
ndz. -

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie maja 27, 2012 22:41 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Wiecie ogólnie rude są CHARAKTERNE :mrgreen:
Obrazek

itaka

Post » Śro maja 30, 2012 16:11 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Czy któraś nasza Kasia lub Marta zajmuje się tym 3 tygodniowymi kociakami z Animal Security?
http://www.facebook.com/events/16397238 ... l_activity
Tak tylko pytam ze względu na zbieżność imion ;p

A teraz moje drugie pytanie: Kiedy Lola i Bolek i Pik-Pok trafią do piwniczki? Nie ma dla nich żadnego DT chociaż? :(
wrzućcie mi pik poka i loli i bolka ogłoszenie to jeszcze spróbuje po wysyłać po znajomych może komuś wpadnie w oko :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Śro maja 30, 2012 18:06 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

GRAFIK 28.05-03.06

PKP
wt. - Ola G
śr. - kasia_5000
czw. - paula_kropcia
sob. - lunaklara
ndz. -

Składowa
śr. - kasia_5000
pt. -
sob. - lunaklara
ndz. -

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro maja 30, 2012 18:51 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

paula_kropcia pisze:Czy któraś nasza Kasia lub Marta zajmuje się tym 3 tygodniowymi kociakami z Animal Security?
http://www.facebook.com/events/16397238 ... l_activity
Tak tylko pytam ze względu na zbieżność imion ;p

A teraz moje drugie pytanie: Kiedy Lola i Bolek i Pik-Pok trafią do piwniczki? Nie ma dla nich żadnego DT chociaż? :(
wrzućcie mi pik poka i loli i bolka ogłoszenie to jeszcze spróbuje po wysyłać po znajomych może komuś wpadnie w oko :)

Nie, to nie my się zajmujemy maluchami. Ale też się wzbogaciłyśmy dzisiaj o kota, a jak. Dzisiaj wychodząc z domu, usłyszałam miauczeniu pt. ratunku, znajdźcie mnie. Ukryte pod jałowcem wyło na oko półroczne, no może 8 miesięczne, kocię płci niewiadomej. Zatargałam za kark do domu, wsadziłam do kartonu po mikserze, zakleiłam i tak zapakowane zaniosłam do piwniczki. Jakoś nikt z przechodniów nie zdziwił się, że niosę miauczący mikser...

Mam nadzieję, że się komuś zgubił i że jutro zobaczę rozpaczliwe ogłoszenia na osiedlu. Jeśli komuś nawiał, to musiało się to stać wczoraj albo dzisiaj, bo po zapakowaniu do klatki w ogóle nie wykazał zainteresowania jedzeniem. Jakieś dwie ranki ma toto - nie wiem, czy grzyb, czy pogryzienie. Mam nadzieję, że to nie był powód wywalenia go z domu... :roll:

Co do Pik-Poka, Lolki i Bolka, to tutaj merka zna dokładne daty. A ogłoszenie na portale wrzucała Kasia, zaraz poszukam.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro maja 30, 2012 20:17 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Napisz jakiej maści, albo lepiej daj fotkę, sprawdzimy tu: https://www.facebook.com/groups/307623212630596/ czy ktoś nie wrzucił ogłoszenia :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Czw maja 31, 2012 7:14 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

MartaK pisze:Co do Pik-Poka, Lolki i Bolka, to tutaj merka zna dokładne daty. A ogłoszenie na portale wrzucała Kasia, zaraz poszukam.

Ogólnie to miały już w sobotę najbliższą, ale spróbuję sprawę przeciągnąć do poniedziałku...
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

[poprzednia][następna]