6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA-W DS-NOWE ZDJĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2012 13:19 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

A na przykład :ok: Może mogliby sfilmować biedaki.
Trzeba koniecznie zawiadomić media, bo nawet jeśli instytucje coś zrobią, to zanim się ruszą, jeszcze ile zwierząt może wpaść w łapy tego ... hmm, doktora :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 30, 2012 13:21 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Spróbowałam wysłać linki do Uwaga TVN, ale nie udaje mi się :oops: Ciągle wyskakuje, że niepoprawny kod.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 30, 2012 15:35 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

To chyba wet sadysta. :strach: :strach: Jak można tak uszko przycinać. Chyba lubi widok krwi.Maskra! Do tego ząbki usunąć! Ukróćcie jego rzeźnictwo! Koniecznie!

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon kwi 30, 2012 22:48 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Za domek biedactwo , ja mam koteńke starszą białaczkową ma chore zęby i wet odwleka próbuje leczyć ząbki i mówi ze usunięcie wszystkich to ostateczność .Ale to moją bidule czeka ....A tu taki młodzieniec szok...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon kwi 30, 2012 22:57 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Faktycznie , co ten dureń zrobił z uszkiem tego malca. :twisted:
O zębach nie wspomnę, krety i dureń. Trzeba by było to w eter puścić , napisać do gazet lokalnych,portali.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon kwi 30, 2012 23:04 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Co to za konawal !?? na maxa i nieudolnie obciete ucho ! i po co ? usuniete zeby ? Jak to bylo ? zanim je usunal nie konsultowal tego z Wami dziewczyny ?

widuje poznanskie koty wykastrowane i oznaczone malenkim ubytkiem na czubku ucha, zauwazalanym ale nie szpecacym. I tak to powinno wygladac.

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pon kwi 30, 2012 23:05 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

LunaKlara pisze:Co to za konawal !?? na maxa i nieudolnie obciete ucho ! i po co ? usuniete zeby ? Jak to bylo ? zanim je usunal nie konsultowal tego z Wami dziewczyny ?

widuje poznanskie koty wykastrowane i oznaczone malenkim ubytkiem na czubku ucha, zauwazalanym ale nie szpecacym. I tak to powinno wygladac.

U mnie wetka jak sterylizowała moje dziczki robiła dziurkę w uchu .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon kwi 30, 2012 23:44 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Trzeba opisac cala historie do uwagi tvn i zalaczyc zdjecia obydwu kotkow ja moglabym to zrobic tylko potrzebowalabym wiecej szczegolow
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto maja 01, 2012 10:53 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Cokolwiek pojawiające się na innych wątkach osoby mogłyby powiedzieć na obronę owego "doktora", tu są naoczne dowody. Jak można tak wyszarpać kotu ucho :?: Wyciął niczym kawałek szynki na talerzu :evil:
Nie jestem też specjalistką od stomatologii weterynaryjnej, ale konieczność usunięcia wszystkich niemal zębów tak młodemu zwierzęciu wydaje mi się mało prawdopodobna. Tym bardziej, że ocalałe kły wyglądają na zdrowe. :roll:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto maja 01, 2012 11:11 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

ewar pisze:Spróbowałam wysłać linki do Uwaga TVN, ale nie udaje mi się :oops: Ciągle wyskakuje, że niepoprawny kod.

Ja gdy coś zgłaszam do TVN to wysyłam meilem i wtedy bez problemu linki mi się wklejają.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto maja 01, 2012 18:07 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

LunaKlara pisze:Co to za konawal !?? na maxa i nieudolnie obciete ucho ! i po co ? usuniete zeby ? Jak to bylo ? zanim je usunal nie konsultowal tego z Wami dziewczyny ?

nie nic nie było konsultowane. w innym wątku jest kot bez oczka,wyraźnie prosiłam,żeby nie amputować!!!,że będę konsultować u okulisty.Zostawiłam swój nr tel.-nazajutrz dowiedziałam się,że oko już amputowane :crying: Nic nie mogłam zrobić.
U tego malca nawet do głowy by mi nie przyszło ,że ktoś zdecyduje usuwać zęby!!! Był oddany do kastracji. Wg mnie,innych wetów i osób z miau,z którymi konsultowałam objawy-najprawdopodobniej miał kaliciwirozę, stąd nadżerki na języku i dziąsłach. W takim stanie wogóle nie powinien być kastrowany,dopiero po podleczeniu. Wówczas prawdopodobnie ząbki by ocalały. O usunięciu dowiedziałam się po fakcie. Nie podpisywałam zgody.Nawet nikt tel. mnie nie poinformował o zamierzeniu usunięcia zębów :evil: !

Wg gminy wet decyduje,jakie czynności ma wykonać, bo to kot gminny nie prywatny 8O !

Chyba powinnam oba koty zanieść gminie i zostawić w ich kancelarii,coby się nimi urzędnicy przez kolejne 20 lat opiekowali,skoro do gminy należą :evil:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto maja 01, 2012 18:24 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Odnosze wrazenie,że wet eksperymentuje i robi na złość opiekunom ,żeby mieli jeszcze bardziej pod górkę... :?

edit:o cierpiących kotach nie wspomnę :?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto maja 01, 2012 18:46 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

ewar pisze:Spróbowałam wysłać linki do Uwaga TVN, ale nie udaje mi się :oops: Ciągle wyskakuje, że niepoprawny kod.

Wysłałam meila do Tvn Uwaga, wkleiłam obydwa linki do watków i poprosiłam o przejrzenie tematu.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto maja 01, 2012 19:44 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

tabo10 pisze:

nie nic nie było konsultowane. w innym wątku jest kot bez oczka,wyraźnie prosiłam,żeby nie amputować!!!,że będę konsultować u okulisty.Zostawiłam swój nr tel.-nazajutrz dowiedziałam się,że oko już amputowane :crying: Nic nie mogłam zrobić.
U tego malca nawet do głowy by mi nie przyszło ,że ktoś zdecyduje usuwać zęby!!! Był oddany do kastracji. Wg mnie,innych wetów i osób z miau,z którymi konsultowałam objawy-najprawdopodobniej miał kaliciwirozę, stąd nadżerki na języku i dziąsłach. W takim stanie wogóle nie powinien być kastrowany,dopiero po podleczeniu. Wówczas prawdopodobnie ząbki by ocalały. O usunięciu dowiedziałam się po fakcie. Nie podpisywałam zgody.Nawet nikt tel. mnie nie poinformował o zamierzeniu usunięcia zębów :evil: !

Jesteś pewna?
Ostatnio kastrując kota na koszt miasta musiałam podpisać właśnie zgodę na- oprócz kastracji- wyczyszczenie uszu i zabiegi stomatologiczne. Takie są u nas standardowe druki.
Pytam o to dlatego, że jakby u Was było podobnie, doktorek byłby chroniony prawem. Nikt mu już teraz nie udowodni w jakim stanie kocurek miał zęby :roll:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto maja 01, 2012 22:26 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Przeczytałam o obu kotkach, obejrzałam zdjęcia. Tu nie ma wątpliwości: to nie jest weterynarz, a sadystyczny rzeźnik. Oba przypadki (i wszystkie inne znane) należałoby "zebrać do kupy" i przekazać z wnioskiem o zbadanie sprawy do Weterynaryjnej Komisji Etyki (jest taka przy Wojewódzkich Inspektoratach Weterynarii). Równocześnie, ponieważ takie działanie nosi znamiona przestępstwa znęcania się nad zwierzęciem, można złożyć doniesienie do Prokuratury - a jeżeli Gmina była powiadomiona o czynnościach "pana doktora" - do Gminy zwrócić się o nie przedłużanie z nim umowy o kastrację i sterylizację kotów wolno żyjących. Gdyby Gmina nie zareagowała - uruchomić wszelkie dostępne media! Miałam z podobnym konowałem do czynienia i skuteczne jest właściwie tylko uniemożliwianie mu dalszego krzywdzenia zwierząt. Co prawda ludzie tego pokroju podejmują się zwykle pracy przy ubojniach zwierząt lub targach końskich, ale panu doktorkowi widocznie nie wystarcza patrzeć na cierpienie - on musi je zadawać. Zbierajcie świadków i materiały - wcześniej czy później na pewno się przydadzą! Oczywiście: wszystko załatwiać pisemnie, nic "na gębę"!

loreczka

Od: Pt lut 20, 2009 21:00

[poprzednia][następna]