Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 6:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Tu jest allegro na wsparcie dla Maciusia: http://allegro.pl/show_item.php?item=2335701520

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 10, 2012 6:53 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

alata pisze:Koszmar :evil: :cry: Po prostu brak mi słów.
Oby tylko Maciuś z tego wyszedł.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw maja 10, 2012 7:28 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Na FB podano, gdzie można zgłaszać swoje głosy w tej sprawie:

umig@szamotuly.pl
Przykładowy mail:
Do Burmistrza Pana Włodzimierza Kaczmarka,
Panie Burmistrzu.

Jestem oburzona/y próbą bestialskiego zamordowania kota w Pana Gminie przez ośmioletnie dziecko! (dzieci?)
Jestem zbulwersowana/y brakiem reakcji dorosłych ludzi i władz (w tym szkolnych i kościelnych).
Proszę by zajął Pan stanowisko w tej sprawie.
Zgłosił ten haniebny czyn do Prokuratury.(bądź dopilnował by zostało to zrobione)
Zaplanował edukację prozwierzęcą we wszystkich szkołach na terenie gminy/powiatu.

I oczywiście pokrył koszty leczenia zmaltretowanego zwierzęcia.

Łączę wyrazy szacunku, licząc na Pana reakcję.

Imię i nazwisko.

A także:

http://www.parafiaotorowo.pl/Guestbook/ ... 0b5&page=1

Bazyliszkowa

Post » Czw maja 10, 2012 7:31 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=141892][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Macius.gif[/img][/url]

Kciuki za kocisko!!!
:ok: :ok: :ok:
Napiszcie jak z nim... I co z tymi dzieciakami, czy jest szansa, aby wyciągnąć konsekwencje?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw maja 10, 2012 7:40 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

RudyiSrebrnyKot pisze:Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=141892][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Macius.gif[/img][/url]

Kciuki za kocisko!!!
:ok: :ok: :ok:
Napiszcie jak z nim... I co z tymi dzieciakami, czy jest szansa, aby wyciągnąć konsekwencje?

Dziękuję za banerek:) :1luvu:

Szansa jest tylko wtedy jeżeli się nagłośni sprawę....inaczej zginie śmiercią naturalną....tak myślę.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw maja 10, 2012 7:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

A w jaki sposób to można nagłośnić? Czy policja została zawiadomiona? Jakieś inne służby? Świadkowie wydarzenia są?
Nie wolno pozostawiać takich spraw w ciszy... To rodzi poczucie bezkarności. Ale działać powinien ktoś z zewnątrz, aby nie wzbudzał dodatkowej agresji w środowisku... Zresztą nie wiem :(... Bardzo to trudne...

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw maja 10, 2012 7:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Z FB wiem, ze sprawą zostały zainteresowane media. Poza tym ludzie ślą protesty do władz lokalnych, świeckich i kościelnych (namiary powyżej).

Bazyliszkowa

Post » Czw maja 10, 2012 7:59 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bazyliszkowa pisze:Z FB wiem, ze sprawą zostały zainteresowane media. Poza tym ludzie ślą protesty do władz lokalnych, świeckich i kościelnych (namiary powyżej).

To prawda. Na tablicy założyciela wydarzenia o Macku piszą ,że osobiście chcą zawieźc list i fotografie Maćka do dyrektora szkoły . Wg mnie to i tak powinno wylądować na biurku prokuratora.......tylko czy to realne?

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw maja 10, 2012 8:10 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bazyliszkowa pisze:Z FB wiem, ze sprawą zostały zainteresowane media. Poza tym ludzie ślą protesty do władz lokalnych, świeckich i kościelnych (namiary powyżej).

Ok, dzięki. Nie zauważyłam tego postu, o którym mówisz :oops: .

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw maja 10, 2012 8:44 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Na miejscu dyr szkoły zawiesiłabym co najmniej w prawach ucznia i wysłała do poradni psychologicznej, dzieciaki mają niby tylko po 8 lat, ale przecież już wiele rozumieją (przynajmniej powinny).
Ehhh, oby sytuacja nie została zbagatelizowana, bo nie chodzi o lincz, ale wyciągnięcie wniosków z tragicznego zdarzenia - dzieciaki wychowane na cartooon netwotk, mangach i grach nie mają zielonego pojęcia o świecie rzeczywistym. Zamiast kontaktu z prawdziwymi rówieśnikami są wirtualne stwory i potwory, zamiast kontaktu ze zwierzętami mają kota/psa/chomika na baterie, które przecież podczas eksperymentu z mrowiskiem nic by sobie nie zrobiły.

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Czw maja 10, 2012 9:00 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

mb pisze:
alata pisze:Koszmar :evil: :cry: Po prostu brak mi słów.
Oby tylko Maciuś z tego wyszedł.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dopiszę się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
wszystko się we mnie gotuje :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw maja 10, 2012 9:01 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Do poradni psychologicznej przydałoby się wysłać też rodziców...
Co to za pomysły na zabawę, czy te dzieci nie mają co robić :twisted:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw maja 10, 2012 9:04 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Co za gnoje!
Zastanawia mnie, ile w tym winy rodziców, czy czasem nie jest tak, że to szkoła "wyhodowuje" takich zwyrodnialców.... Dlatego boję się szkoły jak ognia, a moje dziecko niedługo idzie... Boję się, że mi go pedagodzy i koledzy "zepsują".... Fakt, że gdyby coś takiego zrobił, to bym go żywcem ze skóry obdarła :evil: Ale to wrażliwe dziecko, w domu mamy też zwierzęta, więc modlę się, aby było w przyszłości mądrzejsze.

rysiowaasia pisze:
Ale co się dziwić, skoro mordowanie świni na święta jest lokalną atrakcją, w której uczestniczą dzieci, które często fotografują się z konającym lub martwym już zwierzęciem, po to, by umiescić sweet focie na nk lub fb...

Serio? Ej, no nie wierzę... Przecież ubój może się odbywac tylko w sterylnych warunkach w przygotowanych do tego celu specjalnych zakładach.. "Świniobicie" w gospodarstwie nawet jest już zakazane prawnie...
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw maja 10, 2012 9:16 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Pleiades, prawda to, prawda. Mój osobisty uczeń pokazywał mi ( rozbawiony) swoje zdjęcie leżącego obok zabitej i opalonej świni, pytając, czy chcę zobaczyć jak leży z murzynką :evil: !

Zapewniam Cię też ,ze pedagodzy nie zepsują Ci dziecka! Jeśli ktos ma psuć dziecko. to przede wszystkim jego rodzice, a w drugiej kolejności niewychowani koledzy.

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw maja 10, 2012 9:22 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

O kurde, brak mi słów.
A co do kolegów, to czasami wolałabym, aby mój syn się z nikim nie kolegował.... Lepiej dla niego by to wyszło :P
Natomiast co do pedagogów, to jednak czegośc tutaj zabrakło - chociażby jawnego potępienia takiego czynu przez nauczycieli. A gdzie ci księża przygotowujący dzieci do I Komunii? Nigdy nie uczyli dzieci wrażliwości i tego, że nie wolno czynić NIKOMU krzywdy (zwierzęciu również)?
Cholera, no! Nóż się w kieszeni otwiera!
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

[poprzednia][następna]