Mój kocurek ciągle wyje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 14, 2004 19:08

Skontaktuj się z weterynarzem - może mu przepisze coś na uspokojenie, na sen, może muzyka relaksacyjna dobrze mu zrobi?

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Śro kwi 14, 2004 19:20

witaj Weronisiu
okres na wykastrowanie kota jest wtedy odpowiedni gdy kot jest rozwiniety.Ocenia to lekarz badajac kota wstepnie przed kastracja ustalajac nastepnie jej termin.Podziwiam jesli chcesz miec w domu niewykastrowanego kota, wytrzymasz te nocne spiewy, przemile zapachy znaczenie terenu (np. ukochanej sofy) :wink:
Nasz Rembrand zostal wykastrowany jak tylko dorosl.Zapach kotki wyczuwa przez zamkniete okna, gdy okno jest uchylone a kotka spiewa nw naszym ogrodzie Rembrand nest najslodszym amantem (przez szybe)
Bo kastracja to zapobieganie niepotrzebnej rozrodczosci .A kocie uczucia zostaja.
Pozdrawiam
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Śro kwi 14, 2004 20:13

Moze tu chodzi o charakterystyczna dla brytyjskich kocurow "policzki"? Moze wykastrowanym one nie rosna takie puciate?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw kwi 15, 2004 15:11

Dziękuję Wam wszystkim za rady i troskę...

Dzisiejsza noc była zdecydowanie spokojna :) Wczoraj nie pozwoliliśmu mu zasnąć do 22.00 był tak zmęczony, że aż się denerwował ...

Całą noc przespał bez wycia :)

Macie rację z tym, że kot musi odpowiednio urosnąć do kastracji itp. I wiem, że żaden weterynarz nie kastrował brytyjczyka przed 10 m-cem życia ... a poza tym ja nie chcę go kastrować, bo chcę mieć tych kotów więcej.

Myślę, że znaczyć nie będzie, bo tu w okolicy nie ma żadnej koteczki, ani nie czuje innych zwierząt itp. Miałam zawsze mnóstwo kotów i nigdy mi nie znaczyły, więc może i tym razem się uda. Jeśli natomiast chociaż raz sobie zaznaczy, to dam go wykastrować i z hodowli nici :(

Weronisia

Od: Nie lis 23, 2003 19:51

[poprzednia]