Dobry weterynarz Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 6:19 Re: Dobry weterynarz Łódź- kot bez cewki moczowej

zapomniałam dopisać że moje kocury zjadają ok 1 kg karmy suchej tygodniowo.

gatha

Od: Pon maja 14, 2012 12:38

Post » Wto maja 15, 2012 6:26 Re: Dobry weterynarz Łódź

gatha pisze:Tylko tu jest problem bo z domu wychodzę z domu przed 6 rano i wracam o 18 tak więc nie mogę mu w ciągu dnia dać kilka razy.
Większość z nas tak ma. Dajesz o 6 rano, o 18tej, o 20tej, o 22giej.

gatha pisze: To jak twoje się uczą że karma będzie, to co z moim jest nie tak? Przecież mam go od malucha i nigdy mu karmy nie brakło tak żeby był głodny.
No to może żarłok? Tym bardziej porcjuj.

gatha pisze:ten zdrowy też może jeść jak nie mogę dawać tylko choremu, ale czytałam że zdrowe nie powinny to tak jakby chudemu dawać odchudzającą bo kiedyś może przytyć?
To już musisz przemyśleć, przeliczyć, przedyskutować - w każdym razie na pewno wetka i forum wiedzą lepiej ode mnie.

gatha pisze: A jakie jest wasze zdanie na temat karmy urinary - faktycznie rozpuszcza kryształy? czy to po prostu wyciąganie przez lecznice kasy?
Rozpuszcza. Faktycznie. Tylko jak każda dieta nie działa po godzinie. i wymaga systematyczności, A okres jej stosowania zależy od organizmu kota - od tego, jak intensywne jest tworzenie się kamienie. Tak jak u ludzi kamienie nerkowe i żółciowe - jedni mają nadmiar, inni wcale.

1kg karmy tygodniowo na dwa koty - w normie. W większych opakowaniach wychodzi taniej.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto maja 15, 2012 7:02 Re: Dobry weterynarz Łódź

Czytałam jak pobrać od kota mocz na forum i z moim te sposoby nie przejdą. Gizmo nie chce się załatwić jak ktoś jest w pobliżu kuwety. Jak mąż coś robi w przedpokoju gdzie jest kuweta,a kot zaczyna biegać jak oszalały to znak że kici chce się do kuwetki, wtedy trzeba zostawić go samego. Przy mnie się załatwia, ale jak widzę żę wchodzi do kuwety to wychodzę, żeby miał spokój. Może uda mi się coś podłożyć.

gatha

Od: Pon maja 14, 2012 12:38

Post » Wto maja 15, 2012 7:55 Re: Dobry weterynarz Łódź

gatha pisze:Czytałam jak pobrać od kota mocz na forum i z moim te sposoby nie przejdą. Gizmo nie chce się załatwić jak ktoś jest w pobliżu kuwety. Jak mąż coś robi w przedpokoju gdzie jest kuweta,a kot zaczyna biegać jak oszalały to znak że kici chce się do kuwetki, wtedy trzeba zostawić go samego. Przy mnie się załatwia, ale jak widzę żę wchodzi do kuwety to wychodzę, żeby miał spokój. Może uda mi się coś podłożyć.

W lecznicy w Tesco dostanie Pani specjalny żwirek do pobrania moczu. Koszt 14zł.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia]