Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 22:00 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Jeśli matka porzuciła maleństwo, jest duże prawdopodobieństwo, że wyczuła w nim wady uniemożliwiające mu normalne życie - zwierzęta to potrafią.
Rozważcie to.
Jeśli jest ktoś, kto che dać mu szanse i po odchowaniu adoptować - powinien o tym wiedzieć.

Z mego punktu widzenia - osoba, która chce go ratować, powinna po prostu próbować go wykarmić sama, nie czekając na mamkę...

A moje doświadczenia? Kiedyś wzięłam dwa kociaki na wykarmienie (z forum, dziewczyna z Łodzi trafiła do nas - do Łodzi via chyba Poznań i W-wa), znalazłam mamkę, były deklaracje o adopcji odchowanych kociaków, o sfinansowaniu mixolu, karmy dla mamki, szczepień dla znajdusiów i mlecznego rodzeństwa, sterylizacji mamki. Skończyło się na słoiczki mleka w proszku i puszce mixolu - i ciszy.. Nie piszę, by Was zniechęcać - ale takie są realia i trzeba brać je pod uwagę.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto maja 08, 2012 22:11 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

VeganGirl85 pisze:
martka pisze:Steryl. to nie taka prosta sprawa, zwłaszcza tam.

Jeśli mogę pomóc nie mogąc ruszyć się do weekendu z Warszawy, zrobię wszystko co mogę. Rozumiem, że rozmawiałaś z opiekunką? Może warto jej uświadomić, że może stracić kolejną kotkę przy porodzie - rozumiem, że matka nie wróciła i są inne kotki, skoro używasz takiego sformułowania. Materiałami służę w dowolnej ilości, chętnie sama z nią pogadam choć jak wiadomo mam dość ciężki charakter.

VeganGirl85 charakter masz ciężki powiadasz? :lol:
martka masz moje pełne wsparcie, masz wsparcie VeganGirl85, naprawdę, kociąt rodzi się codziennie więcej...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto maja 08, 2012 22:23 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

najszczesliwsza pisze:
VeganGirl85 pisze:
martka pisze:Steryl. to nie taka prosta sprawa, zwłaszcza tam.

Jeśli mogę pomóc nie mogąc ruszyć się do weekendu z Warszawy, zrobię wszystko co mogę. Rozumiem, że rozmawiałaś z opiekunką? Może warto jej uświadomić, że może stracić kolejną kotkę przy porodzie - rozumiem, że matka nie wróciła i są inne kotki, skoro używasz takiego sformułowania. Materiałami służę w dowolnej ilości, chętnie sama z nią pogadam choć jak wiadomo mam dość ciężki charakter.

VeganGirl85 charakter masz ciężki powiadasz? :lol:
martka masz moje pełne wsparcie, masz wsparcie VeganGirl85, naprawdę, kociąt rodzi się codziennie więcej...

Powiadam. I krzyczę i łatwo się denerwuję. Tak przynajmniej twierdzi mój osobisty narzeczony.

Znam Martę forumowo już jakiś czas i wiem, że kastruje dużo, także aborcyjnie. Dlatego problem musi leżeć po stronie opiekunki - skupiłam się więc na szukaniu argumentu, który tamtą przekona.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 09, 2012 6:59 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Dziewczyny, dzięki. Ale tego malca odchowuje babka, która podjęła taką decyzję i robi wszystko, aby sie udalo. Mały leżał sam, nie wiem czy sa inne kociaki. Jak nie od tej kotki, to są lub będa od innej, bo tam jest kotów kilka. Żyją przy DPS. Tam juz była próba wyłapania i steryl. kotek, ale kier. nie było zachwycone. małe tez byly łapane i zabierane.

http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... elkowej%2A

Niestety, ja też mam ograniczone moce przerobowe. Dzisiaj wypuszczam trzy kocice z Ołbińskiej- po zabiegach i leczeniu (wszystkie trzy były ciężarne w różnym zaawansowaniu, jedna już tuż tuż... :( ) i już nowe trzy złapane, w tym kocur do leczenia.
Tam skąd pochodzą jest kocia masakra. Klatka cały czas pracuje....latam po mieście z podbierakami jak głupia, szyje worki z firan....
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw maja 10, 2012 21:37 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

martka pisze:Dziewczyny, dzięki. Ale tego malca odchowuje babka, która podjęła taką decyzję i robi wszystko, aby sie udalo. Mały leżał sam, nie wiem czy sa inne kociaki. Jak nie od tej kotki, to są lub będa od innej, bo tam jest kotów kilka. Żyją przy DPS. Tam juz była próba wyłapania i steryl. kotek, ale kier. nie było zachwycone. małe tez byly łapane i zabierane.

http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... elkowej%2A

Skoro babka podjęła decyzję, żeby malucha nie usypiać, nie wypowiadam się już w temacie odchowania. Ale warto powalczyć o kastrację kotek, choćby strasząc nową ustawą. Chyba widzą, co się dzieje- jestem prawie pewna, że mały stracił matkę, chcą powtórki z rozrywki? Jak pisałam- służę materiałami, rozmową, ale jeśli to nic nie da, spróbowałabym to załatwić drogą urzędową. A podrzucanie Promonvetu na razie byłoby realne?

Niestety, ja też mam ograniczone moce przerobowe. Dzisiaj wypuszczam trzy kocice z Ołbińskiej- po zabiegach i leczeniu (wszystkie trzy były ciężarne w różnym zaawansowaniu, jedna już tuż tuż... :( ) i już nowe trzy złapane, w tym kocur do leczenia.
Tam skąd pochodzą jest kocia masakra. Klatka cały czas pracuje....latam po mieście z podbierakami jak głupia, szyje worki z firan....

Rozumiem i podziwiam. I nieustająco trzymam kciuki! :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 12, 2012 8:45 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

jak kotek?

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Sob maja 12, 2012 17:33 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Żyje, na razie jest ok. Był kryzys, ale jest już ok.
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro maja 30, 2012 20:14 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Zmarł...
Wątek do zamknięcia.
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia]